2024.09.24 | Kedd
Gellért, Mercédesz napja

Egyéb hírek
Keresés
44. oldal / összesen: 94
..
KSH: júniusban gyorsult a mezőgazdasági árak csökkenése
Júniusban tovább gyorsult a növényi termékek termelői árának csökkenése, és a májusi 14,9 százalékos árcsökkenés után 15,8 százalékkal kellett kevesebbet fizetni értük, mint egy évvel korábban. Lassult az élőállatok és állati termékek felvásárlási árának növekedése, 1,9 százalékos volt a tizenkét havi drágulás a májusi 2,3 százalék után.
..
KSH: 9,8 százalékkal emelkedett az építőipari termelés volumene júniusban
Az építőipar termelése a kiigazítatlan adatok szerint és munkanaptényezővel kiigazítva egyaránt 9,8 százalékkal volt magasabb júniusban az egy évvel korábbinál. Mindkét építményfőcsoport termelése növekedett, az épületeké 2,4, az egyéb építményeké 18,0 százalékkal - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.
..
KSH: több turista érkezett Budapestre az első fél évben
A budapesti kereskedelmi szálláshelyeken 1 millió 550 ezer vendég szállt meg az idei év első hat hónapjában, a tavalyinál 4,5 százalékkal több - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Közép-magyarországi tájékoztató című friss kiadványából.
..
A világ legpontosabb arcfelismerő rendszerét fejlesztik Hongkongban
Az emberi szemnél is pontosabb arcfelismerésre képes rendszert fejlesztettek ki hongkongi tudósok.
..
KSH: júliusban 0,1 százalékos volt az infláció
Júliusban 0,1 százalékos volt az infláció, miután az előző három hónapban csökkentek a fogyasztói árak az egy évvel korábbihoz képest. Az előző hónaphoz, júniushoz mérten 0,2 százalékkal emelkedtek az árak - közölte kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
..
Körültekintőbb internetes vásárlásra hívta fel a figyelmet a NAV
Az interneten keresztül külföldről rendelt áruk fokozott ellenőrzésére hívta fel a figyelmet Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), mert a szellemi tulajdonjogot sértő árut megsemmisítik.
..
UPS: az e-kereskedelem hajtja majd a csomagküldő piacot
A logisztikai piac további jelentős bővülésére számít a magyar piacon is jelen lévő UPS, elsősorban az internetes vásárlás fellendülése miatt.
..
Magro.hu: jelentősen csökkent a gabonafélék felvásárlási ára
Júliusban, az új búza hatására, jelentősen csökkent a gabonafélék átlagos felvásárlási ára Magyarországon az online mezőgazdasági piactér, a Magro.hu szerint.
..
KSH: júniusban 3,8 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom
A kiskereskedelmi forgalom volumene 3,8 százalékkal nőtt júniusban az egy évvel korábbihoz képest a nyers és a munkanaphatástól megtisztított adatok szerint egyaránt - jelentette kedden a forgalomra vonatkozó első becslés alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
..
Emelkedtek az ipari termelői árak júniusban
Háromhavi csökkenés után júniusban 0,8 százalékkal emelkedtek az ipari termelői árak májushoz képest, az előző év azonos időszakával összehasonlítva ugyanakkor 0,6 százalékkal csökkentek - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön az MTI-vel.
Az idén már növekedni tud az Opel Európában
Az idén már növekedni tudnak az Opel eladásai Európában, ezt támasztják alá az első fél éves értékesítési adatok - mondta Peter Christian Küspert, az Opel kereskedelmi alelnöke szerdán Budapesten háttérbeszélgetésen.
..
Többet költöttek a külföldiek tavaly Magyarországon
Több pénzt költöttek a Magyarországra látogató külföldiek tavaly az egy évvel korábbihoz képest, és nőtt az országban eltöltött idő hossza is. A legtöbben Szlovákiából, Ausztriából és Romániából érkeztek - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Jelentés a turizmus 2013. évi teljesítményéről című kiadványából.
Ötvenezernél is több vendégre számítanak az idei Strandok éjszakáján
Legalább ötvenezer vendégre számítanak augusztus 1-jén, az idei Strandok éjszakája programsorozathoz csatlakozó fürdők és strandok, amelyek változatos programokkal, hosszabb nyitva tartással és sok esetben kedvezményes belépőkkel várják a vendégeket.
44. oldal / összesen: 94