2024.09.24 | Kedd
Gellért, Mercédesz napja

Egyéb hírek
Keresés
43. oldal / összesen: 94
..
Szallas.hu - Ezerötszáz forintos volt a legolcsóbb szobafoglalás a nyáron
Több mint ötszázszoros különbség volt az elmúlt egy évben a minimális és a maximális szállásfoglalási érték között a Szallas.hu adatai szerint. A portál magyar szállodai rekordokról készült felmérése szerint volt, ahol kétezren mulattak egyszerre, a legidősebb hazai utazó pedig 103 éves volt.
..
A belföldi vendégforgalom húzza a turizmust
A belföldi vendégforgalom minden idegenforgalmi mutató esetében kiemelkedő, a háztartások költésének növekedése kedvezően hatott az ágazat egészére az MTI-nek nyilatkozó elemző szerint. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) véleménye szerint a turizmus idei adatai új rekordokat állítanak fel.
Kontrát Károly: Magyarországon helyreállt a közbiztonság
Az elmúlt évek intézkedései nyomán Magyarországon helyreállt a közbiztonság - jelentette ki a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Hajdúnánáson.
..
A vártnál kevésbé csökken a személyi számítógépek értékesítése az idén
Az idén a személyi számítógépek (PC) világpiaci forgalma a korábban jelzett 6 százaléknál alacsonyabb mértékben, 3,7 százalékkal csökken a vártnál nagyobb első félévi kereslet miatt - közölte csütörtökön az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat.
..
Átadták az egymilliomodik SZÉP-kártyát
Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten átadta az egymilliomodik SZÉP-kártyát András Klára, az Egis Gyógyszergyár osztályvezetőjének.
..
Szakmai közösségi oldal indult az egyik legtöbb munkahelyet adó szektor számára
SSC Heroes néven a hazai szolgáltató központok (Shared Service Center) érintettjeit összegyűjtő közösségi portál indult, amely a szektor ismertségét hivatott növelni, és a szakma kommunikációját támogatni. Az oldalon az érintettek mondanak véleményt az egyes cégeknél tapasztalható munkakörülményekről, a menedzsment hozzáállásáról vagy épp az étkezők minőségéről.
..
A Telenor ezer új bázisállomást telepít az idén
A Telenor Magyarország 2014 első fél évében közel 650 új bázisállomást telepített, az év végéig pedig ezer új állomást helyez üzembe annak érdekében, hogy a lehető legjobb minőségű szolgáltatást nyújtson hálózatán.
..
Regionális kommunikátorral erősít a GE Fényforrás üzletága
A GE Fényforrás üzletágának EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régióért felelős kommunikációs és PR szakértőjeként csatlakozott a világ egyik vezető technológiai szolgáltatásokat nyújtó vállalatához Schubauer Krisztina.
..
PayPal: 21 százalékkal nőtt a magyar webshopok külföldi forgalma
Az idei év első fél évében 21 százalékkal nőtt a magyar webshopok külföldi PayPal forgalma az előző év azonos időszakához képest - közölte az online pénzügyi szolgáltató cég csütörtökön az MTI-vel.
..
Egyre több magyar zöldséget és gyümölcsöt exportál a Lidl
Mintegy 3,5 milliárd forint értékű friss zöldséget és gyümölcsöt exportált a Lidl Magyarország az idén az első fél évben, ami 75 százalékkal több az előző év azonos időszakához képest - derül ki a vállalat export adataiból.
..
KSH: több gyermek született, a halálozások száma mérséklődött
Mérséklődött a természetes fogyás üteme, miután 2014 első félévében több gyermek született, a halálozások száma pedig mérséklődött a tavalyi év azonos időszakához képest - olvasható a Központi Statisztikai Hivatalnak (KSH) csütörtökön az MTI-hez eljuttatott gyorsjelentésében.
Természetes bioaktív anyagokkal dúsított tésztát fejlesztett egy budapesti cég
Természetes, bioaktív anyagokkal dúsított tésztát fejlesztett összesen 146 millió forintos beruházással a budapesti Capriovus Kft., amely a kutatás-fejlesztési (K+F) projekthez több mint 94 millió forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán - közölte a tojásfeldolgozással, tojástermékek gyártásával foglalkozó társaság az MTI-vel.
..
A család a legfontosabb pillére társadalmunknak
A család a legfontosabb pillére a társadalomnak, megerősítése nemzetgazdasági szempontból is a legfontosabb feladat - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szombat délelőtt Budapesten, a máriaremetei Kisboldogasszony-bazilika kertjében.
43. oldal / összesen: 94