2024.09.24 | Kedd
Gellért, Mercédesz napja

Egyéb hírek
Keresés
42. oldal / összesen: 94
..
Tovább javultak a gazdasági kilátások – három százalékot meghaladó lehet a GDP-növekedés Magyarországon
Tovább javultak a gazdasági kilátások Magyarországon, a három százalékot is meghaladhatja a GDP-növekedés idén hazánkban. Az eurózónában lassúbb felfutás várható, az éves bővülés egy százalék alatt marad 2014-ben – derül ki az EY legfrissebb negyedéves Eurózóna Előrejelzéséből.
..
Magyarországon a legolcsóbbak a lakások a régióban
Közép-Európában a lakások átlagára Magyarországon a legalacsonyabb, a négyzetméterenkénti ár csupán 917 euró, míg a legmagasabb Csehországban, ahol egy négyzetméterért 1186 eurót kell fizetni - közölte felmérése eredményét a Deloitte Zrt.
..
A magyarok pontosabban fizetik a számlákat a régiós átlagnál
A számlák 74 százalékát időben fizetik ki a magyar cégek és magán ügyfelek, ezzel másodikak a sorban a lengyel 76 százalékos arány után, a régiós átlag 72 százalék - derült ki a követeléskezelő EOS-csoport 12 európai országban végzett kutatásából.
..
Portfolio.hu - Júliusban rekordokat döntött a népmozgalom
Júliusban a gyermekszületés pozitív, a halálozás negatív, ebből fakadóan pedig a természetes fogyás is negatív rekordot döntött - írta a portfolio.hu a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden publikált népmozgalmi gyorstájékoztatójára reagálva.
..
Tarlós: a cél egy kényelmes város kialakítása
Egy kényelmes város kialakítását nevezte céljának Tarlós István főpolgármester a budapesti autómentes nap megnyitóján szombaton.
Az óriásgalaxisok kisebb csillagvárosok rovására gyarapodnak
A masszív galaxisok egy idő után felhagynak a csillaggyártással, ehelyett szomszédjaik bekebelezésével gyarapodnak - erre a következtetésre jutott egy ausztrál kutatócsoport, amely eredményeit a Monthly Notices of the Royal Astronomical Society folyóiratban ismertette.
..
KSH: nőttek az átlagkeresetek január-júliusban
A bruttó és a nettó átlagkeresetek egyaránt 3 százalékkal haladták meg az idén január-júliusban az egy évvel korábbit - közölte pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
..
Botka: a szegediek optimistán tekintenek a város helyzetére és jövőjére
A szegediek optimistán tekintenek a város helyzetére és jövőjére – hangsúlyozta Botka László polgármester kedden a Tisza-parti városban.
..
KSH: az építőipari termelés volumene 17,5 százalékkal emelkedett júliusban
Az építőipari termelés volumene 17,5 százalékkal emelkedett júliusban az egy évvel korábbihoz képest, kiigazítatlanul és munkanaptényezővel kiigazítva egyaránt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.
..
MSZP: a magyar gáztározók "csaknem fele üres"
Az MSZP arra hívja fel a figyelmet, hogy a magyar gáztározók "csaknem fele üres". Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezető-helyettese pénteken Budapesten sajtótájékoztatón arról is beszámolt, hogy egy szerdai bírósági döntés szerint az MVM-nek ki kell adnia azokat a dokumentumokat, amelyek alapján a vállalat offshore cégeket juttatott olcsó gázhoz kereskedőcégén keresztül.
..
A MasterCard ellen ítélt jogerősen az uniós bíróság
Helybenhagyta az első fokú törvényszék döntését csütörtökön az Európai Unió Bírósága, jogerősen megtiltva ezzel a MasterCardnak, hogy az Európai Unióban úgynevezett multilaterális bankközi díjat alkalmazzon.
..
A városlakók fogyasztói szokásain kíván változtatni az első piacok napja
Piacok napja néven szervez hagyományteremtő szándékkal programot szeptember 13-án a budapesti Erzsébet téren a Nem Adom Fel Alapítvány. Az eseménnyel a városlakók vásárlási szokásait kívánják megváltoztatni.
..
Az egészségügyi szolgáltatás javítására döntéstámogató rendszert dolgozott ki egy magyar informatikai konzorcium
Az egészségügyi szolgáltatás javítására döntéstámogató rendszert dolgozott ki 665 millió forintos beruházással a Stratis Vezetői és Informatikai Tanácsadó Kft. által vezetett konzorcium - közölte a társaság az MTI-vel.
42. oldal / összesen: 94