2024.09.24 | Kedd
Gellért, Mercédesz napja

Egyéb hírek
Keresés
41. oldal / összesen: 94
Jelentős forgalombővülésre számít a Mammut
Jelentős forgalomnövekedésre számít az idei év végi bevásárlási szezon kezdetével a Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központ, az üzletház hasznos alapterületének foglaltsága október elejére már meghaladta a 96 százalékot - közölte a bevásárló központ az MTI-vel.
..
A vártnál kisebb mértékben csökkentek a PC-eladások
A vártnál jóval kisebb mértékben csökkent a harmadik negyedévben a személyi számítógépek (PC) értékesítése a világpiacon - közölte csütörtökön az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat.
Használtautó.hu: tovább élénkült a használtautó-piac
Tovább élénkült a használtautó-piac az idei év harmadik negyedévében is, a használtautó-index 125,8 százalékra nőtt, ami közel 4 százalékponttal haladja meg az előző negyedévit - közölte a Használtautó.hu szakportál az MTI-vel szerdán.
..
KSH: augusztusban visszaesett az export és az import is
Augusztusban a kivitel euróban számolt értéke 4,1, az import 0,5 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette az első becslés alapján csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A külkereskedelmi termékforgalom 270 millió eurós többlete 226 millióval kevesebb a tavaly augusztusinál.
..
Csütörtökön indul az idei PénzSztár pénzügyi-gazdasági verseny
Csütörtöktől ismét versenyezhetnek pénzügyi tudásukról számot adva a magyar középiskolások, az idén második alkalommal elinduló PénzSztár pénzügyi-gazdasági vetélkedőre összesen 712 négyfős csapat nevezett - jelentette be Kerekes György, a versenyt szervező TAS-11 Kft. ügyvezetője szerdán Budapesten sajtótájékoztatón, hozzátéve, a csapatok 207 magyarországi, 1-1 zentai és székelyudvarhelyi középiskolából jelentkeztek a vetélkedőre.
..
Átadták a Díj a Sikeres Vállalkozásokért elismeréseket
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter átadta a Díj a Sikeres Vállalkozásokért szeptemberi elismeréseket hétfőn a Nemzetgazdaság Minisztériumban.
..
Szakértők: tovább élénkül a belső kereslet
Szakértők szerint a kiskereskedelmi forgalom a vártnál nagyobb mértékben nőtt augusztusban, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) az év hátralévő hónapjaiban 2-3 százalékos, éves átlagban pedig 3 százalékos emelkedésre számít.
..
KSH: megélénkült a külkereskedelmi áruforgalom júliusban
Az export 9,2, az import 9,0 százalékkal nőtt euróban számolva júliusban az egy évvel korábbihoz képest, az előző havi 6,0, illetve 5,2 százalékos növekedés után - jelentette második becslésében csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
..
Mától csaknem ötszáz gyógyszernek változik az ára
Október elsejével csaknem ötszáz gyógyszernek változik az ára: 178 készítmény drágább, több mint 300 viszont olcsóbb lett.
..
Mától 11800 a belföldi egyetemes tudakozó hívószáma
Mától az országos belföldi egyetemes tudakozót a 11800-as számon lehet elérni, az eddig használt 198-as számot tárcsázók figyelmét hangbemondással hívják fel a változásra - tájékoztatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az MTI-t.
..
Intelligens jogi rendszer az első magyar termék az IBM globális online piacterén
Az iLex jogi szolgáltató megoldás Közép-Kelet Európából elsőként kerülhet fel az IBM új, globális értékesítési csatornájába, az IBM Cloud Marketplace-be. A jogi ügyek intézését és menedzselését megkönnyítő innovációt nagyvállalatok és kisvállalkozások egyaránt használhatják, a szolgáltatás az IBM felhőplatformján fut.
..
Nagyobb betűméretben kell feltüntetni az élelmiszerek jellemzőit
A jövőben az előrecsomagolt élelmiszereken nagyobb betűmérettel és könnyebben észrevehető helyen lesznek olvashatók mindazok a kötelezően feltüntetendő adatok, amelyek a vásárlók könnyebb eligazodását segítik - az erről szóló rendelet tervezete a kormány honlapján jelent meg.
..
Mindhárom mobilszolgáltató jelentősen növelte frekvenciakészletét
A szélessávú frekvenciapályázat hétfőn kihirdetett eredménye alapján mindárom, már piacon lévő mobilszolgáltató jelentősen növelte frekvenciakészletét, és a piac egy negyedik szolgáltatóval is bővült. A szolgáltatók üdvözölték az eredményt.
41. oldal / összesen: 94