2024.09.24 | Kedd
Gellért, Mercédesz napja

Egyéb hírek
Keresés
40. oldal / összesen: 94
..
Milliárdos fejlesztésekkel bővíti szolgáltatásait az Invitel
Újabb településeket von be szélessávú internet szolgáltatási hálózatába az egyik legnagyobb hazai infokommunikációs szolgáltatóvá vált Invitel - tájékoztatták a sajtó képviselőit csütörtökön a vállalat vezetői Budaörsön, a cég magyarországi központjában.
Fellendülőben a régiós tranzakciós piac – közel negyven százalékkal nőtt az üzletkötések értéke
Növekedésnek indult a vállalati tranzakciós piac a közép- és délkelet-európai régióban: 2014 első félévében mintegy 40 százalékkal nőtt az üzletkötések értéke az egy évvel korábbiakhoz képest.A befektetők elsődleges célpontjai továbbra is az IT és a technológiai vállalatokvoltak – derül ki az EY legfrissebb régiós M&A Barométeréből.
..
A nanotechnológiai kutatásokról tartanak konferenciát Szegeden
Több mint 30 ország csaknem 130 kutatója részvételével tartják meg a hatodik, a nanotechnológiáról szóló SIWAN (Szeged International Workshop on Advances in Nanoscience) konferenciát Szegeden.
..
Munkaszüneti napok 2015-ben
Több hosszú hétvégén is kipihenhetjük majd munkahelyi fáradalmainkat 2015-ben.
..
A MÁV elnyerte a vasúti építészet Oscar-díját
A Budapest-Újszász vasútvonal állomásépületeinek felújítása és új típusépületek építése projektjével a MÁV Zrt. elnyerte a vasúti építészet Oscar-díját, a Brunel-díjat, amelyet szerdán adtak át Amszterdamban - tájékoztatta a MÁV Zrt. az MTI-t.
..
Felmérés: 350 ezerre tehető a Magyarországról kivándoroltak száma
Nagyjából 350 ezerre becsülhető a Magyarországról kivándoroltak száma egy 2013 eleji adatfelvételen alapuló mérés szerint, amelyet szerdán ismertettek a kutatás vezetői Budapesten, a Központi Statisztikai Hivatalban (KSH).
..
Az elhízás gyorsítja a májszövet biológiai öregedését
Első ízben sikerült amerikai és német kutatóknak kimutatniuk az elhízás és a májszövet biológiai öregedése közötti összefüggést. Vizsgálataik megmagyarázzák több, életkorral összefüggő májbetegség idő előtti kialakulását túlsúlyos pácienseknél.
Ausztrál diákok megdöntötték az elektromos autók sebességrekordját
Ausztrál egyetemi hallgatók megdöntötték az elektromos autók 500 kilométeres távon mért sebességrekordját.
..
KSH: augusztusban 0,5 százalékkal nőtt az ipari termelés
Az ipari termelés 0,5 százalékkal nőtt augusztusban a múlt év azonos hónapjához képest és 5,7 százalékkal elmaradt az előző havitól, míg júliusban még 12,3 százalékos éves és 1,4 százalékos havi növekedésről számolt be a statisztika. A munkanaphatással kiigazított adat 2,9 százalékos éves növekedést jelzett - erősítette meg az egy héttel ezelőtt közölt előzetes adatokat részletes jelentésében kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
..
Összehangolt uniós művelet indult az illegális bevándorlás ellen
Az illegális bevándorlás és az embercsempészet ellen indult hétfőn összehangolt uniós rendőri akció.
..
KSH: a gyerekek száma tovább növelte a kereseti különbségeket
A gyerekek száma szerint bontva tovább nőttek a kereseti különbségek az első fél évben a tavalyihoz képest Magyarországon - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss elemzéséből. A növekvő különbség oka, hogy a családi adókedvezményt 2014-től a munkavállaló nyugdíj- és egészségbiztosítási járulékának terhére is igénybe lehet venni, így nagyobb összeg marad a családoknál.
..
KSH: lassult a mezőgazdasági termelői árak csökkenése
A növényi termékek 4,9, az élő állatok és állati termékek árának 0,8 százalékos csökkenésének eredőjeként augusztusban a mezőgazdasági termelői árak 3,3 százalékkal alacsonyabbak voltak, mint egy évvel korábban - jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
..
KSH: 0,5 százalékkal csökkentek a fogyasztói árak szeptemberben
Szeptemberben 0,5 százalékkal csökkentek a fogyasztói árak az egy évvel korábbiakhoz képest, míg egy hónap alatt átlagosan 0,2 százalékkal mérséklődtek - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.
40. oldal / összesen: 94