2024.04.19 | Péntek
Emma napja

Egyéb hírek
Keresés
4. oldal / összesen: 94
..
A háztartások megtakarítása elérte a GDP 4,2 százalékát a harmadik negyedévben
Az idei harmadik negyedévben a háztartások 931 milliárd forint megtakarítást halmoztak fel és 422 milliárd forint adósságot vállaltak, így 508 milliárd forinttal növelték nettó pénzügyi eszközeiket, ami a bruttó hazai termék (GDP) negyedéves értékének 4,2 százalékával egyezik meg.
..
Az új növényegészségügyi szabályozás miatt változik a vállalkozók nyilvántartási kötelezettsége
Novemberben jelenik meg az uniós rendelet, amely szerint bővül a nagy veszteséget okozó, idegenhonos károsítók terjesztésére képes, ezért vizsgálatköteles termékek köre; december 14-től a növényegészségügyi szabályozás alatt álló növényekkel, növényi termékekkel csak az a vállalkozó folytathat gazdasági tevékenységet, aki szerepel a hatóság nyilvántartásában - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
..
Segíteni kell a feltalálókat a termék értékesítésében
Az ötlettől a termék értékesítéséig sok lépés van, ezért segíteni kell a feltalálókat a cél elérésében - mondta a Valor Hungariae Zrt. (Valor) vezérigazgatója.
..
A járműgyártás és az elektronikai készülékek húzták az ipari termelést szeptemberben
Elsősorban a járműgyártás kibocsátásnak 22,0 százalékos, valamint a számítógép, elektronikai, optikai termék gyártásának 26,1 százalékos növekedésének köszönhetően az ipari termelés volumene szeptemberben 11,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit - erősítette meg szerdán kiadott második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
..
Csaknem 50 ezer forintot szánnak karácsonyi ajándékokra az internetezők az idén egy felmérés szerint
A tavalyi 41 ezer forint helyett az idén már átlagosan 48 400 forintot terveznek karácsonyi ajándékokra költeni az aktív internetezők, ami több mint 20 ezer forinttal haladja meg a négy évvel ezelőtti keretet - derül ki az Árukereső.hu és a GKI Digital éves közös kutatásából.
..
Jövőre is 1,3 milliárd forintot nyerhetnek el a médiaszolgáltatók támogatásra
Jövőre is 1,3 milliárd forint pályázati forrást nyerhetnek el a helyi, körzeti és kisközösségi médiaszolgáltatók a Magyar Média Mecenatúra Programban a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának döntése alapján. A grémium e heti ülésén elfogadta az új reklámszpotokról szóló tanulmányt is, amely szerint egyre több a gyógyszerreklám.
..
Az év végéig tovább bővülhet az újlakáspiac
A negyedik negyedévben körülbelül 8 ezer újlakás átadása várható, ugyanis a társasházépítők a kedvezményes 5 százalékos lakásépítési áfa év végi kivezetése miatt a következő hónapokra időzítették az átadásokat. Az év végégre várhatóan 20 ezer lakás épül az országban, ez a szám, azonban elmarad a lakásállomány megújításához szükséges mértéktől - így kommentálták az elemzők a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdai adatait.
..
Még 2040-ben is az olaj lesz a legfontosabb energiahordozó
Nem aggódik az olaj jelentőségének a csökkenése miatt a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete, az OPEC. A szervezet kedden Bécsben publikált World Oil Outlook (WOO) közép- és hosszútávú olajpiaci prognózisa szerint az iparosodás és a felhasználási igény növekedése miatt még 2040-ben is az olaj lesz a legfontosabb energiahordozó a világon.
..
Tovább nőtt az ingatlanpiaci tranzakciók száma októberben a Duna House adatai szerint
A gyenge nyár után visszanyerte erejét az ingatlanpiac, szeptember után októberben is 13 ezer feletti tranzakciót bonyolítottak le, ami a tavalyinál mintegy 4 százalékkal több - közölte a Duna House.
..
A Huawei közreműködésével épül ki Magyarországon az 5G hálózat
A Huawei kínai telekommunikációs óriásvállalat közreműködésével épül ki Magyarországon az ötödik generációs (5G) hálózat - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Sanghajban, a Hungcsiao Nemzetközi Gazdasági Fórumon.
..
Egyértelmű javulást mutat a lakosság anyagi helyzete
A lakosság anyagi helyzete egyértelmű javulást mutat, 2010 óta 34 százalékról 20 százalékra csökkent azoknak az aránya, akiknek az elmúlt egy évben nem mindig fedezte a jövedelme a megélhetési költségeit - közölte a Pénziránytű Alapítvány.
..
Meghatározó ágazati vezetők támogatják a pékáru áfájának 5 százalékra mérséklését
A Magyar Pékszövetség évek óta szorgalmazza a sütőipari termékek, mint alapvető élelmiszerek áfájának csökkentését. A szervezet üdvözli, hogy meghatározó ágazati képviselők, vezetők támogatják a pékáru áfájának 5 százalékra mérséklését - tudatta a Magyar Pékszövetség.
..
Vasárnaptól kötelező az Elektronikus Közbeszerzési Rendszer
Vasárnaptól már csak az Elektronikus Közbeszerzési Rendszeren (EKR) keresztül lehet közbeszerzési eljárásokat lebonyolítani, ezzel megszűnik a közbeszerzések papír alapú ügyintézése.
4. oldal / összesen: 94