2024.09.24 | Kedd
Gellért, Mercédesz napja

Egyéb hírek
Keresés
39. oldal / összesen: 94
..
Eurostat: nőtt az EU államadóssága a második negyedévben
Nőtt az euróövezet és az Európai Unió együttes GDP-arányos államadóssága a második negyedévben a megelőző három hónaphoz képest és éves szinten egyaránt - az EU statisztikai hivatalának csütörtökön közölt előzetes adatai szerint.
..
A születési idő és a hangulati zavarok összefügghetnek egy magyar kutatás szerint
A születés évszaka és a hangulati zavarok kialakulásban szerepet játszó affektív temperamentumok összefüggést mutatnak, ennek felfedezése újabb segítség lehet a betegségek okainak megértésében és hatékonyabb gyógyításában - mondta el az MTI-nek Gonda Xénia, a Semmelweis Egyetemen készült tanulmány első szerzője, klinikai szakpszichológus, gyógyszerész.
..
Mérséklődött a népességfogyás üteme
Mérséklődött a népességfogyás üteme 2014 első nyolc hónapjában, miután többen születtek és kevesebben haltak meg, mint az előző év azonos időszakában - közölte szerdán a Központi Statisztikai Hivatal.
..
Közös nyilatkozatot fogadtak el infokommunikációs tárcavezetők a szélessáv elterjesztéséről
Az infokommunikációs és távközlési miniszterek éves találkozóján résztvevő 52 ország szakterületi miniszterei a szektor globális jövőképét rögzítő közös nyilatkozatot fogadtak el, a dél-koreai Busanban elfogadott dokumentum szerint senki nem maradhat ki a Szélessáv mindenkinek vízió nemzetközi megvalósításából - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-vel kedden.
..
Már öt hazai múzeum is látogatható virtuálisan
Immár öt, az Emberi Erőforrások Minisztériuma fenntartásában lévő múzeum, a Magyar Nemzeti Múzeum, a Petőfi Irodalmi M
..
KSH: gyorsult a keresetek emelkedése augusztusban
Augusztusban 4,4 százalékkal nőttek a bruttó és a nettó keresetek a versenyszférában az előző havi 3,4 százalékos emelkedés után, és 2,3 százalékkal emelkedtek a költségvetési intézményeknél a közfoglalkoztatottak nélkül számolva. A nemzetgazdaság egészét tekintve 3,9 százalékkal emelkedtek a keresetek az egy évvel korábbiakhoz képest, míg a közfoglalkoztatottakat is beleszámítva 2,2 százalékos volt a bérnövekedés - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
..
A húsmentes étrend károsíthatja a férfiak termékenységét
A gyümölcsökben és zöldségekben gazdag, ám húsmentes étrend károsíthatja a férfiak nemzőképességét - derült ki a kaliforniai Loma Linda Egyetem szakembereinek tanulmányából.
..
GKI: a posta helyett a futárszolgálatot választják a webáruházak
A GKI szerint a Magyar Posta a webáruházak körében nem tud szállítási kapacitásának megfelelő szerepet betölteni, a gazdaságkutató Digital kutatásából ugyanis az derült ki, hogy a rendelések 46 százalékát a futárszolgálatok kézbesítik, a személyes, bolti átvétel aránya 33 százalék, a posta részesedése pedig mindössze 2 százalék.
Ernyő nélküli esernyőt fejlesztenek kínai feltalálók
Már piacra kerülése előtt rendkívüli népszerűségnek örvend a víztaszító, mindössze nyéllel rendelkező "láthatatlan esernyő", amelyet egy kínai feltalálókból álló csoport gondolt ki az eső elleni védekezés új eszközéül.
..
Telekom: szombattól 73 százalékosra nő a vállalat 4G lefedettsége
A Magyar Telekom 4G lefedettsége a jelenlegi 53-ról 73 százalékosra nő szombattól, miután használatba veszi a tenderen elnyert frekvenciákat - jelentette be Christopher Mattheisen, a Telekom vezérigazgatója sajtótájékoztatón pénteken.
..
Miből élünk? – Európai adatfelmérés a háztartások gazdálkodásáról
Nagyszabású adatfelvétel kezdődik hétfőn Magyarországon; az Európai Központi Bank által koordinált, egész Európára kiterjedő felmérésben a háztartások vagyoni és jövedelmi helyzetéről gyűjtenek információkat.
..
Valótlan gambiai segélyhívásokra figyelmeztet a rendőrség
Valótlan gambiai segélyhívásokra figyelmeztet a rendőrség. A napokban több hazai mobiltelefonszámra is magyar nyelvű segélykérő üzenetek érkeztek ismeretlen külföldi telefonszámról - írta közleményében az Országos Rendőr-főkapitányság.
..
Tizenharmadik hónapja emelkedik az új autók száma az EU-ban
Szeptemberben már a tizenharmadik egymást követő hónapban emelkedett a forgalomba helyezett új személygépkocsik száma az Európai Unióban, miután hat éven át folyamatosan csökkent - közölte az európai autógyártó szövetsége (ACEA).
39. oldal / összesen: 94