2024.09.23 | Hétfő
Tekla napja

Egyéb hírek
Keresés
38. oldal / összesen: 94
..
GKI: negatív fordulat a gazdaságban
Negatív fordulat várható idén ősszel a gazdaságban, az adóváltozásokról és a költségvetésről kiderült információk miatt romlani fognak a gazdasági várakozások és a második félévben 2,5 százalékos, 2015-ben 2 százalék körüli növekedési dinamika várható a GKI Gazdaságkutató Zrt. előrejelzése szerint.
..
KSH: több mint 20 százalékkal nőttek a lakáseladások
Több mint 20 százalékkal nőttek a lakáseladások az első fél évben Magyarországon az előzetes adatok szerint, túlnyomóan használt lakások cseréltek gazdát - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Statisztikai tükör című friss kiadványából.
..
KSH: nőtt a háztartások havi fogyasztási kiadása
A háztartások egy főre jutó havi fogyasztási kiadása mintegy 3,5 százalékkal növekedett az idén az első fél évben éves összehasonlításban, így 66,5 ezer forintot tett ki - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Statisztikai tükör című friss kiadványából.
..
Szeptemberben 10,1 százalék volt munkanélküliség az Európai Unióban
Az előző hónaphoz képest nem változott, de az egy évvel korábbi rátához képest mind az euróövezetben, mind az Európai Unió egészében csökkent a munkanélküliség szeptemberben.
A génműködés "csúcsidőszakait" térképezték fel amerikai kutatók
A gének többsége a hajnali órák és alkonyat előtt a legaktívabb - erre a következtetésre jutottak ötéves állatkísérletek alapján a Pennsylvania Egyetem kutatói, akik szerint eredményeik figyelembevételével sokkal hatékonyabban lehet a jövőben alkalmazni a gyógyszerkészítményeket.
..
Egy felmérés szerint a magyarokra a rövid távú megtakarítás jellemző
Bár az egy háztartásra jutó 3,3 millió forintos nettó pénzügyi vagyonnal Kelet-Közép-Európa középmezőnyébe tartoznak a magyarok, megtakarításaikban mégis a rövid távú szemlélet a jellemző - derül ki a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. elemzéséből, amelynek eredményeit szerdán juttatta el az MTI-hez.
..
Oettinger: fizetni kell a szerzői jog hatálya alá tartozó online tartalmakért
Az Európai Bizottság (EB) várhatóan 2016-ra törvényjavaslatot dolgoz ki a szerzői jog hatálya alá tartozó online tartalmak védelméről és a jogtulajdonosok díjazásáról, a szellemi tulajdon használatáért magánszemélyeknek és vállalkozásoknak is fizetni kell majd - mondta egy keddi interjúban a november elsején hivatalba lépő új EB digitális gazdaságért és társadalomért felelős tagja.
..
Emmi: bevált a patikatörvény
A kormány által az Országgyűlés elé terjesztett jelentés szerint jelentősen javult a lakossági gyógyszerellátás biztonsága és a patikák gazdasági helyzete a 2010-es patikatörvénynek köszönhetően - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkársága kedden az MTI-vel.
..
Négymillió forinttal indítanák el gyermekeiket a magyar szülők - felmérés
Egy felmérés szerint a magyar családok a gyermekek húszas éveinek elejéig igyekeznek pénzt gyűjteni önálló életük elindításához, a szülők terveiben 4 millió forint megtakarítása szerepel, ám átlagosan csupán az ehhez szükséges összeg harmadát, 82 ezer forintot tesznek félre évente.
..
NFM: az Európai Bizottság szerint is biztonságos Magyarország földgázellátása
Az Európai Bizottság által modellezett legrosszabb forgatókönyv szerint is biztonságos Magyarország földgázellátása - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI érdeklődésére annak kapcsán, hogy befejeződött az uniós tagállamok földgázellátásának átvilágítása.
..
A kakaóbab vegyületeivel megelőzhető az időskori szellemi hanyatlás
A kakaóbabban található természetes gyógyhatású vegyületcsoport, a flavonoidok segítségével egészséges idős embereknél megelőzhető a korral járó szellemi hanyatlás - erre a következtetésre jutottak a Columbia Egyetem tudósai.
..
A világegyetem "ifjúkori" 3D-s térképét alkották meg német és amerikai kutatók
A világegyetem "ifjúkori" háromdimenziós térképét alkották meg a Max Planck Csillagászati Intézet és a Kaliforniai Egyetem kutatói, akik eredményeiket az Astrophysical Journal Letters folyóirat következő számában ismertetik.
..
Elárverezik a bezárt Óbudai Sütőipari Zrt. üzemi berendezéseit
Több mint kétszáz tételre osztották az Óbudai Sütőipari Zrt. berendezéseit, amelyeket felszámolás miatt adnak el. Az értékesítésükre nyílt árverést írtak ki, amelyen helyszíni regisztráció után bárki részt vehet. A termékpalettán olyan eszközök szerepelnek, amelyek nemcsak a sütőipar, de az élelmiszer-, illetve gépipar egyéb területein is hasznosíthatóak.
38. oldal / összesen: 94