2024.09.23 | Hétfő
Tekla napja

Egyéb hírek
Keresés
37. oldal / összesen: 94
..
Ericsson: a fejlett távközlési infrastruktúra erősíti a versenyképességet
A fejlett távközlési infrastruktúra erősíti az ország versenyképességét, a szélessávú mobil-ellátottság tíz százalékos növekedése 1 százalékos hazai össztermék (GDP) növekedést eredményez – mondta el Jakab Roland, az Ericsson Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója csütörtökön Stockholmban az MTI-nek, az Ericsson éves üzleti innovációs fórumán.
..
Az infokommunikáció a nemzetgazdaság egyik kitörési pontja
A nemzetgazdaság egyik kitörési pontja az infokommunikáció, amely mára jelentősen átalakította a társadalmat – fogalmazott Seszták Miklós fejlesztési miniszter az Informatika a társadalomért című konferencián Balatonfüreden, csütörtökön.
..
Fundamenta: a családok többsége megtakarít a gyermekeknek
A magyar családok 54 százaléka gyűjt pénzt gyermeke jövőbeni céljaira, első helyen áll a továbbtanulás támogatása, másodikon a biztonsági tartalék képzése, míg harmadik a sorban az otthonteremtés segítése Fundamenta-Lakáskassza Zrt. felmérése szerint - közölte a társaság az MTI-vel
..
A magyar gazdaság növekedési ütemének csökkenése várható
Magyarországon az idei 3 százalékos GDP növekedés után 2015-ben csak 2 százalékos emelkedést prognosztizált a Businesseurope legfrissebb előrejelzése; az Európai Unió számos tagországában ugyanakkor javulnak a növekedési kilátások jövőre.
..
Tizenötmillió forintra bírságolták az Elműt
Az ügyintézés korlátozása, illetve az előre fizetős mérők feltöltésének ellehetetlenítése miatt 15 millió forintra bírságolta az Budapesti Elektromos Művek Nyrt. (Elmű) egyetemes szolgáltatót a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) - közölte a hivatal szerdán az MTI-vel.
..
Majdnem minden negyedik EU-s állampolgárt fenyeget elszegényedés
Az Európai Unió lakosságának 24,5 százalékát, 2013-ban 122,6 millió embert fenyegetett a szegénység vagy a társadalomból való kirekesztettség az EU statisztikai hivatala, az Eurostat keddi közleménye szerint.
..
Hatmilliárd forintot nyert fejlesztésekre az észak-magyarországi régió
Hatmilliárd forintnál is több uniós támogatást nyert telephelyfejlesztésre és ipartelepítésre az észak-magyarországi régió 86 nyertes pályázója - hangzott el kedden Miskolcon sajtótájékoztatón.
..
Vállalati részvények helyett a cégek nagy része továbbra is inkább készpénzzel motiválja munkatársait
A Deloitte 24 országban, 136 nagyvállalat megkérdezésével végrehajtott felmérése szerint régiónkban a felsővezetők javadalmazásánál a társaságok jelentős része annak ellenére a készpénzes juttatásokat részesíti előnyben, hogy az sem munkáltatói, sem munkavállalói szempontból nem a leghatékonyabb motivációs eszköz. A kutatás szerint továbbra is az amerikai és angolszász tulajdonban lévő cégeknél a legelterjedtebbek a teljesítményhez kötött részvényjuttatások.
..
KSH: 27 százalékkal több új lakás épült
Az év első kilenc hónapjában 27 százalékkal több új lakás épült, mint egy évvel korábban, a kiadott csaknem 7000 lakásépítési engedély pedig 30 százalékkal haladta meg a tavalyi első három negyedévit - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
..
Jóváhagyta a rövidített munkaidő állami támogatását a cseh kormány
Jóváhagyta a különleges helyzetek, a gazdasági válság vagy természeti katasztrófa következtében lerövidített munkaidő állami támogatását a cseh kormány - jelentette be Michaela Marksová Tominová munkaügyi és népjóléti miniszter a kabinet ülése utáni sajtótájékoztatón hétfőn este.
..
Újra működik a New York-i Világkereskedelmi Központ
Több mint 13 évvel az eredeti tornyainak 2001. szeptember 11-én történt lerombolása után hétfőn újranyitott a New York-i Világkereskedelmi Központ.
..
ÉLMÉNYVEZÉREK 2014: A K&H-nál és a Vodafone-nál a legjobb ügyfélnek lenni
Az idei évben másodszor készítette el átfogó ügyfélélmény-kutatását a DEVELOR Tanácsadó Zrt., amelyben a vállalati szegmens mélyinterjús és kvantitatív felmérése mellett a lakosságot is monitorozta. Utóbbi eredményei egy 1200 fős reprezentatív minta alapján megmutatták azt is, hogy az ügyfelek ma Magyarországon kit tekintenek élményvezérnek, vagyis melyek azok a cégek, amelyek kiemelkedő és maradandó ügyfélélményt nyújtanak. Eszerint a K&H Bank, és a Vodafone kliensei gondolják azt, hogy ennél a két cégnél a legjobb ma ügyfélnek lenni.
..
Bevásárlóközpotnok szövetsége: súlyos következményekkel járna a vasárnapi zárva tartás
A Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége (MBSZ) szerint súlyos következményekkel járna a vasárnapi nyitva tartás korlátozását előíró törvénymódosító javaslat megszavazása, mert elbocsátásokat és bércsökkenést eredményezne - közölte a szervezet az MTI-vel hétfőn.
37. oldal / összesen: 94