2024.09.23 | Hétfő
Tekla napja

Egyéb hírek
Keresés
36. oldal / összesen: 94
Ismét lehet pályázni hűtő- és fagyasztógépek cseréjére péntektől
Ismét megkezdődik a jelentkezés az Otthon Melege Program három lakossági energiahatékonysági kiírására, elsőként péntektől a hűtő- és fagyasztógépek cseréjére lehet pályázni.
..
Németország a legkedveltebb ország egy felmérés szerint
Németország végzett az első helyen a GfK piackutató vállalat úgynevezett országmárka vizsgálatában - írták német lapok csütörtökön.
..
Több mint 200 ezer SIM-kártyát adott el a Tesco Mobile
Több mint 200 ezer SIM-kártyát adott el a Magyarországon két és fél éve indult Tesco Mobile, a társaság ezzel a feltöltőkártyás piacon 1,5 százalékos részesedést ért el - mondták el a cég vezetői csütörtökön sajtótájékoztatón.
..
Jövőre is növekszik az építőipar
A magyar építőipari cégek vezetői átlagosan 5,2 százalékos növekedést prognosztizálnak idénre és 3,9 százalékosat jövőre, ezzel a magyar vállalati vezetők a legoptimistábbak a visegrádi országok közül - közölte a CEEC Research építőipari piackutató az MTI-vel.
..
Magyarországon is hódít a „klikkelj és hozd el” vásárlás
Világszerte egyre népszerűbb az úgynevezett Click&Collect vásárlás, vagyis az a módszer, hogy a vevő webáruházban kiválasztja a termékeket, majd elmegy érte az áruházba, ahol összekészítve megkapja a csomagot. Hazánkban is terjed ez a vásárlási módszer, amelyhez a kereskedők újszerű technikai megoldásokat is kapnak, így előnybe kerülhetnek versenytársaikkal szemben – hangzott el a ma kezdődött Laurel Retail Konferencián, Kecskeméten.
..
Elindította a Vodafone 4G-s szolgáltatását
Alig néhány nappal a szükséges hatósági engedélyek beszerzését követően a Vodafone Budapest belvárosában elindította a korábbinál gyorsabb mobilinternet hozzáférést nyújtó 4G szolgáltatását - erősítette meg a Vodafone sajtóosztálya szerdán az MTI érdeklődésére.
..
Meglódult az ipari termelés szeptemberben
Szeptemberben 7,6 százalékos növekedési ütemre kapcsolt az ipari termelés az előző havi 0,5 százalékról, a munkanaphatással kiigazított mutató pedig a kibocsátás 5,2 százalékos emelkedését jelzi az egy évvel korábbi szinthez képest - erősítette meg a részletes jelentésében a múlt pénteken közölt előzetes adatait a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.
..
Jelentősen nő a külföldről rendelt internetes vásárlások részaránya
Az idén 42 ezer külföldről rendelt csomag után kellett áfát vagy vámot fizetnie a vásárlóknak, a szám 60 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit, amely arra utal, hogy növekszik az internetes vásárlás részaránya; a legtöbb megrendelt áru pedig Kínából és az Egyesült Államokból érkezik - mondta Teleki József pénzügyőr ezredes, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal repülőtéri főigazgatóságának vezetője kedden sajtótájékoztatón a vámkezelés helyszínén.
..
KSH: jelentősen nőttek a K+F ráfordítások 2013-ban
Jelentősen nőttek a kutatás-fejlesztési (K+F) ráfordítások 2013-ban Magyarországon, tavaly 15,5 százalékkal többet fordítottak erre a célra, mint egy évvel korábban - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Kutatás-fejlesztés, 2013 című friss kiadványából.
..
Ericsson: nő az igény az internet alapú információk iránt
Egyre több információt szeretnének okostelefonjukon elérni a városlakók, többek között a forgalmi helyzetről szóló valós idejű adatokat és háztartási energiaköltségeik napi szintű alakulását - mondta Michael Björn, az Ericsson ConsumerLab fogyasztói viselkedést kutató központ vezetője Stockholmban, az Ericsson éves üzleti innovációs fóruma keretében.
..
KSH: szeptemberben is nőtt az idegenforgalom
Szeptemberben 8,2 százalékkal több belföldi vendég 7,3 százalékkal több éjszakát töltött a kereskedelmi szálláshelyeken, míg a külföldi vendégek száma 2,3 százalékkal nőtt, az általuk eltöltött vendégéjszakák száma lényegében stagnált, alig 0,7 százalékkal maradt el az egy évvel korábbiaktól - jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
..
Ericsson: hat év múlva a világ 90 százalékát lefedi a szélessávú mobilnet
Hat év múlva 90 százalékos szélessávú mobilinternet-lefedettség lesz a világon, miközben a mobil adatforgalom várhatóan a mostani tízszeresére nő – derült ki az Ericsson svéd távközlési óriáscég éves üzleti innovációs fórumán Stockholmban, aminek fő témái a digitális technológia jövője és társadalmi hatásai voltak.
..
Meglepte az elemzőket a külkereskedelmi forgalom élénkülése
Meglepte az elemzőket a külkereskedelmi forgalom szeptemberi élénkülése, ugyanakkor eltérően látják ennek okait.
36. oldal / összesen: 94