2024.09.23 | Hétfő
Tekla napja

Egyéb hírek
Keresés
35. oldal / összesen: 94
..
Jelentősen nőhet az ingatlanfejlesztések értéke az idén
Az idén 152 millió euró értékű beruházásra számítanak Magyarországon az ingatlanfejlesztők többségét tömörítő szervezet, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) tagjai, a beruházások értéke így várhatóan csaknem 41 százalékkal haladja meg a tavalyit.
..
Harmadával nőtt a kibertámadások száma a harmadik negyedévben
Harmadával nőtt a kibertámadások száma a harmadik negyedévben világszerte az előző negyedévihez képest - derül ki a Kaspersky Lab orosz kiberbiztonsági vállalat negyedéves jelentéséből.
Kimerült a kazáncsere pályázatok kerete a közép-magyarországi régióban
A forrás kimerülése miatt felfüggesztik a kazáncsere pályázatokat a közép-magyarországi régióban, de november 20-án reggel 8 óráig még be lehet adni pályázatokat - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerdán.
..
Szlovákia lakosságának harmada ma ellenezné az 1989-es rendszerváltoztatást
Szlovákia lakosságának harmada - az időközben történt események tükrében - ma ellenezné a negyed évszázaddal ezelőtti rendszerváltozást, kétharmaduk csalódott abban, ahová országa 1989 után jutott - derült ki a Focus közvélemény-kutató ügynökség felméréséből, amelynek eredményeit kedden közölte a Hospodárské Noviny szlovák gazdasági-közéleti napilap.
..
FHB: emelkednek a lakásárak
Emelkedtek a lakásárak az idén a második negyedévben a megelőző negyedévhez és az egy évvel korábbihoz képest is, utóbbi nominális és reál értelemben is megközelítette az 1,4 százalékot - közölte az FHB Jelzálogbank Nyrt., valamint az FHB Ingatlan Zrt. kedden az MTI-vel kedden.
..
Ericsson: tízszeresére nő a videóforgalom hat év alatt
A videóforgalom várhatóan a mostani tízszeresére növekszik 2020-ra a teljes mobiltelefonos adatforgalomban, s ezzel párhuzamosan a videónézésre alkalmas eszközök is gyorsan fejlődnek – mondta Jakab Roland, az Ericsson Magyarország ügyvezető igazgatója kedden Budapesten sajtóbeszélgetésen.
..
Elemző: jelentősen nő a magyar háztartások vásárlóereje
A devizahitel-probléma megoldásának eredményeként jelentősen nőni fog a magyar háztartások vásárlóereje az ING Bank vezető elemzője szerint.
..
Erősödik a fogyasztói igény a minőségi élelmiszerekre
A tudatos fogyasztói magatartással erősödik az igény a minőségi, egészséges termékek iránt - mondta Helik Ferenc, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kiemelt ügyek igazgatóságának vezetője kedden a Napi Gazdaság "Minőséggel a tudatos fogyasztókért" című szakmai konferenciáján Budapesten.
..
Egy felmérés szerint a fiatalok a gazdasági válság legnagyobb vesztesei
Az európai országokban élő 15-24 éves korosztály rendkívül pesszimista a jövőt illetően, a megkérdezettek kevesebb mint egyharmada bízik abban, hogy jobban fog élni, mint a szülei - derül ki az Intrum Justitia legutóbbi fogyasztói fizetési hajlandóságot vizsgáló felméréséből.
..
Nincs megállapodás a jövő évi uniós költségvetésről
Nem született megállapodás a kitűzött hétfő éjféli határidőig az Európai Parlament (EP) és az uniós tagállami kormányok testülete, a Tanács között a jövő évi EU-költségvetés ügyében.
..
A UPS új országigazgatót nevezett ki hazai leányvállalata élére
A UPS (NYSE: UPS) bejelentette, hogy Tim Helsent nevezték ki a UPS magyarországi leányvállalatának élére. Helsen emellett a görögországi és romániai leányvállalatok vezetője is lesz. A 35 éves, belga születésű szakember mostantól mintegy 400 alkalmazottért felel majd, illetve a három országban a UPS operációkért, üzleti működéséért, stratégiájáért és támogató funkcióiért. A munkakört Iulia Narteától veszi át, aki az olaszországi UPS vezetője lesz. A UPS egészségügyi üzletágát Magyarországon továbbra is Magyari Éva vezeti majd, mint a UPS Healthcare Hungary ügyvezetője.
..
Olcsóbb az arany, mégis világszerte csökken a kereslete
A világ aranypiacát mérséklődő kereslet, stagnáló kínálat és az előző évinél alacsonyabb átlagár jellemezte az idei első háromnegyed évben - mondta Juhász Gergely, az árupiaci befektetésekkel foglalkozó Conclude Befektetési Zrt. vezérigazgatója az Arany Világtanács jelentése alapján az MTI-nek.
..
NGM: a magyar gazdaság teljesítménye ismét kiemelkedő az EU-ban
Magyarország gazdasági teljesítménye alapján ezúttal is az Európai Unió éllovasai közé fog tartozni, az Európai Unió és különösen az eurózóna növekedési üteme a magyar gazdaságénál jobban mérséklődött az év első feléhez képest - közölte a Nemzeti Gazdasági Minisztérium (NGM) pénteken az MTI-vel.
35. oldal / összesen: 94