2024.09.23 | Hétfő
Tekla napja

Egyéb hírek
Keresés
34. oldal / összesen: 94
..
Egy hónap múlva lejárnak a régi őstermelői igazolványok
Ha jövőre is őstermelői tevékenységet kívánnak folytatni, december 31-ig új, barna színű igazolványra kell cserélniük papírjaikat azoknak az őstermelőknek, akik 2009. január 1. és 2012. december 31. között váltottak ki őstermelői igazolványt, vagyis a régi típusú, zöld okmánnyal rendelkeznek - hívja fel a figyelmet a Földművelésügyi Minisztérium (FM).
..
Ötödik negyedéve folytatódik a beruházások növekedése
A nemzetgazdasági beruházások volumene 16,3 százalékkal nőtt az idei harmadik negyedévben az egy évvel korábbihoz képest és ezzel ötödik negyedéve emelkedett - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
..
A férfiak többet költenek karácsonyi ajándékokra egy felmérés szerint
Az európai férfiak 30 százaléka 91 ezer forint fölött költ karácsonyi ajándékra, míg a nők csupán ötöde ad ki ekkora összeget - derül ki az Intel Európa karácsonyi ajándékvásárlási szokásokkal kapcsolatos, tíz európai országban végzett kutatásából.
..
192 ezerrel dolgoztak többen augusztus-októberben, mint egy éve
Idén augusztus-októberben 4 millió 184 ezren dolgoztak Magyarországon a 15-74 éves korosztályból, 192 ezerrel többen, mint egy évvel korábban - közölte csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
..
Külgazdasági államtitkár: töretlen a befektetői bizalom Magyarország iránt
A befektetők bizalma töretlen Magyarország iránt annak ellenére is, hogy a német és az amerikai sajtóban most nem csillagos ötös az ország imázsa - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára szerdán Budapesten.
..
Csökkent a szegénység 2013-ban Magyarországon
A szegénység vagy társadalmi kirekesztődés kockázatának kitettek aránya 2013-ban együttesen 31,1 százalékot ért el, ami 2,4 százalékponttal alacsonyabb, mint egy évvel korábban - állapította meg a KSH legfrissebb, a háztartások életszínvonaláról szerdán közzétett kiadványa.
..
Októberben csökkentek a termelői árak
Az előző négy havi emelkedés után októberben csökkentek az ipari termelői árak, 0,9 százalékkal voltak alacsonyabbak, mint szeptemberben, de 0,7 százalékkal meghaladták a tavaly októberi árszintet - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
..
Bővíti a Telenor mobiltelevíziós szolgáltatását
A Telenor bővíti televíziós szolgáltatását, nő az élőben nézhető csatornák száma, bővül a video tartalom, új tematikus csomagokat és adatjegyeket vezet be a társaság, valamint tévékészüléken is elérhetővé válik a mobiltévézés.
..
Mérséklődött a népesség természetes fogyása
Mérséklődött a népesség természetes fogyása az év első kilenc hónapjában, 2013 hasonló időszakához képest - tájékoztatta kedden az MTI-t a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
..
Gemius: tovább emelkedett a magyar internetfelhasználók száma
Tovább emelkedett az internetfelhasználók száma Magyarországon. Szeptemberben már közel 5,2 millió magyar használta a világhálót, azaz a 15 évnél idősebb lakosság 60,78 százaléka - derül ki a Gemius üzleti tanácsadó cég hétfőn közölt harmadik negyedéves jelentéséből.
Kimerült a kazáncsere pályázatok kerete a dél-alföldi régióban
A forrás kimerülése miatt felfüggesztik a kazáncsere pályázatokat a dél-alföldi régióban, a jelentkezéseket november 25-én 10 óráig még be lehet adni - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) hétfőn az MTI-vel.
..
Egyre több családnak jelent segítséget a gyed extra
A félévi adatokhoz képest szeptember végére csaknem másfélszeresére emelkedett a gyed extrában részesülő kisgyermekes családok száma - nyilatkozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a kormányzati honlapnak.
..
A magyarok átlagosan 33 ezer forintot szánnak karácsonyi ajándékokra
A magyarok, ugyanúgy, mint tavaly, átlagosan 33 ezer forintot terveznek költeni szeretteik karácsonyi ajándékaira, kétharmaduk előre spórol az ajándékokra, míg 4 százalékuk hitelből fogja finanszírozni a karácsonyfa alá kerülő csomagokat - ez derül ki a Cofidis Hitel Monitor legfrissebb felméréséből, amelynek eredményét csütörtökön juttatták el az MTI-nek.
34. oldal / összesen: 94