2024.09.23 | Hétfő
Tekla napja

Egyéb hírek
Keresés
33. oldal / összesen: 94
..
Soha nem volt ekkora a különbség a szegények és a gazdagok között
Soha nem voltak olyan nagyok az anyagi különbségek a szegények és a gazdagok között, mint az utóbbi 30 évben, és ez a tendencia a gazdasági növekedés ellen hat - állapítja meg a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) kedden kiadott egyik jelentésében.
..
A Vodafone az üzleti szegmensben erősít
A Vodafone Magyarország erősíteni szeretné pozícióját az üzleti szegmensben, ahonnan árbevételének egyharmada származik.
Előnyös alkupozícióba hozhatja a bérlőket az új Ptk.
Bérbe adott ingatlan adásvétele során erős tárgyalási, akár zsarolási helyzetbe hozhatja a bérlőket a 2014. március 15-én hatályba lépett új Polgári Törvénykönyv (Ptk.) - közölte a Szecskay Ügyvédi Iroda hétfőn az MTI-vel.
..
6,4 százalékkal nőtt a szálláshelyek vendégforgalma
Októberben a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 1,7, a belföldi vendégeké pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, a szálláshelyek vendégforgalma összességében 6,4 százalékkal emelkedett - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.
..
A háztartások a csökkenő olajár igazi nyertesei
A csökkenő olajár miatt kialakult helyzet legnagyobb nyertesei a nagy üzemanyag-felhasználók, például a légitársaságok, és a háztartások - írta legfrissebb előrejelzésében a Saxo Bank.
..
A Vodafone új akadálymentes flotta tarifacsomagokat vezetett be
A Vodafone Magyarország a fogyatékkal élők számára új tarifacsomagokat vezetett be, amelyek flottán belül korlátlan beszélgetést és SMS küldést tesznek lehetővé - közölte a vállalat csütörtökön az MTI-vel.
..
Folyamatosan bővült a mezőgazdaság teljesítménye az idén
Az idén folyamatosan bővült a mezőgazdaság teljesítménye a tavalyi magas bázis ellenére is, a múlt évben a mezőgazdaság szerepe meghatározó volt a gazdasági növekedésben, és ez a kedvező folyamat 2014-ben is folytatódik - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) csütörtökön az MTI érdeklődésére.
..
Szegeden és Pécsett is rendkívüli adventi meglepetéssel készül a Rotary!
A barátságra alapozott önzetlen szolgálatot, a társadalmi szolidaritás elősegítését és a közösségek támogatását küldetésének tekintő Rotary Magyarország több Rotary klubja is rendkívüli programot szervezett az advent jegyében.
..
A Telekom 300 megabit sebességű mobiltechnológiát tesztel
A Magyar Telekom élő hálózatán teszteli az LTE-Advanced mobiltechnológiát, a vállalat néhány budapesti állomásán bekapcsolt szolgáltatás 300 megabites másodpercenkénti elméleti maximális letöltési sebességet tesz lehetővé - közölte a vállalat szerdán az MTI-vel.
..
Informatikai szövetség: néhány éven belül megduplázható a szoftverexport
Az infokommunikációs (IKT) szektor szoftver- és szolgáltatásexportja jelenleg mintegy 275 milliárd forint, és évente 20 százalékos bővülést mutat, a szektor exportja reálisan 3-5 éven belül megduplázható - mondta Vityi Péter, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) alelnöke a szervezet szerdai budapesti konferenciáján.
..
A magyar gazdaság teljesítményével Európa éllovasa
Az idei év harmadik negyedévében 3,2 százalékkal nőtt a magyar gazdaság teljesítménye éves alapon, az előzetesen közölttel azonos mértékben, az előző negyedévhez képest 0,5 százalékos volt a bővülés. Az eredményhez minden szektor hozzátett, továbbra is Európa éllovasa vagyunk - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel szerdán a KSH legfrissebb adatait kommentálva.
..
Közel 300 millió forint támogatás a helyi tévéknek, rádióknak
Huszonegy helyi hír- és magazinműsor egy éven át tartó támogatásáról, illetve 31 közösségi médiaszolgáltató működési és üzemeltetési költségeihez történő, szintén egy éven át tartó hozzájárulásokról döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa - közölte az NMHH szerdán az MTI-vel.
Adventi programok Óbudán
Számos koncerttel, ingyenes korcsolyapályával, karácsonyfa díszítő versennyel, fotókiállítással, kézműves és más programokkal várja az érdeklődőket advent hétvégéin Óbuda. December 5-én, pénteken az óbudai Fő téren a gyerekek Joulupukkival, a finn Mikulással is találkozhatnak.
33. oldal / összesen: 94