2024.09.23 | Hétfő
Tekla napja

Egyéb hírek
Keresés
32. oldal / összesen: 94
Tizenötödik hónapja emelkedett az eladott új autók száma az EU-ban
Novemberben már a tizenötödik egymást követő hónapban emelkedett a forgalomba helyezett új személygépkocsik száma az Európai Unióban, bár a legkisebb ütemben az idén - közölte az európai autógyártó szövetsége (ACEA).
..
Megszűnik a tervezési hivatal
Jogutód nélkül megszűnik a Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal (NTH) december 31-ével, megmaradó feladatait a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szervezeti egységei veszik át - közölte a tárca kedden az MTI-vel.
..
Az E.ON idén is felfüggeszti az ünnepek idejére a kikapcsolást
Az ünnepekre miatt az E.ON-csoport december 16-tól január 6-ig felfüggeszti a tartós számlatartozások miatti kikapcsolásokat, mind az áram-, mind a gázszolgáltatást igénybe vevő érintett lakossági ügyfelek esetén - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.
..
Több mint ötödével nőhet az idén az online kiskereskedelmi forgalom
Várhatóan a 266 milliárd forintot is eléri az interneten keresztül lebonyolított kiskereskedelmi forgalom az idén Magyarországon, ami 22,5 százalékkal haladja meg a tavalyi értéket - derül ki az eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft. felméréséből, amelynek eredményeit hétfőn juttatta el az MTI-hez.
..
Októberben felgyorsult az építőipar növekedése
Októberben az építőipar termelése kiigazítatlan adatok szerint és munkanaptényezővel kiigazítva egyaránt 15,8 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, a szeptemberi 7,3 százalékos emelkedést követően. Az épületek építése 6,5 százalékkal csökkent, míg az egyéb építmények építése 35,2 százalékkal nőtt - jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal.
..
Decemberben 15 százalékkal is nőhet a papírfelhasználás
Decemberben akár 15 százalékkal, fejenként 9 kilóra is növekedhet az átlagos papírfelhasználás az ünnepi vásárlási láznak köszönhetően - közölte az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) pénteken az MTI-vel.
..
Továbbra is alacsony ipari bővülés várható
Továbbra is alacsony ipari termelésnövekedére számítanak az év utolsó két hónapjában az MTI által megkérdezett elemzők.
..
Az EPAM Systems az Óbudai Egyetem új stratégiai partnere
Stratégiai megállapodást kötött az Óbudai Egyetem és az EPAM Systems, Közép-Kelet Európa legnagyobb szoftverfejlesztő vállalata. Az együttműködés keretében a felsőoktatási intézmény új kompetencia központtal és modern laborral bővül, emellett egyedülálló nemzetközi projektmunka lehetőségeket biztosít az egyetem mindhárom képzési ciklusában (BSc, MSc, PhD) jelen levő hallgatói számára. A felek egyúttal a duális képzés elindítását tűzték ki célul, ami hosszú távon is biztosíthatja a minőségi informatikai szakemberképzést.
..
A vizsgált 10 szén-monoxid érzékelő egyike sem felelt meg az előírásoknak
Április után idén már másodszor vizsgált szén-monoxid-érzékelőket a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH): az ellenőrzött 8 elemes és 2 hálózati feszültségről működtethető érzékelő egyike sem jelezte a meghatározott szén-monoxid-koncentrációt a megadott időn belül - közölte a hatóság szerdán az MTI-vel.
..
Az akciós áru vásárlásánál is teljesek a jótállási jogok
A vásárlók igényeit a termékek cseréjére gyakran elutasítják az eladók arra hivatkozva, hogy a karácsonyi akció miatt az eredeti vételárnál jóval olcsóbb volt az adott termék, azonban a vásárló jogát a törvény szerint ez nem befolyásolja - hangsúlyozta a Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület (KÖFE) az év végi ünnepi vásárlások jellemző fogyasztóvédelmi kérdéseit összefoglaló közleményében.
..
Árcsökkenés mellett is nőtt a mezőgazdaság teljesítménye
Az első becsült adatok szerint a mezőgazdasági ágazat kibocsátási értéke 2014-ben folyó áron 3,6 százalékkal haladta meg a 2013. évit, 4,9 százalékos árcsökkenés mellett 9,2 százalékkal bővült a kibocsátás volumene - jelentette a mezőgazdasági számlarendszer előzetes adatai alapján szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
..
Lefőtt az utolsó kávé: elárverezik a bezárt budapesti Douwe Egberts gyár eszközeit
Árverést rendeznek a Douwe Egberts Hungary Zrt. eszközeiből a budapesti gyártóüzem bezárása miatt – közölte az Intergavel aukciószervező társaság vezetése. A gyár kávépörköléssel, kávé- és teacsomagolással foglalkozott, és a magyar piac ellátása mellett több európai országba is exportált. A használt, de jó minőségű eszközökre, gépekre csak online lehet licitálni. A gyárban 2014. decemberében állítják le a termelést.
..
Októberben 374 millió euró volt a külkereskedelmi többlet
Októberben az export euróértéke 2,1 százalékkal csökkent, az importé 2,3 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, a kiviteli többlet 322 millió euróval elmaradt az egy évvel korábbitól, 374 millió eurót tett ki - jelentette az első becslés alapján kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
32. oldal / összesen: 94