2024.09.23 | Hétfő
Tekla napja

Egyéb hírek
Keresés
31. oldal / összesen: 94
..
Jelentősen csökkent a készházgyártás
Míg a válság előtti csúcsidőszakban az akkori 32 tagvállalat még évi 900 készházat gyártott, addig ma az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) készházépítő szakmai tagozatának csak 7 tagja van, s tavaly mindössze 120 készházat gyártottak - mondta Kárpáti József, a tagozat elnöke hétfőn az MTI-nek.
..
Kevesebb karácsonyi SMS-t küldünk, a mobilinternetre tolódik át a forgalom
A karácsonyi jókívánságokat egyre inkább az online és a közösségi média felületein küldik egymásnak az emberek, a korábbi évek tendenciájának megfelelően, de annál visszafogottabban csökkent a karácsonykor küldött SMS-ek száma, viszont ugrásszerűen nőtt az adatforgalom az ünnepek három napja alatt - derül ki a mobilszolgáltatók statisztikájából.
..
Felhő alapú szolgáltatások és felhasználóbarát irányítás - a biztonságtechnikai megoldások fejlődése 2015-ben
A nemzetközi biztonságtechnikai piac évről évre közel 7 százalékos növekedést mutat. Igazodva a nemzetközi irányvonalakhoz, a hazai biztonságtechnikai szakterület 2015-ben a távvezérléses, mobil rendszerek térhódításáról szólhat. Fontossá válik az NFC-technológiában és a biometrikus azonosításban rejlő lehetőségek kihasználása, illetve megerősödnek a rádiós és IP-alapú biztonságtechnikai megoldások.
Akár jövőre megkezdődhet a helikopterbeszerzés
A kormány pozitív döntésével és a szükséges mintegy 172 milliárd forintos forrás biztosításával akár már jövőre megkezdődhetnek a helikopterbeszerzések - mondta Hende Csaba az MTI-nek adott év végi interjújában. A honvédelmi miniszter azt is elmondta, hogy a csapatok és az érdekképviseletek január elején tájékoztatást kapnak a honvédségi illetményemelés részleteiről.
..
A mezőgazdaság teljesítményének növekedése 2014-ben is folytatódott
A magyar mezőgazdaság teljesítményének növekedése 2014-ben is folytatódott, így nem tört meg a 4 éve tartó kedvező folyamat - mondta az ágazat helyzetét értékelve Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az MTI-nek.
Nosztalgiakiflit is sütnek az új Lipóti pékségekben
Bővíti hálózatát a Lipóti pékség. Az elmúlt évben 21 üzletet nyitottak, és további nyolc megnyitása várható a közeljövőben. A pékségekben a legmodernebb kemencékben készülnek a termékek, többek között a specialitásnak számító nosztalgiakifli és helyben sütött rétes. A gépek választásánál a legfontosabb szempontok a minőség, a megbízható üzemeltetés és a stabil szervizháttér.
..
Gyorsult a fogyasztás növekedése októberben
Gyorsult a kiskereskedelmi forgalom növekedése októberben, a bolti értékesítés volumene 5,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit a szeptemberi 4,5 százalékos emelkedés után a naptárhatástól megtisztított adatok szerint - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A kiigazítatlan index szintén 5,2 százalékos emelkedést jelzett.
..
Új benzinkutat nyitott az Auchan elektromos töltőállomással
Megnyílt a tizenhatodik Auchan benzinkút Magyarországon csütörtökön, a budaörsi létesítmény mellett elektromos töltőállomás is üzemel, ahol az elektromos autókat díjmentesen tölthetik fel a vásárlók - közölte az Auchan Magyarország Kft. az MTI-vel.
..
Tartósan az átlag felett marad a magyar gazdasági növekedés – idén 3,2 százalékkal bővülhet a GDP hazánkban
Tartósan az eurózóna átlagát meghaladó mértékben bővülhet a magyar gazdaság. Idén hazánkban 3,2 százalékos, míg az eurózónában 0,8 százalék lehet a GDP-növekedés. A magyar gazdaság a következő években két százalékot meghaladó mértékben növekszik majd, a bővülés üteme minden évben gyorsabb lehet az eurózóna átlagánál – derül ki az EY negyedéves Eurózóna Előrejelzéséből.
..
Csökkent az infláció novemberben az EU-ban
Novemberben éves alapon 0,4 százalékos infláció volt az Európai Unióban (EU) az októberi 0,5 százalék után - áll az EU statisztikai hivatala, az Eurostat szerdai közleményében.
..
A gyorsan merülő mobil zavarja leginkább az okostelefon-használókat
Az okostelefonnal rendelkezők 74 százalékának a legnagyobb problémát a készülékeik akkumulátorainak rövid üzemideje okozza - derül ki az NRC piackutató legfrissebb felméréséből.
..
Csekkbefizető automatákat telepít a posta
A gyorsabb és rugalmasabb kiszolgálás érdekében húsz csekkbefizető automatát állít üzembe jövő év elején több forgalmas postán és bevásárlóközpontban a Magyar Posta Zrt. - közölte Szarka Zsolt, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója az automata bemutatóján szerdán, Budapesten.
..
Lengyel csapat nyerte a MOL-csoport UPPP 2014 versenyét
A MOL-csoport kihirdette az UPPP versenyének nyertesét. A 972 nemzetközi csapatból 10 vett részt a december 9-e és 11-e között Budapesten tartott élő döntőn. A Miskolci Egyetem és az ELTE hallgatói a kutatási és termelési ágazati verseny legjobbjai közé kerültek. A vezető nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, a MOL-csoport a legjobb földtudományi és olajipari tehetségeket kereste.
31. oldal / összesen: 94