2024.09.23 | Hétfő
Tekla napja

Egyéb hírek
Keresés
30. oldal / összesen: 94
..
Az első lakást vásárló fiatalok most juthatnak legelőnyösebben ingatlanhoz
Az elmúlt négy évben egyértelműen javult a fiatalok lakáshoz jutási esélye, és miután az első ingatlanjukat vásárlók által preferált lakástípusok ára már elérte a mélypontot, számukra most a legkedvezőbb a vásárlás az FHB elemzése szerint, amely az FHB Jelzálogbak, valamint az FHB Ingatlan Zrt. által készített Lakásáridex tematikus összeállítása.
..
Napi öt órát tévézünk átlagosan
Átlagosan öt órát tévézik egy magyar naponta, három perccel többet, mint egy évvel korábban - derül ki a Nielsen Közönségmérés Kft. 2014 utolsó negyedévi adatainak összegzéséből.
..
Kiszorítják a kisebb PC-márkákat a nagyok
A tavalyi negyedik negyedévben összességében csökkentek a személyi számítógép (PC) eladások a világpiacon, a nagy márkák azonban növelték piaci részesedésüket a kisebb márkák kárára - derül ki az amerikai IDC informatikai és távközlési piackutató vállalat negyedéves elemzéséből.
..
A világ legdrágább városában tizenkétszerese a prémium-ingatlanok ára a budapestinek
Egy négyzetméter prémium kategóriájú, új belvárosi lakás ára a világ legdrágább városában, Londonban tizenkétszer annyiba kerül, mint Budapesten - tartalmazza a CBRE nemzetközi ingatlantanácsadó és az Otthon Centrum franchise hálózat közös elemzése.
..
Olcsóbb lesz a kőolajtermékek készletezése
Ez év elejétől jelentősen csökkent a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség tagjai által a kőolajtermékek után fizetendő tagi hozzájárulások mértéke, ugyanakkor a földgáz utáni hozzájárulás kismértékben emelkedett - ez derül ki a Hivatalos Értesítő idei első számában megjelent közleményből.
..
Vérvizsgálat segíthet megtalálni a dohányzásról leszoktató módszert
Vérvizsgálat segíthet megtalálni a dohányosoknak azt a stratégiát, amely jobb eséllyel szoktatja le őket - írták amerikai tudósok.
..
Magyarország ismét szállít gázt Ukrajnába
Megindult a földgázszállítás Magyarországról Ukrajna felé - erősítette meg az FGSZ Földgázszállító Zrt. az Ukrantransgaz ukrán gázforgalmazó szombati bejelentését az MTI-nek.
Szeptembertől energia címke kerül a fűtőkészülékekre
Szeptember 26-ától energia címke kerül a gázkazánokra is, akkortól csak az A és a B energiaosztályú készülékeket lehet forgalomba hozni, illetve ezek beépítését lehet engedélyezni - közölte a Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI) az MTI-vel.
..
Nő a beltéri mobilhálózat adatsebessége az Ericsson új fejlesztésével
Az Ericsson svéd távközlési óriáscég olyan új technológiát fejlesztett, amellyel jelentősen növelhető az okostelefonról beltéren elérhető mobilhálózati adatforgalom sebessége - tájékoztatta az Ericsson Magyarország az MTI-t.
..
Csaknem 800 millió forintos fejlesztés zárul a hódmezővásárhelyi kórházban
Csaknem 800 millió forintból újult meg a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház; a hónap végén záruló projekt részeként egyebek között egy teljesen megújult sterilizálót, dolgozói öltözőket és központi betegirányító-rendszert is átadnak - mondta a kórház igazgatója szerdán az intézményben tartott sajtótájékoztatóján.
..
Novemberben lassabban csökkentek a termelői árak
A tavaly októberi 0,9 százalékot követően novemberben 0,4 százalékkal csökkentek az ipari termelői árak. Az exportárak mindössze 0,1 százalékkal maradtak el az előző havitól, amikor viszont 1,1 százalékkal csökkentek; a belföldi értékesítésben viszont az októberi 0,6 százalék után 0,8 százalékos volt az árak esése - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
..
Kivásárolta a Siemenst közös vállalkozásukból a Bosch
A versenyjogi hatóságok jóváhagyását követően a Bosch csoport felvásárolta a háztartási gépeket gyártó BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH vállalatban meglévő 50 százalékos Siemens részesedést - tájékoztatta kedden az MTI-t a Robert Bosch Kft.
..
Szilveszterkor is a mobilinterneté volt a főszerep
A Magyar Telekom ügyfelei által az év végi ünnepek alatt generált mobilinternet-forgalom mintegy 35 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, ezen belül a 4G adatforgalom több mint 3 és félszeresére emelkedett - közölte a szolgáltató hétfőn az MTI-vel.
30. oldal / összesen: 94