2024.09.23 | Hétfő
Tekla napja

Egyéb hírek
Keresés
29. oldal / összesen: 94
..
Javult a gazdasági közérzet Magyarországon az utóbbi években, de elmarad a nemzetközi átlagtól
Javult ugyan a magyar lakosság gazdasági közérzete az elmúlt években, és 2014-ben átlagosan a lakosság 18 százaléka kedvezőnek értékelte a nemzetgazdaság állapotát, ez ugyanakkor jelentősen elmarad a nemzetközi átlagtól - derül ki az Ipsos 25 országban végzett közvélemény-kutatásának eredményeiből.
..
A liftek ellenőrzésének államosítását javasolja az NGM
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a liftek ellenőrzésének államosítását javasolja.
..
Magyarországon 2,3 százalékos GDP-növekedést vár a Coface
Az idén 2,3 százalékos GDP-növekedés várható Magyarországon, a magyar gazdaságot csak visszafogottan érinti a svájci frank erősödése a devizaalapú hitelek árfolyamának rögzítése miatt - állapítja meg a Coface nemzetközi hitelbiztosító friss elemzésében.
..
Mérséklődött a népességfogyás
A halálozások száma csökkent, a születéseké emelkedett, ennek következtében a természetes fogyás üteme 3,8 ezrelékről 3,4 ezrelékre mérséklődött a 2014. január és november közötti időszakban, az egy évvel korábbival összevetve - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
..
Sikeres évet zárt a magyar külgazdaság
Jól működik a külgazdaság új, egységes irányítás alatt álló rendszere – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) államtitkára pénteken Budapesten.
Meghosszabbították az ekáer próbaüzemét március elsejéig
Március elsejéig meghosszabbította a kormány az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer (ekáer) próbaüzemét a piaci szereplők javaslataira figyelemmel - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
..
Kisebb lehet az infláció, ha tartósan alacsony lesz az olajár
Ha 2015-ben tartósan alacsony marad a kőolaj ára a nemzetközi piacokon, akkor az éves infláció a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) által korábban hivatalosan előre jelzett 1,8 százaléknál is kisebb lehet.
..
Ötven százalék fölött növelte eladásait az Opel Magyarországon tavaly
Az Opel több mint 50 százalékkal növelte eladásait 2014-ben Magyarországon, és az idén is a piaci átlagot meghaladó bővülésre számít. A szentgotthárdi gyárnál is várhatóan megugrik a termelés a Flex motorok iránti kereslet bővülése miatt, így 500-zal nőhet a dolgozói létszám az idén - mondták el az Opel Magyarország vezetői Budapesten újságíróknak.
Megkezdték az új Mercedes CLA Shooting Brake gyártását Kecskeméten
Megkezdték az új Mercedes CLA Shooting Brake gyártását Kecskeméten; Markus Schäfer termelésért és beszerzésért felelős igazgató tanácstag a kecskeméti sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy ezzel a második olyan széria gurul le a szalagról, amely kizárólag Kecskeméten készül.
..
Több mint 300 millió forintos megtakarítás az áramszámlán
Lezárult a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. csaknem 7 milliárd forintos nyílt közbeszerzési eljárása az idei villamosenergia-kereskedő kiválasztására; az MNV és a társasággal együttműködő állami tulajdonú cégek jövőre több mint 300 millió forintot takaríthatnak meg az áramszámlán.
..
Mintegy 16,5 milliárd forintra nőtt az online napi ajánlatok piaca
Mintegy 16,5 milliárd forintra nőtt a kuponokat, kedvezményket kínáló online napi ajánlatok összesített forgalma tavaly Magyarországon - derül ki az eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft. jelentéséből.
..
Az elhízásnál is halálosabb a mozgáshiány egy tanulmány szerint
Az elhízásnál is halálosabb a testmozgás hiánya: majdnem kétszer annyi ember halálát okozhatja, mint a túl magas testtömegindex - derült ki egy hosszú távú, igen nagy létszámú brit tanulmányból.
..
Minden eddiginél több adóbevétele volt Győrnek tavaly
Minden eddiginél több, 20 milliárd 592 millió forint adóbevétele volt Győrnek 2014-ben. Ez 3,17 milliárd forinttal, 18 százalékkal magasabb az előző évi bevételnél.
29. oldal / összesen: 94