2024.09.23 | Hétfő
Tekla napja

Egyéb hírek
Keresés
28. oldal / összesen: 94
Több mint 15 ezren kapták meg a támogatói okiratot a háztartási nagygépcsere-pályázatban
A hétvégén 15 812 pályázó kaphatta meg az Otthon Melege Program keretében meghirdetett háztartási nagygépek energia megtakarítást eredményező cseréjére vonatkozó támogatói okiratot - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
..
Spanyolország és Magyarország az utolsó a fajlagos lakásépítési rangsorban
Amíg Norvégiában ezer lakosra vetítve 6,4 lakás épült tavaly, addig az európai rangsor végén álló Spanyolországban és Magyarországon 1 lakás a fajlagos mutató - mondta Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) alelnöke.
..
Az 1990-es évek eleji szintre húzódott vissza az EU energiafogyasztása
Az 1990-es évek elejének szintjére húzódott vissza az Európai Unió energiafogyasztása - közölte hétfőn nyilvánosságra hozott jelentésében az Eurostat, az Európai Unió statisztikai hivatala.
..
Működnek a posta csekkbefizető automatái
Hétfőtől az országban húsz helyen, bevásárló központokban, illetve postákon működnek csekkbefizető automaták - közölte a Magyar Posta Zrt.
..
7,6 százalékkal nőtt tavaly az ipari termelés
Az ipari termelés 7,6 százalékkal nőtt az előző évhez képest 2014-ben, tavaly decemberben pedig 7,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit - közölte első becslése alapján pénteken a Központi Statisztikai Hivatal.
..
A gazdasági környezet javulását jelzi az ifo az euróövezetben
A gazdasági környezet javulását jelzi előre az euróövezetben a müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézetének 2015 első negyedévi üzleti hangulatindexe.
..
A Vodafone továbbfejlesztette hordozható mobilhálózatát
A Vodafone továbbfejlesztette a már több nemzetközi katasztrófa helyszínén bevetett hordozható mobilhálózatát, az Instant Network 3G-t szerdán sajtótájékoztatón mutatták be Budapesten.
..
Az üzemanyagok és az iparcikkek decemberben is húzták a kiskereskedelmet
Tavaly decemberben tovább élénkült a kiskereskedelmi értékesítés, a forgalom az előző havi 5,1 százalékot követően 5,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit a naptárhatástól megtisztított adatok szerint, a kiigazítatlan adatok pedig 5,1 százalékról 6,2 százalékra gyorsuló növekedést mutatnak - jelentette az első becslés alapján a Központi Statisztikai Hivatal.
..
Felháborító a minimálbérre hivatkozni a kenyérár esetében
A Munkástanácsok Országos Szövetsége felháborítónak tartja, hogy a kenyér áráról kibontakozó vitában egyesek arra hivatkoznak, a minimálbéremelés miatt nem lehet a kenyér árát csökkenteni.
..
Félmilliós bővüléssel kalkulálhatnak a lakástakarékok
A négy lakástakarék pénztár 1,2 millió szerződést kezel, de további félmillió szerződésre számíthatnak - derült ki a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. piackutatásából.
..
Az Apple felzárkózott a Samsung mögé az okostelefon-eladásokban
Értékesítési rekord volt az okostelefonok világpiacán a 2014 negyedik negyedévi és a teljes évi eredmény is, az Apple eladásai a negyedik negyedévben megközelítették a Samsungét - írja az amerikai International Data Corporation (IDC) piackutató vállalat elemzése.
..
Hírolvasó nem kommentálhat tudósítást
Az M1 megsértette a politikai hírekhez fűzött hírolvasói kommentár tilalmát, ezért a médiatanács figyelmeztetésben részesítette a csatorna médiaszolgáltatóját - áll a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) pénteki közleményében.
..
Folyamatos a távhőszolgáltatók ellenőrzése
Hat távhőszolgáltató és három hulladékkezelő társaság után a szegedi, a celldömölki és a nyíregyházi távhőszolgáltató vállalatok ellenőrzését is lezárta az Állami Számvevőszék (ÁSZ), a jelentéseket szerdán hozták nyilvánosságra.
28. oldal / összesen: 94