2024.09.23 | Hétfő
Tekla napja

Egyéb hírek
Keresés
27. oldal / összesen: 94
..
830 milliárd forint uniós forrás támogatja a gazdaságfejlesztést az idén
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében csaknem 70 pályázati felhívást tesz közzé mintegy 830 milliárd forint összegben a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az idén.
..
Mozi szolgáltatást indít a Vodafone
Mozi szolgáltatást indít a Red-csomaggal rendelkező előfizetőinek a Vodafone Magyarország - közölte a mobilszolgáltató csütörtökön.
Több, mint félszáz pályázat érkezett a TiJöttök! Innovációs Projekt Versenyre
Sikerrel zárult az EFH Vállalkozásfejlesztési Közhasznú Alapítvány által meghirdetett, és a Miniszterelnökség fővédnökségével megvalósuló TiJöttök! Innovációs Projekt Verseny első fázisa. Több, mint félszáz pályamű érkezett az innovációs versenyre az ország minden részéről. A szakmai zsűri mindhárom kategóriában megnevezte az általa legígéretesebbnek talált indulókat.
A járműgyártás húzta az exportot tavaly
A járműgyártás húzta tavaly az exportot, míg az importot a belső fogyasztás segítette, és bár a következő hónapokban kissé csökkenhet a külkereskedelmi mérleg többlete, nem várható jelentős mérséklődés - vélekedtek a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön közzétett adatairól a K&H és az ING vezető elemzői.
..
eNet: egyre többen interneteznek okostelefonon
A felnőtt magyar internetezők 62 százaléka használ okostelefont, ami 11 százalékkal több, mint egy évvel korábban, az okostelefon-használók számának dinamikus növekedése egyúttal gyorsítja a mobilinternet terjedését is - derül ki az eNet Internetkutató és Tanácsadó Kft. és a Telekom januári felméréséből.
..
Az európai átlag felett teljesít a magyar filmipar
A Magyarországon filmgyártásra fordított költések 2010 és 2014 között elérték a GDP 0,15 százalékát az Európai Audiovizuális Obszervatórium nemrég közzétett felmérése szerint. Ez az arány az európai átlag két és félszerese.
..
Online tévészolgáltatást indított a UPC
Online tévészolgáltatást indított a UPC, a társaság digitális kábeltelevíziós szolgáltatásra előfizető ügyfelei akár 70 TV-csatornát nézhetnek mobilon, táblagépen, illetve asztali- vagy hordozható számítógépen, bárhol Magyarországon.
..
Szakmai szervezetek: a lakásépítések tartós bővüléséhez a lakossági hitelezés bővülésére van szükség
A szakmai szervezetek is elismerik, hogy tavaly a lakásépítés elmozdult a mélypontról, de a tartós bővüléshez megítélésük szerint a lakossági finanszírozás lehetőségének növelésére is szükség van.
..
Túl van a mélyponton a lakásépítés, tavaly 15 százalékkal bővült
A múlt évben 8358 új lakás épült, 15 százalékkal több, mint egy évvel korábban - tette közzé kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) keddi gyorsjelentésben.
..
Tavaly mérséklődött a népességfogyás
Tavaly több gyermek született, a halálozások száma pedig csökkent az előző évhez képest, így összességében mérséklődött a népességfogyás - közölte a Központi Statisztikai Hivatal az előzetes adatokat.
..
Bevándorlók: Kik és miért szeretnének Magyarországon élni?
Leginkább a finnek és a szerbek szeretnének Magyarországra költözni munkavállalás miatt, de a környező országok állampolgárai is nyitottak lennének egy ilyen lehetőségre. A Profession.hu partnereként a Boston Consulting Group és a The Network 189 országban, 200 000 álláskereső megkérdezésével vizsgálta meg, kik és miért szeretnének Magyarországra jönni munkavállalás céljából. A válaszadók legfőbb motivációként az új élményeket és a munkatapasztalatot említették.
..
Decemberben 7,1 százalékkal nőtt az ipari termelés
Az ipari termelés 2014 decemberében 7,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtöki, második becslése szerint, az adat megegyezik a február 6-án közölt első becsléssel.
..
Növelte bevételét a Telenor Magyarország
A Telenor Magyarország a tavalyi negyedik negyedévben, 4,5 százalékkal több, 41,153 milliárd forint bevételt ért el az egy évvel korábbi 39,364 milliárd forinthoz képest.
27. oldal / összesen: 94