2024.09.22 | Vasárnap
Móric napja

Egyéb hírek
Keresés
26. oldal / összesen: 94
..
EU-biztosok: az egyetemi, üzleti és kutatói szféra együttműködését kell támogatni
Az egyetemi, üzleti és kutatói szféra együttműködésével megvalósuló innovatív kutatásokat kell támogatni a tavaly novemberben meghirdetett, mintegy 300 milliárd eurós költségvetésű európai beruházási terv keretében - hangsúlyozta pénteken Budapesten két uniós biztos, Navracsics Tibor és Jyrki Katainen, aki egyben a Európai Bizottság alelnöke is.
..
Magyarország Európa egyik leggyorsabban fejlődő ipari országává vált
Tovább folytatódik a magyar ipar termelésének bővülése, Magyarország Európa egyik leggyorsabban fejlődő ipari országává vált az elmúlt időszakban - értékelte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait az M1 aktuális csatornán kedden.
..
Használtautó.hu: megtört a használtautó-piac lendülete az első negyedévben
Csaknem kétéves emelkedés után az idei első negyedévben megtört a használtautó-piac lendülete, mintegy 3 százalékkal csökkent az eladott autók száma az előző negyedévhez képest, illetve 5,7 százalékkal csökkent az átlagár, ami a tavaly év eleji szintnek felel meg - közölte a Használtautó.hu autós portál hétfőn.
..
Akár 50 százalékkal is csökkenhet az adóssága annak, aki részt vesz a családi csődvédelemben
A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) családi csődvédelemről szóló javaslata szerint akár 50 százalékkal is csökkenhet az adóssága annak, aki részt vesz a konstrukcióban, amely önkéntes alapon működne, ugyanakkor a kirendelt csődbiztosok megtilthatnák például a nagyobb kiadásokat és elrendelhetnék az autó vagy a nyaraló eladását - derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkárával készített interjúból, amely kedden jelent meg a Figyelő Online portálon.
..
Békésben csökkent az álláskeresők száma februárban
Békés megyében csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma februárban az előző év februárjához képest, ugyanakkor nőtt az idén januárhoz viszonyítva - közölte a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja az MTI-vel.
..
7,7 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta december- februárban
Az egy évvel korábbihoz képest 24 ezerrel csökkent a munkanélküliek száma a tavaly december és idén február közötti időszakban, a munkanélküliség 7,7 százalékos szintje pedig 0,7 százalékponttal volt alacsonyabb, mint egy éve - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal .
..
Felhőben közelebb kerülnek a kereskedelmi rendszerek
Egyszerűbb, olcsóbb és sokkal hatékonyabb lesz a kis- és középvállalkozásoknak a kereskedelmi és ügyviteli rendszerekhez csatlakozni. Ezt korábban csak a nagyobb, tőkeerős cégek engedhettek meg maguknak a kezdő beruházási költségek és az üzemeltetési díjak miatt. Befejeződött a Laurel Retail Cloud fejlesztése, amely a Laurel cégcsoport kereskedelmi rendszereit a hagyományos IT megoldások mellett elérhetővé teszi felhőszolgáltatás formájában is. A dinamikus szolgáltatás segítségével csak azért az erőforrásért fizet a megrendelő, amit valóban használ.
..
Vicc, hogy az uniós tagállamok nem törölnék el az év végén a roamingdíjakat
Kemény bírálatot fogalmazott meg egy kedd esti rendezvényen Andrus Ansip, az Európai Bizottság digitális egységes piacért felelős alelnöke az uniós tagállamok kormányai által elfogadott állásponttal szemben, amely nem szüntetné meg év végétől a külföldi, unión belüli mobiltelefonálásért fizetendő roamingdíjakat. "Ez egy vicc" - mondta, hozzátéve: a roamingdíjakat teljesen és gyorsan el kell törölni.
..
Átalakulóban vannak a tévézési szokások
Az online elérhető tartalmak és az okoseszközök véget vetnek a hagyományos tévézés aranykorának - derül ki az eNet Internetkutató és Tanácsadó Kft. és a Telekom felméréséből.
..
Ügyfélélmény (Customer Experience) az autóértékesítésben - bye-bye helyett buy-buy
Az, hogy az ügyfelet pozitív élmény érje vásárlás, ügyintézés, vagy egy szolgáltatás igénybevétele közben, ma már alapkövetelmény, hiszen aki rossz szájízzel távozik a pénztártól, jóval kisebb eséllyel tér vissza a későbbiekben. Különösen fontos ez az autó kereskedelemben, ahol nagy kihívás, hogy a Bye-Bye helyett a Buy-Buy modell valósuljon meg. Azaz, hogy a vásárlást és a garanciális szervizt követően az ügyfél visszajárjon javíttatni, illetve később is itt vásároljon.
..
Adatfelvétel indul a lakosság életszínvonaláról
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) országos adatfelvételt végez a lakosság fogyasztási szokásairól, jövedelmi helyzetéről és életkörülményeiről március 16. és május 15. között.
..
Januárban ismét nőtt az építőipar teljesítménye
A decemberi megtorpanás után januárban ismét nőtt az építőipar teljesítménye. Az épületek építése 6,7 százalékkal, az egyéb építményeké 10,1 százalékkal nőtt, így az építőipari termelés volumene 8,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit - jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal.
Ismét emelkedhet a kávé ára
Több mint tizenöt százalékkal nőhet a kávéfogyasztás közel kétharmadát adó Arabica kávéfajta tőzsdei ára 2016. szeptember végéig amiatt, hogy kereslete immár második éve várhatóan meghaladja a kínálatát - közölte a nemesfém-forgalmazással és árupiaci befektetésekkel foglalkozó Conclude Befektetési Zrt.
26. oldal / összesen: 94