2024.09.22 | Vasárnap
Móric napja

Egyéb hírek
Keresés
25. oldal / összesen: 94
..
Az előzetes adatnál is jobban nőtt a GDP az első negyedévben
Az első negyedévben az előzetes adatoknál gyorsabb ütemben, 3,5 százalékkal nőtt Magyarország bruttó hazai terméke (GDP), az előző negyedévit pedig 0,8 százalékkal haladta meg - jelentette második becslésében a részletes adatok alapján pénteken a Központi Statisztikai Hivatal.
..
A magyar közúti fuvarozás nagy újítója verseng a világ legsikeresebb üzletembereivel Monte-Carlóban
Cseh irodaszermágnással, indiai vakcinagyár-tulajdonossal és új-zélandi, önkénteseket toborzó világszervezet alapítójával szerepel közös megmérettetésen a magyar győztes Wáberer György, a Waberer’s International Zrt. alapítója az EY Az év üzletembere programjának nemzetközi döntőjében, Monte-Carlóban. A rendezvény a világ egyik legjelentősebb vállalkozói versenye, amelyen ötvenhárom ország több mint hatvan nyertes üzletembere vesz részt.
..
Már 22 hónapja folyamatos a kiskereskedelmi forgalom növekedése
Nagyon kedvező, hogy már 22 hónapja folyamatos a kiskereskedelmi forgalom növekedése - kommentálta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) belgazdaságért felelős helyettes államtitkára a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatait szerdán az M1 aktuális csatornán.
..
Szállodaszövetség: összefogás és áfacsökkentés kell a növekedéshez
A magyarországi szállodáknak óriási növekedési lehetőségeik vannak, amelyeket egyelőre nem használnak ki, a siker érdekében összefogásra és áfacsökkentésre van szükség az ágazatban - mondta a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke sajtótájékoztatón kedden Budapesten.
..
Szünetel a társasház-felújítási pályázatok befogadása
Hétfőtől határozatlan időre felfüggeszti a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a társasházak energia-megtakarítását célzó felújítási pályázatok befogadását.
..
Tovább csökkent a háztartások adóssága és nőttek a megtakarítások áprilisban
A háztartások bankhitelei 62 milliárd forinttal csökkentek és 79 milliárd forint új betétet helyeztek el a belföldi pénzintézeteknél.
..
Az év második felében 7 százalék közelébe süllyedhet a munkanélküliségi ráta
Az év második felében 7 százalék közelébe süllyedhet a jelenleg 7,6 százalékos munkanélküliségi ráta az Erste és a Takarékbank elemzői szerint, akik egyben a foglalkoztatás további bővülésére számítanak.
..
Nőtt a természetes fogyás üteme az első negyedévben
A születések száma mintegy 3 százalékkal, a halálozásoké 15 százalékkal nőtt 2015 első három hónapjában a tavalyi év azonos időszakához képest, így a természetes fogyás mértéke 6,5 ezrelékre emelkedett - közölte a Központi Statisztikai Hivatal.
..
Várakozáson felül teljesített a Mol az első negyedévben
Felülmúlta az elemzői várakozásokat a Mol-csoport 2015 első negyedéves eredménye, az előző negyedévhez képest 5 százalékkal magasabb, 154,1 milliárd forint újrabeszerzési árakkal becsült, tisztított, kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredményt (EBITDA) ért el - közölte a társaság pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
..
7,8 százalékos volt a munkanélküliség az első negyedévben
Az idén az első negyedévben 348 ezer volt a munkanélküliek száma, 17 ezerrel kevesebb, mint egy évvel korábban. A munkanélküliségi ráta 0,5 százalékponttal 7,8 százalékra csökkent - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal.
..
Mit gondolnak a külföldi vezetők Magyarországról?
Magyarország az egyedüli ország, amely a 47 kérdésre egyikére adott válaszok esetében sem előzte meg a többi országot. Az ország - 2009-hez hasonlóan - a 6 ország rangsorában a 4. helyen végzett, de összességében alacsonyabb pontszámmal, mint 2009-ben.
..
Februárban 3,4 százalékkal nőtt az átlagkereset
Februárban 3,4 százalékkal nőttek az átlagkeresetek az egy évvel korábbiakhoz képest a legalább öt embert foglalkoztató vállalkozásoknál és költségvetési intézményeknél, valamint a nonprofit szférában - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal.
..
Felelősen a jövő tehetségeiért
A Duna-Dráva Cement Kft. az Ifjúsági és Innovációs Alapítványán keresztül immár egy évtizede támogatja a cementgyárai közvetlen környezetében élő tehetséges diákokat. A „Duna-Dráva a Tehetségekért” ösztöndíj programot idén a szakmai szervezetek is elismerték: a DDC – a váci Boronkay György Műszaki Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium felterjesztése alapján – elnyerte a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) által alapított és 2015-ben első alkalommal odaítélt rangos „Genius Loci Díj – Vállalatok és vállalkozók a tehetségekért” elismerést.
25. oldal / összesen: 94