2024.09.22 | Vasárnap
Móric napja

Egyéb hírek
Keresés
24. oldal / összesen: 94
..
Megnyitották a Nyugati pályaudvart
Megnyitották a felújított Nyugati pályaudvart a forgalomnak, hétfőn üzemkezdettől ismét megindult a menetrend szerinti forgalom.
..
Újra lehet pályázni tanyafejlesztésre
Újra elindítják a tanyafejlesztési programot, az elektronikus pályázati felület július 15-én nyílik meg a Herman Ottó Intézet honlapján - mondta V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) államtitkára.
..
Jelentősen fehéredett a kereskedelem az online pénztárgépeknek köszönhetően
Jelentősen fehéredett a kiskereskedelem az online pénztárgépek tavalyi bevezetésének köszönhetően, azóta az áfabevételek több mint 200 milliárd forinttal nőttek - mondta Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára.
..
Tovább csökkent a háztartások adóssága májusban
A háztartások bankhitelei 3,6 milliárd forinttal, a belföldi pénzintézeteknél elhelyezett betétállomány pedig 78,2 milliárd forinttal csökkentek májusban a szezonálisan nem kiigazított adatok szerint - derül ki a hitelintézetek összevont mérlegéről kedden kiadott MNB-jelentésből.
..
Három napra ismét Pécs lesz a PR fővárosa – Indul a II. PR Akadémia!
Hogyan kezeli a társadalom feszültségeit a PR és a média? Más témák mellett ez a kérdés is kiemelt figyelmet kap július 6-8. között Pécsett, ahol az idén 25 éves Magyar PR Szövetség és a Pécsi Tudományegyetem FEEK kara a második PR Akadémiát szervezi. A nívós szakmai programon 30 elismert hazai kommunikációs és PR-szakember tart előadást, miközben a mediterrán hangulatú város a közvetlen szakmai eszmecserének is széles lehetőségeket teremt.
..
KSH: tovább csökkent a munkanélküliség március-májusban
Idén március-májusban 320 ezer volt a munkanélküliek száma, 37 ezerrel kevesebb, mint egy évvel korábban. A munkanélküliségi ráta 1,0 százalékponttal 7,1 százalékra csökkent - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
..
Öt napnál hosszabb nyaralást tervez a magyarok többsége
Öt napnál hosszabb távolléttel számol a magyarok több mint fele, 35 százalék egyetlen nagy vakációt tervez, míg 17 százalék kettőt vagy annál is többet - ez derült ki a CIB Bank országos, nyári pihenési és utazási szokásokat vizsgáló reprezentatív kutatásából.
..
Vasárnap hajnalban nem lesznek elérhetőek a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer szolgáltatásai
Vasárnap hajnalban a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer egyetlen szolgáltatása sem lesz elérhető informatikai karbantartási munkálatok miatt - közölte a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. csütörtökön az MTI-vel.
..
Rossz a kommunikáció a kormány és Budapest között
Tarlós István főpolgármester szerint az ígéretekkel ellentétben nem valósult meg a konzultáció a kormánnyal a fontos budapesti kérdésekről, a rossz kommunikáció miatt pedig a fővárosi tömegközlekedés hosszú távú finanszírozásáról sem születhetett meg a megállapodás.
..
Nőtt a születések és a halálozások száma is
Többen születtek és többen is haltak meg 2015 első négy hónapjában, mint egy éve ugyanebben az időszakban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
..
Emelkedik a hitelfelvevők száma
Az idén a magyarok 40 százaléka tervezi növelni kiadásait a tavalyi 38 százalékhoz képest, és 7-ről 10 százalékra emelkedett azok száma, akik ingatlant vennének - derül ki a Cetelem Körkép 2015 adataiból.
..
Béremelés nélkül szétesik az egészségügyi rendszer
Az LMP szerint azonnali, átfogó béremelés nélkül szétesik az egészségügyi rendszer, amely jelenleg is mintegy 24-26 ezer dolgozót nélkülöz.
..
Többet utaztak külföldre és többet költöttek a magyarok az első negyedévben
Idén az első negyedévben a tavalyinál 5,4 százalékkal több, 3,6 millió alkalommal utaztak magyarok külföldre, és utazásaik során az előző évinél 13 százalékkal többet, 125 milliárd forintot költöttek - derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Statisztikai tükör című friss kiadványából.
24. oldal / összesen: 94