2024.09.22 | Vasárnap
Móric napja

Egyéb hírek
Keresés
23. oldal / összesen: 94
..
Mintegy ötvenezren vették igénybe a gyed extrát tavaly
Mintegy ötvenezren vették igénybe a gyed extrát tavaly, az idei év első negyedévében pedig a múlt év azonos időszakához képest több mint duplájára nőtt azoknak a száma, akik éltek a munka melletti gyed lehetőségével - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.
..
Az egész világon elérhetővé válik a Windows 10
Szerdától elérhetővé válik a Windows 10 operációs rendszer a világ 190 országában, a Windows 7 és 8.1 operációs rendszert használó eszközökre ingyenes frissítésként érkezik, a személyi számítógépekre (PC) és tabletekre pedig előre telepítve - közölte a Microsoft, a világ egyik legnagyobb szoftvervállalata az MTI-hez eljuttatott közleményében.
..
Összekapcsolják az állami hivatalok adatbázisait
A jövőben gyorsabb és egyszerűbb lesz a közigazgatási ügyintézés, miután az uniós közigazgatás-fejlesztési program keretében összekapcsoljuk az állami hivatalok adatbázisait - mondta a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán kedden.
..
Duna House: az árak és a túlkereslet miatt nehéz helyzetben vannak az albérletet kereső diákok
Nehéz helyzetben vannak a lakást kereső diákok, egyrészt az elmúlt fél-háromnegyed évben meredeken emelkedő bérleti díjak, másrészt pedig amiatt, hogy a kínálat nem tudja kielégíteni az albérletek iránti nagy keresletet - közölte a Duna House (DH) ingatlan franchise hálózat.
..
A munkaerő-kereslet miatt emelkedtek az albérleti díjak az elemző szerint
A nyugat-magyarországi nagyvárosokhoz hasonlóan, Budapesten is megélénkült a munkaerő-kereslet, új munkájuk miatt többen elköltöznek, ami érződik a megnövekedett lakásvásárlásokban és a bérleti díjak emelkedésében - mondta Déry Attila, az Otthon Centrum vezető elemzője hétfőn az M1 aktuális csatornán.
..
Európában az egyik leggyorsabb ütemű bővülést mutatja a magyar kiskereskedelem
Európában az egyik leggyorsabb ütemű bővülést mutatta a magyar kiskereskedelmi forgalom májusban - mondta Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára csütörtökön a KSH adatait értékelve az M1 aktuális csatornán.
..
Több születés és halálozás az év első öt hónapjában
Többen születtek és többen is haltak meg az év első öt hónapjában, mint az előző esztendő azonos időszakában, a 22 és fél ezres népességfogyás pedig 22,7 százalékkal magasabb a 2014 elejinél - közölte szerdán az MTI-vel a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
..
Ismét az EY-t választották az év adótanácsadó cégének Magyarországon
Az International Tax Review (ITR) idén is az EY-t választotta az év adótanácsadó cégének, és az év transzferár-tanácsadójának Magyarországon. A tekintélyes nemzetközi adóügyi magazin immár tizenkét alkalommal ismerte el az EY Magyarország adótanácsadási szolgáltatásait.
..
Minden harmadik család számára komoly megterhelést jelent a gyermekek nyári elhelyezése
A családok számára a gyerekek nyári elhelyezése mellett aránytalanul nagy anyagi megterhelést jelent a családi nyaralás, közel negyedük nem is tervez idén közös kikapcsolódást. A legtöbb gyermek vagy a nagyszülőknél, vagy sporttáborokban tölti a szünidőt – derül ki a Profession.hu 1700 ember megkérdezésével készült kutatásából.
Idén 40 százalékkal nőhet a használtautó-behozatal
Idén 40 százalékkal, új rekordra nőhet a magyarországi használtautó-behozatal a Gépjármű-márkakereskedők Országos Szövetségének elnöke szerint.
..
Az export nőtt, az import csökkent májusban
kivitel euróban számolt értéke 2,5 százalékkal nőtt májusban, az importé pedig 0,7 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette csütörtökön első becslése alapján a Központi Statisztikai hivatal.
..
A járműgyártás húzta az ipari termelés növekedését
Májusban is a járműgyártás húzta az ipari termelés növekedését - kommentálta a friss adatokat a TakarékBank és a K&H elemzője, akik ugyanakkor eltérő véleményt fogalmaztak meg a termelés további alakulásával kapcsolatban.
..
Üzlet 2.0: a kapcsolatitőke-megosztás kora
Egyedül nem megy, csapatban viszont igen. A kapcsolatitőke-megosztás profi gyakorlata egyre nagyobb erővel hódít Magyarországon. Az eredményeket látva ma már akár Üzlet 2.0-nak is nevezhető mindaz, ami a világ és hazánk legnagyobb networking szervezetének csoportjaiban folyik. A BNI (Business Network International) egyik pécsi, illetve szekszárdi csoportja után most az észak-budaörsi üzleti közösség is elérte a külön elismerést jelentő státuszt.
23. oldal / összesen: 94