2024.09.22 | Vasárnap
Móric napja

Egyéb hírek
Keresés
21. oldal / összesen: 94
..
Kockázatos az internetes gyógyszerrendelés
Magyarországon az utóbbi öt évben megduplázódott az interneten gyógyszert rendelők aránya, pedig nem kockázatmentes ez a vásárlás, amit az is mutat, hogy az Amerikai Egyesült Államokban a 35 ezer internetes gyógyszertárnak mindössze 0,6 százaléka legális - mondta Ilku Lívia, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület gyógyszerhamisítás elleni munkacsoportjának vezetője szerdán.
..
Idén többen haltak meg szelfizés közben, mint cápatámadásban
Többen vesztették életüket idén szelfizés közben, mint cápatámadásban: 12 embernek okozta halálát a fotóönarckép-készítés, míg csupán nyolc embert marcangolt halálra a tengeri ragadozó a Mashable amerikai hírportál összesítése szerint.
..
Magyarország a legjobbak között a külföldi turisták számának bővülése alapján
A nemzetközi turizmusban legjelentősebb európai úti célok közül Magyarországon regisztrálták a második legnagyobb növekedést a külföldi turisták számában (szakkifejezéssel: nemzetközi turistaérkezések számában) 2015 első felében - ismerteti a Turisztikai Világszervezet legfrissebb adatait a Magyar Turizmus (MT) Zrt.
..
Az elemzők szerint folytatódhat a reálbér-növekedés
Az idén folytatódhat a reálbér-növekedés az MTI által megkérdezett elemzők szerint.
..
GE Innovációs Verseny: Alkosd meg a jövő irodai világítását
Nemzetközi innovációs versenyt indított a GE Fényforrás üzletága. A jelentkezők feladata, hogy megtervezzenek egy jövőbe mutató technológiával felszerelt, intelligens irodai világítási rendszert, amely képes felmérni, elemezni és optimalizálni környezetét. A GE Innovációs Verseny két díjazott csapata összesen 30 000 dollár értékű pénzjutalomban részesül, valamint a fődíjasok gyakornoki pozíciót szerezhetnek az üzletág Budapesten található Európa, Közel-Kelet és Afrika régiós központjában. Az angol nyelvű pályázat leadásának határideje 2015. október 20.
..
Tantárgy lett ’Az Év honlapja’ pályázat
A Budapesti Metropolitan Főiskola decembertől felveszi tantárgyai közé az idén 14. alkalommal megrendezett ’Az Év honlapja’ pályázatot. A diákok nemcsak a verseny történetével, kategóriáival és díjazottjaival, hanem annak kommunikációjával, esettanulmányokkal és marketingstratégiájával is megismerkedhetnek.
..
Hatvanezer eurós támogatásra pályázhatnak nonprofit szervezetek
Hatvanezer eurós támogatásra pályázhatnak olyan nonprofit szervezetek, amelyek nem közvetlen pénzügyi támogatást biztosítanak magánszemélyek vagy közösségek számára, hanem projektjeikkel fenntartható módon támogatnak különböző hátrányos helyzetű csoportokat.
..
Tartós növekedés előtt a magyar IT-biztonságtechnikai piac egy felmérés szerint
A magyar IT-biztonságtechnikai piac tartós növekedés előtt áll a következő években a technológiai fejlődés, az egyre fejlettebb és összetettebb fenyegetettségek, valamint a biztonsági előírásoknak való megfelelés kényszere miatt - hangzott el az IDC Hungary és a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselete keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
..
Magyarországon rendkívül gyorsan növekszik az ipar teljesítménye
Magyarországon rendkívül gyorsan növekszik az ipar teljesítménye, júliusban minden régióban bővült a termelés - mondta Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán hétfőn este.
..
A minőségi élet a génjeinkben rejlik - DNS teszt segít géntérképünk megismerésében
A magyarok 63 százaléka nem dohányzik, 58 százaléka sok zöldséget és gyümölcsöt eszik, 53 százalékuk pedig kerüli a gyorséttermi ételeket – az Allianz Hungária Zrt. és a GfK Hungária Kft. egy közös kutatása szerint ezeket a megelőző intézkedéseket választják a legtöbben az egészségük megőrzése céljából. Kevesen gondolnak arra, hogy az egészségesebb életmód elérése érdekében először alaposan feltérképezzék az életkörülményeiket, és az elérhető vizsgálatok segítségével megismerjék, milyen kockázatoknak van kitéve az egészségi állapotuk.
..
A magyar-szlovák együttműködés hetét rendezik meg októberben Kassán
A magyar kultúra és a magyar-szlovák együttműködés hetét rendezi meg Magyarország kassai főkonzulátusa a városban október 23. és 29. között.
..
Megállapodott az Európai Unió az Egyesült Államokkal a személyes adatok védelméről
Megállapodott az Európai Unió az Egyesült Államokkal a személyes adatok védelméről - jelentette be kedd este Vera Jourová, a jogérvényesítés kérdéseiben illetékes cseh EU-biztos.
..
Az új technológiák fiatalítják a középkorúak agyát
Az új technológiák növekvő szellemi követelmények elé állítják az embert, ami élesebbé teszi az idősebb emberek agyát az előző nemzedékekhez képest - derítették ki osztrák kutatók, akik úgy vélik, az 50 évesek az új 42 éves nemzedék.
21. oldal / összesen: 94