2024.09.22 | Vasárnap
Móric napja

Egyéb hírek
Keresés
20. oldal / összesen: 94
..
Gyújtsunk be a fűtési szezonnak - A lakásokban bekövetkezett tűzesetek közel 60 százaléka októbertől márciusig történnek
Tűzmegelőzés Világnapja, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet azokra a tevékenységekre, amelyek segíthetnek elkerülni a tűz által okozott károkat. Hamarosan megkezdődik a fűtési szezon, és mint minden évben, idén is fokozott veszélyforrást jelent ez az időszak otthonainkban. Az Allianz Hungária Zrt. megvizsgálta az elmúlt hat év lakossági vagyon kárstatisztikáit, ami alapján jól látható, hogy a lakásokban bekövetkezett tűzesetek közel 60 százaléka az októbertől márciusig tartó időszakra esik.
..
Javult a fizetési fegyelem Magyarországon
Javult a fizetési fegyelem Magyarországon, az ügyfelek rövidebb határidőkkel és pontosabban fizetik a számlát, mint egy évvel korábban - ismertette Thummerer Péter, a követeléskezelő EOS-csoporthoz tartozó EOS Faktor Zrt. ügyvezetője szerdán.
..
A Volkswagen januárban kezdheti a botrányban érintett kocsik visszahívását
A Volskwagen (VW) januárban kezdheti a dízelbotrányban érintett kocsik visszahívását, az esetek többségében csak egy szoftverfrissítésre lesz szükség - mondta a német társaság vezérigazgatója egy szerdai lapinterjúban.
..
Továbbra is lendületben a magyar ipar
Továbbra is lendületben van a magyar ipar, elsősorban a feldolgozóipari ágazatok szerepeltek jól augusztusban - mondta Lenner Áron Márk, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) belgazdaságért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán szerdán.
..
Virágzik a vidéki lakáspiac
Az idén sem lassult a vidéki lakáspiac tavaly kezdődött növekedése, az Otthon Centrum hat városra kiterjedő elemzése szerint 2015-ben 20 és 50 százalék közötti mértékben nőtt a kereslet a tavaly tapasztalt 20-30 százalékos forgalombővülés után.
..
Élénk a forgalom a lakáspiacon
Mintegy 103 ezer ingatlan cserélt gazdát Magyarországon az év első kilenc hónapjában, ami meghaladja a 2009-2013 közötti évek bármelyikének teljes forgalmát - közölte saját adatain alapuló becslését a Duna House (DH) ingatlan franchise hálózat.
..
2080-ra az unió lakosságának csaknem harmada 65 év feletti lesz
Az Európai Unió (EU) népessége folyamatosan öregszik, míg 2014-ben az összlakosság 18,5 százaléka volt 65 év feletti, 2080-ra ez az arány várhatóan eléri a 30 százalékot - derül ki az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat felméréséből, amelyet az idősek világnapja alkalmából adott ki.
..
6,7 százalékra csökkent a munkanélküliség június-augusztusban
A munkanélküliek száma 304 ezer volt június-augusztusban, ezzel a munkanélküliségi ráta 6,7 százalékra csökkent az egy hónappal korábbi 6,8 százalékról - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
..
Kétszámjegyű növekedés a magyarországi szállodák forgalmában
Az év első hét hónapjában a magyarországi szállodák bruttó forgalma 11,2 százalékkal haladta meg az előző évit, 179,13 milliárd forintot tett ki - derül ki a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) legfrissebb elemzéséből.
..
A magyarok jobban bíznak a reklámokban az európai átlagnál
Az európai átlagnál Magyarországon 10 százalékponttal nagyobb azok aránya, akik bíznak a reklámokban, ugyanakkor túlnyomórészt továbbra is a barátok és rokonok ajánlása a leghitelesebb reklám - derül ki a Nielsen legfrissebb felméréséből.
..
Kína: Válaszúton a gazdaság
Az elmúlt hetekben bejárta a világsajtót a kínai gazdaság lassulásának és tőzsdei mélyrepülésének híre. A helyi tőzsde drasztikus zuhanása miatt a kormány a jüan pozíciójának gyengítése mellett döntött, emellett növekszik az aggodalom az ingatlanbuborékkal kapcsolatban is.
..
A kávéivás nem növeli a szívritmuszavar kockázatát
A mérsékelt kávéivás nem növeli a szívritmuszavar leggyakoribb formájának kockázatát, a két dolog között nincs összefüggés - állapította meg egy nagylétszámú, hosszú távú svéd kutatás.
..
MINDEN TIZENNEGYEDIK HÉT ÉV ALATTI GYERMEK EGYEDÜL MARAD OTTHON, HA LEBETEGSZIK
A Profession.hu felmérése szerint a munkavállalók egyharmada nem vesz ki szabadságot, ha gyermekük lebetegedik, és minden tizedik 8-14 év közötti gyermek egyedül marad otthon betegség esetén. A vezető állásportál a gyermekápolás jogi és technikai vonatkozásait járta körbe.
20. oldal / összesen: 94