2024.09.22 | Vasárnap
Móric napja

Egyéb hírek
Keresés
19. oldal / összesen: 94
..
Óraátállítás - A hétvégén térünk át a téli időszámításra
Október 25-én kezdődik a téli időszámítás, az órákat vasárnap hajnalban kell 3 óráról 2 órára visszaállítani - közölte a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. (Mavir) szerdán az MTI-vel. A MÁV-Start arról tájékoztatott, hogy nemzetközi és belföldi járatokat is érint az óraátállítás.
..
Az autózás jövője - A jövő már itt van a biztosítási szektorban
A vezető német autógyártók előrejelzése szerint 2020-ra Európa autópályáin számos úgynevezett hálózatra kapcsolt autó fog megjelenni. A mobilitás és a közlekedésbiztonság átalakulása alapvetően megváltoztatja az autóipart és a biztosítási szektort. Az Allianz összefoglalta, hogyan képzeli el az autózás jövőjét.
..
A dohányipari befektetők szerint a feketepiacot növelné az egységes dohánycsomagolás
A Dohányipari Befektetők Magyarországi Szövetsége (DBMSZ) szerint a dohánytermékek egységes csomagolása drasztikus beavatkozás lenne a magyarországi piaci viszonyokba, ugyanakkor nem eredményezné a remélt egészségügyi hatásokat, végső soron a feketepiacot növelné.
..
Az Országos Dohányellátó megkezdte a beszállítói szerződések megkötését
Jó ütemben halad a felkészülés az új dohánypiaci szabályozás november 1-jei hatályba lépésére, az Országos Dohányboltellátó Kft. (ODBE) októberben megkezdte a dohánytermék-nagykereskedőkkel a beszállítói szerződések megkötését - közölte a cég.
Az Allianz ismét előrébb lépett a legjobb márkák ranglistáján
Az Interbrand idei „Legjobb globális márkák” rangsorában az előző évhez képest 10 százalékkal, 8,5 milliárd USD-ra nőtt az Allianz márka értéke. Ezzel a társaság az 54. helyre lépett előre a legjobb 100 nemzetközi márka között.
..
Okoskukákat kap egy kínai nagyváros
Beépített wifiantennákkal rendelkező, tűz- és bombabiztos "okos" hulladékgyűjtőket helyeznek el hamarosan a Szecsuan tartományi Csengtu utcáin.
..
Változik az épületek energetikai jellemzőinek tanúsítása
Januártól nem az építési engedély kiadásakor hatályos, hanem a használatbavételi engedély kiadásakor alkalmazandó energetikai jellemzőknek kell megfelelniük az épületeknek, ezért az MTI-nek nyilatkozó szakértő azt javasolja, hogy az építtetők a későbbi évektől hatályos követelmények szerint terveztessék meg a lakóépületeiket.
..
Az EU lakosságának közel egynegyedét fenyegeti elszegényedés
Az Európai Unió lakosságának 24,4 százalékát, 122 millió embert fenyegette tavaly a szegénység vagy a társadalomból való kirekesztettség az Európai Unió statisztikai hivatala (Eurostat) által pénteken kiadott jelentés szerint.
..
Dízelbotrány - A Volkswagen 8,5 millió járművet hív vissza Európában
A Volkswagen (VW) német autógyártó konszern csütörtökön bejelentette, hogy a jövő év januárjától 8,5 millió járművet hív vissza az Európai Unióban a dízelbotrány miatt.
..
A családi csődvédelemre várhatóan márciusig lehet jelentkezni
Várhatóan 2016. március elsejéig lehet jelentkezni a családi csődvédelemben való részvételre - közölte a KDNP frakcióvezetője csütörtökön a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.
Rangos nemzetközi díj shortlistjén a Profession.hu
Az online állásközvetítő szakma rangos nemzetközi elismerésére, a Recruiting Service Innovation Awardsra (ReSIs) jelölték a Profession.hu-t. A legnagyobb magyar állásportál Las Vegasban mérkőzik meg kategóriájának legjobbjaival.
..
5,3 százalékkal nőtt a szálláshelyek forgalma augusztusban
A külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 5,7, a belföldi vendégeké 4,9 százalékkal nőtt augusztusban az egy évvel korábbihoz képest, a kereskedelmi szálláshelyek vendégéjszakákban mért forgalma összességében 5,3 százalékkal bővült - közölte a Központi Statisztikai Hivatal.
A honlap az elsődleges kommunikációs csatorna az internet korában
Javában zajlik az idén 14. alkalommal meghirdetett ’Az Év Honlapja’ pályázat, amelyre október 31-ig lehet leadni a nevezéseket. A weboldalakat összesen 25 kategóriában díjazó versenyen neves szakmai zsűri értékeli a leadott pályázatokat, amelyek kapcsán Dr. Eszes István zsűrielnök, a BGF főiskolai tanára, Hinora Ferenc, a Magyar Marketing Szövetség elnöke és Varga István MMSZ-elnökségi tag, ’Az Év Honlapja’ díj alapítója nyilatkozott.
19. oldal / összesen: 94