2024.09.22 | Vasárnap
Móric napja

Egyéb hírek
Keresés
18. oldal / összesen: 94
Stratégiai együttműködésben az Origo és a Profession.hu
Novembertől közös felületet kínál Magyarország legolvasottabb online lapja és vezető állásportálja. Az allas.origo.hu ezentúl személyre szabott, intelligens ajánlórendszerrel segíti az álláskeresőket.
..
Zéró körül lehetett az októberi magyar infláció
Londoni pénzügyi elemzők egyöntetű várakozása szerint zéró körüli, esetleg attól negatív vagy pozitív irányban minimálisan eltérő lehetett az éves összevetésű magyarországi infláció a múlt hónapban.
..
A homeopátiás szerek hatékonyságának a gyógyszerekével azonos elbírálását javasolja az MTA
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Orvosi Tudományok Osztályának tagjai nyílt szavazáson támogatták a Svéd Királyi Tudományos Akadémia kezdeményezését, amely szerint a homeopátiás készítményeket ugyanolyan hatékonysági vizsgálatoknak kell alávetni, mint a hagyományos gyógyszereket - áll az MTI-nek küldött hétfői közleményükben.
..
Egy ajánlás, amely 90 milliós befektetést ért
Konkrét kapcsolatot keresett, végül egy hosszú távon nagy eredményt hozó partnerséget sikerült kialakítania egy pécsi vállalatnak. A cég képviselője egy üzleti kapcsolatépítéssel foglalkozó szervezet, a BNI Magyarország egyik találkozóján került egy asztalhoz egy olyan vendéggel, aki egy számára szükséges kapcsolatot tudott ajánlani. Ez az egy ajánlás végül egy 90 millió forint értékű állami befektetést eredményezett.
..
Az online kasszák bevezetése nyomán fehéredett a kiskereskedelmi forgalom
Az online kasszák bevezetésének hatása tavaly szeptemberben még csak mérsékelten volt érezhető, az idén már ennek is köszönhetően fehéredett a forgalom, tisztult a gazdaság - kommentálta Marczinkó Zoltán István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán csütörtökön a KSH legfrissebb kiskereskedelmi adatait.
..
A fiatal gazdák több mint 150 ezer hektárra kaptak támogatást az idén
Az idén a fiatal mezőgazdasági termelők mintegy 154 000 ezer hektárra igényeltek támogatást, átlagosan 15 hektára - mondta Czerván György csütörtökön a Fiatal Gazda Oktatási és Tanácsadó Központ ünnepélyes átadásán Tiszadobon az agrártárca közleménye szerint.
..
Vasárnapi pihenőnap - A balatoniak tárgyalnak az üzletek nyitva tartásáról
A Balaton parti önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség (BSZ) szeretné elérni, hogy az üdülőrégió üzletei az adventi időszak helyett nyáron tarthassanak nyitva - mondta Balassa Balázs, a BSZ elnöke kedden Tihanyban, a szervezet közgyűlésén.
..
Magyarország dobogós helyen van a külkereskedelem bővülésével
Az első nyolc hónapban bő 24 százalékkal, 1,2 milliárd euróval, 5,3 milliárd euróra nőtt Magyarország külkereskedelmi többlete az előző év hasonló időszakához képest, ez a növekedési ütem az uniós országok között dobogós helyezésnek számít - mondta Marczinkó Zoltán István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán kedden a KSH legfrissebb adatait kommentálva.
Még 15 napig nevezhetsz! - Hosszabbít ’Az Év Honlapja’ pályázat!
November 15-ig lehet még jelentkezni az online szakma egyik legrangosabb díjára, ’Az Év Honlapja’ pályázatra, ahol 25 kategóriában várják a nevezéseket. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat által 14 éve életre hívott digitális megmérettetésre eddig már több tucat honlap pályázott.
..
Konferencia az üzleti kapcsolatépítés mérhetőségéről
16 milliárd forint jutalékmentes üzlet, közel 700 résztvevő, 23 magyarországi város, 5 országból 12 előadó, 8 óra kapcsolatépítés, 1 kulcsmondat – röviden így lehet számokkal is összefoglalni az október 28-án megrendezett 7. Országos Networking Konferenciát.
..
Több millió embert érint a lakhatási válság Magyarországon
Több millió embert érint a lakhatási válság ma Magyarországon, tízezrek élnek hajléktalanként vagy a hajléktalanság peremén, százezrek pedig egészségtelen, zsúfolt lakókörülmények között vagy hátrányos helyzetű térségekben - állapította meg a Habitat for Humanity Magyarország a 2014-es évre vonatkozó, lakhatási szegénységről szóló jelentésében.
..
Javuló fogyasztói, romló üzleti várakozások
Októberben tovább emelkedett a GKI-Erste konjunktúra-index szezonális hatásoktól megtisztított értéke, és ezzel megközelítette tavaly év végi szintjét. A fogyasztói várakozások nagyon jelentősen javultak, az üzletiek viszont romlottak, de az utóbbiak körében is megmaradt a korábban tapasztalt optimizmus - közölte az Európai Unió támogatásával végzett felmérésének eredményeit a GKI Gazdaságkutató Zrt.
..
Dízelbotrány - Mintegy 40 ezer magyar jármű érintett
Magyarországon 40 095 darab EA 189 motorkóddal szerelt jármű forgalomba helyezését kezdeményezték a Nemzeti Közlekedési Hatóság nyilvántartása szerint - közölte Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter képviselői kérdésre adott válaszában.
18. oldal / összesen: 94