2024.09.22 | Vasárnap
Móric napja

Egyéb hírek
Keresés
17. oldal / összesen: 94
..
Networkinggel csökkenthetjük a stressz-szintünket
Egy kis- vagy középvállalkozás tulajdonosa valószínűleg egy soha véget nem érő teendői listával küzd nap mint nap, ennek pedig az az eredménye, hogy nem tud azzal foglalkozni, amit igazán szeret csinálni, amiért valaha megalapította a vállalkozását. Roland Hanekroot üzleti coach szerint a networking az, ami erre az időmenedzselési problémára megoldást jelenthet.
..
6,4 százalékra mérséklődött a munkanélküliségi ráta
A munkanélküliek száma 27 ezerrel 290 ezerre, a munkanélküliségi ráta 0,7 százalékponttal 6,4 százalékra csökkent augusztus-októberben az egy évvel korábbihoz képest. A férfiak körében alacsonyabb volt a munkanélküliség, ugyanakkor a javulás a nőknél volt nagyobb mértékű - közölte a Központi Statisztikai Hivatal.
..
Csaknem tízszeresére növekszik a mobil adatforgalom 2021-re
Hat éven belül csaknem tízszeresére, havi 51 exabyte-ra növekszik 2021-re a mobil adatforgalom, míg 2014 végére 3,2 exabyte adat "keringett" a világon, az idén év végére ez az érték 65 százalékkal, 5,3 exabyte-ra emelkedik - derül ki az Ericsson legfrissebb, egész világra kiterjedő mobilitási jelentéséből.
..
Fekete péntek - A magyarok több mint fele hallott az akciókról, a legtöbben ruhát vennének
A magyarok 54 százaléka már hallott a Black Friday-ről, vagyis a fekete péntekről, a vásárolni szándékozók pedig elsősorban ruházati termékeket vennének ezen a napon - derül ki a Millward Brown piackutató legfrissebb reprezentatív felméréséből.
..
A dohányellátó szerződést kötött a Philip Morris Magyarország Kft.-vel is
Az Országos Dohányboltellátó (ODBE) Kft. kedden megkötötte a szerződést a Philip Morris Magyarország Kft.-vel is - közölte az ODBE Kft.
..
A magyarok többsége nem tud rendszeresen pénzt félretenni egy felmérés szerint
A magyarok 58 százaléka nem tud rendszeresen pénzt félretenni, azok pedig (42 százalék), akik havonta tudnak megtakarítani, átlagosan csaknem 36 ezer forintot tesznek félre - derül ki az Intrum Justitia követeléskezelő cég évente megjelentetett Fogyasztói Fizetési Jelentéséből.
..
A Formatex által forgalmazott építőjáték, a Geomag nyerte az Ország Játéka versenyt
Idén az Ország Játéka versenyben szereplő összes játék közül a legtöbb szavazatot a Formatex által hat éve forgalmazott Geomag építőjáték kapta. A Geomag elsöprő sikert aratott, hiszen ez a mágneses építőjáték lett a közönségdíjas, tehát a legtöbb szavazatot kapta, illetve a zsűri is ezt a játékot hozta ki abszolút győztesként. A Formatex kiváló termékválasztékát mutatja az is, hogy a Geomag sikerén kívül egy másik Formatex termék, az interaktív kutyus, Lucy is győzött, hiszen kategóriájában, az interaktív játékok között a legtöbb közönség szavazatot kapta. Az Ország Játéka versenyt 2013-ban indították el azzal a céllal, hogy segítsék a szülőket eligazodni a hatalmas játék választékban.
..
Ismét kétszámjegyű növekedés a magyarországi szállodák forgalmában
Az év első három negyedévében a magyarországi szállodák bruttó forgalma 11,8 százalékkal haladta meg az előző évit, csaknem 250 milliárd forintot tett ki, a bruttó szobaár-bevétele pedig 14,4 százalékkal, 146 milliárd forintra nőtt - egyebek között ez derül ki a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) legfrissebb elemzéséből.
..
A jövő héttől négy vasárnapon át nyitva tarthatnak az üzletek
Nyitva tarthatnak az üzletek a négy adventi vasárnapon, november 29-én, valamint december 6-án, 13-án és 20-án.
Még pár napig nevezhetsz ’Az Év Honlapja’ pályázatra!
Az eredeti nevezési határidőt meghosszabbítva, még november 15. vasárnapig lehet jelentkezni az online szakma egyik legrangosabb díjára, ’Az Év Honlapja’ pályázatra, ahol 25 kategóriában várják a kizárólag magyar nyelvű weboldalakat. A verseny idén is nagy népszerűségnek örvend, hiszen eddig már több mint 200 weboldalt neveztek.
..
A magyar háztartások átlagosan 43 ezer forintot szánnak karácsonyi kiadásokra
A magyar háztartások átlagosan 43 ezer forintot szánnak karácsonyi kiadásokra idén, ebből 29 ezer forintot terveznek ajándékokra költeni, hitelt csak kevesen vennének fel - derült ki a Cofidis hitel monitor legfrissebb felméréséből.
..
Több mint 300 milliárd forint jut fejlesztése a Balaton térségében
Történelmi jelentőségű pillanatnak számít a Balaton életében, hogy forrást is rendeltek az üdülőrégió stratégiai céljainak megvalósításához, amire a rendszerváltás óta nem volt példa - mondta Bóka István, a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) elnöke csütörtökön Balatonfüreden, ahol bejelentették, hogy a 2014-2020-as uniós fejlesztési ciklusban több mint 300 milliárd forint jut a balatoni térség fejlesztésére.
..
A világ legelismertebb ügyvédi irodája a Baker & McKenzie
2015-ben ismét a Baker & McKenzie-t választották a világ legerősebb márkájú ügyvédi irodájának az Acritas piackutató cég felmérése alapján készített Globális Vezető Ügyvédi Irodák rangsorában. A Baker & McKenzie immár hatodik éve nyeri el a leginkább ismert és elismert ügyvédi irodának járó címet.
17. oldal / összesen: 94