2024.09.22 | Vasárnap
Móric napja

Egyéb hírek
Keresés
16. oldal / összesen: 94
..
Nőtt az emberek biztonságérzete
Az elmúlt két évben jelentősen nőtt az emberek biztonságérzete - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira hivatkozva a rendőrség szerdán a honlapján.
..
5 ok, amiért megéri kis lakásban élni!
Ha saját magunknak vagy párunkkal közösen keresünk lakást, lényegesen szűkebb tér is elegendő lehet számunkra, mint például egy többgyermekes családnak. Arról nem is beszélve, hogy egy kisebb ingatlan számos előnnyel bír. Íme 5 ok, amiért megéri kevesebb négyzetméteren élni!
..
Átlagosan 132 ezer forintot költ a karácsonyra egy-egy háztartás
Egy magyar háztartás átlagosan 132 ezer forintot költ a karácsonyra: 90 ezer forintot fordít ajándékokra, és további, 42 ezer forintnyi kiadás kapcsolódik még az ünnephez - derült ki a CIB Bank megbízásából készített reprezentatív kutatásból.
..
45 milliárd forinttal tartoznak a kórházak
Már 45 milliárd forinttal tartoznak a kórházak az orvostechnikai eszközöket beszállító vállalkozásoknak. A cégek az egészségbiztosítási kassza év végi maradványának szétosztásában bíznak.
..
230 százalékos az online forgalom növekedés, pedig más játékot vennének karácsonyra a szülők és mást a gyerekek
A Formatex várakozásai szerint idén karácsonykor 8000 forint körül alakul a vásárlói kosár a játékboltjaiban, ugyanakkor a webáruházukban 11-12 ezer forintos átlagos költésre számítanak. A tavalyihoz képest 8 százalékkal nőhet a karácsonyi forgalom, ezzel egyidőben a webáruházban 230%-os fejlődés tapasztalható.
..
Tíz százalék alá csökken az idén az okostelefon-világpiac növekedési üteme
Az idén csökken első alkalommal egy számjegyű százalékosra az okostelefon-világpiac növekedési üteme - közölte pénteken az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési kutatóintézet.
..
Javították a Nógrád megyében élők munkaképességét
Lezárult a Nógrád megyei lakosok munkaképességének javításáért indított program; ennek keretében közel 13 ezer ember vett részt szűrővizsgálatokon, de foglalkoztak a stresszkezeléssel vagy az öngyilkosság megelőzésével is.
..
Év végéig 200 milliárd forintot fizetnek ki a gazdáknak
Év végig mintegy 200 milliárd forint állami agrártámogatási előleget fizetnek ki a gazdálkodóknak - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.
..
Sok embernek gondot okoz az orvosi információk értelmezése, értékelése
A magyar lakosság 43 százalékának nehézséget okoz az orvosi információk értelmezése, értékelése - derült ki egy most publikált kutatásból, amelynek eredményét csütörtökön ismertették Budapesten.
..
A Velencei-tó térségében töltötték el a legtöbb vendégéjszakát a közép-dunántúli régióban
A közép-dunántúli régión belül Veszprém és térsége a negyedik helyet foglalja el több mint 85 ezer vendégéjszakával a kereskedelmi szálláshelyek tekintetében, ami a régió forgalmának 10,5 százalékát jelenti, az első helyen a Velencei-tó térsége áll - közölte a Magyar Turizmus Zrt. Közép-dunántúli Regionális Marketing Igazgatóságának igazgatója csütörtöki veszprémi sajtótájékoztatóján.
..
2015 legjobb honlapjai…
14. alkalommal került megrendezésre az online kommunikációs szakma legrangosabb hazai eseménye, 'Az Év Honlapja' pályázat. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat által szervezett versenyre összesen 280 nevezés érkezett.
..
Nagyobb a kutatás-fejlesztési támogatás, ha kis- és középvállalkozás végzi
A kutatás-fejlesztési (K+F) projekthez nyújtott támogatás intenzitása egyrészt a projekt jellegétől, másrészt a résztvevők körétől is függ, előnyt jelent például, ha kis- és középvállalkozás (kkv) végzi ezt a tevékenységet - egyebek mellett ezt tartalmazza a Miniszterelnökséget vezető miniszter rendelete, amely a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.
..
Csökkent az álláskeresők száma októberben
Több mint 15 százalékkal csökkent az álláskeresők száma az elmúlt egy év alatt, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában az októberi zárónapon 334,4 ezer álláskereső szerepelt, több mint 60 ezerrel kevesebb, mint 2014 októberében.
16. oldal / összesen: 94