2024.09.22 | Vasárnap
Móric napja

Egyéb hírek
Keresés
15. oldal / összesen: 94
..
Nem kötelező kicserélniük a boltoknak a nem megfelelő ajándékokat
Karácsony után a boltok többsége általában kicseréli a nem megfelelő ajándékokat, de kötelezettsége csak akkor van a kereskedőnek, ha hibás a termék - hívta fel a figyelmet Kispál Edit, a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének (FEOSZ) szóvivője.
..
Egyre többször támadják a hálózatba kapcsolt informatikai eszközöket
A hálózatba kapcsolt eszközök számának növekedésével az internetes támadások is megszaporodnak 2016-ban, elsősorban hirdetésre klikkelős csalásokkal és zsarolásokkal próbálnak majd hasznot szerezni a bűnözők - derül ki a Symantec amerikai kiberbiztonsági vállalat elemzéséből.
..
A Nemzeti Akkreditáló Hatóság lesz az akkreditációs szervezet
A jövő év elejétől a Nemzeti Akkreditáló Hatóságot jelölte ki a kormány akkreditáló szervnek, ez az iparügyekért felelős miniszter irányítása alá tartozó, központi hivatalként működő központi költségvetési szerv lesz - tartalmazza a Magyar Közlöny legutóbbi számában megjelent kormányrendelet, amelyet a módosult akkreditációs törvény felhatalmazása alapján fogadott el a kabinet.
..
Mintegy kétszáz információtechnológiai termék vámja csökken
Mintegy kétszáz információtechnológiai termék, köztük optikai és orvosi berendezések vámjának csökkentéséről írtak alá megállapodást a Kereskedelmi Világszervezet országai Kenyában - jelentette be a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.
..
Koncentrálódik a futárpiac, nőnek az árbevételek
A futárcégek száma 14 százalékkal csökkent az elmúlt két év alatt a magyar piacon, miközben a szektorban tavaly elért összesített adózás előtti eredmény gyakorlatilag megduplázódott 2013-hoz képest - derül ki a Bisnode nemzetközi cégminősítő legfrissebb jelentéséből.
..
A 950 milliárdot is meghaladhatja a boltok decemberi bevétele
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára szerint a korábban becsültnél nagyobb lehet a boltok forgalma decemberben, akár a 950 milliárd forintos forgalmat is meghaladhatja.
..
Jövőre sem drágulnak az új autók
A Világgazdaság csütörtöki cikke szerint jövőre sem drágulnak az új autók, amelyeknek árát alapvetően az árfolyam befolyásolja.
..
Drágul néhány postai szolgáltatás jövőre
A Magyar Posta január elsejétől módosítja több szolgáltatásának árát, így drágább lesz az ajánlott és a tértivevényes levél, illetve az MPL Postacsomag alapdíja. Az év végén ünnepi munkarendben működnek a postahivatalok.
..
Januártól kedvezőbbek lesznek a Széchenyi Kártya feltételei
Januártól a vállalkozások minden eddiginél kedvezőbb feltételekkel juthatnak a Széchenyi Kártya Program hiteltermékeihez, egy-egy hitelterméknél ez több mint 100 ezer forint megtakarítást is jelenthet, amelyet a vállalkozások további fejlesztésekbe, árukészletük bővítésére, adott esetben további munkavállaló felvételére tudnak felhasználni - közölte a programot működtető Kavosz Zrt.
..
20 százalékkal többet költenek napi fogyasztási cikkekre a háztartások decemberben
Egy háztartás átlagosan 74 ezer forintot költött élelmiszerre és háztartási vegyi árura tavaly decemberben, ami 20 százalékkal volt több a havonta átlagosan elköltött 61 500 forintnál - közölte a Gfk Hungária piackutató.
..
K&H: internetes tevékenységük maradandóságától félnek a fiatalok
Annak ellenére, hogy a 19-29 éves fiatalok jelentős többsége érdeklődik a modern technológiák iránt, egyúttal fél attól, hogy mindennek, amit az interneten csinál, nyoma marad, és a szoftverek olyan információt gyűjtenek a felhasználóról, amihez nem járult hozzá - derült ki a K&H legfrissebb reprezentatív felméréséből.
..
Magyar fiatal sikere az EY nemzetközi adóversenyén
A világ legjobbjai közé került Borsos Tünde Petra, a Corvinus Egyetem idén végzett hallgatója az EY nemzetközi adóversenyén. A globális versenyen dobogós, Magyarországot képviselő fiatal szakember most rövid időre a londoni EY-nál próbálhatja ki magát, ahonnan visszatérve adótanácsadói állása várja a cég budapesti irodájában.
..
A magyarok több mint 70 százaléka vásárol karácsonyi ajándékokat az interneten
A magyarok 71,9 százaléka vásárol karácsonyi ajándékokat az interneten, csaknem 43 százalékuk használ mobil eszközt - egyebek között ez derül ki a PayPal online pénzügyi szolgáltató cég nemzetközi felméréséből.
15. oldal / összesen: 94