2024.09.21 | Szombat
Máté, Mirella napja

Egyéb hírek
Keresés
14. oldal / összesen: 94
..
6509 építőipari vállalkozás szűnt meg 2015-ben
Összesen 6509 építőipari vállalkozás szűnt meg Magyarországon 2015-ben, 17 százalékkal több, mint egy évvel korábban, ez az eddigi legrosszabb éves adat - közölte az Opten céginformációs szolgáltató.
..
Átalakul Magyarország vezető szervezetfejlesztő cégcsoportja
Januártól a korábbi Flow Csoport nyolc tagcégéből hét összeolvad és Flow Magyarország néven működik tovább, míg a Human Telex Consulting önálló márkaként folytatja tovább tevékenységét. A Flow Magyarország a szervezetfejlesztést és a változásmenedzsmentet, a Human Telex Consulting a készségfejlesztést és a tréninget állítja munkája fókuszába. Mindezzel a két cég a megváltozott piaci körülményekre és az ügyfelek igényeire reagál.
..
A lakosság többsége uniós támogatást igényelne a lakáskorszerűsítéshez
A lakosság 94 százaléka indokoltnak tartja, hogy legyen uniós pályázati támogatás a magyar otthonok energetikai korszerűsítésére - derül ki a Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI) és az Energiaklub felméréséből.
..
3 dolog, amire érdemes odafigyelni új lakás vásárlásánál!
A családi otthonteremtési kedvezménnyel (CSOK) várhatóan egyre többen fognak új lakást vásárolni, ám mielőtt sor kerülne az adásvételre, alaposan utána kell járni, milyen lehetőségeink vannak, és mi mindenre kell odafigyelni egy ilyen döntés meghozatala előtt.
..
A Fundamenta támogatja az otthonteremtést segítő kezdeményezéseket, de figyelmeztet a veszélyekre
Fundamenta-Lakáskassza örömmel fogad minden olyan kezdeményezést, amely a magyar lakosság otthonteremtését segíti, ugyanakkor óvatosságra int a nem kellően biztonságos feltételekkel működő fogyasztói csoportok, vásárlói klubok esetleges létrehozásával kapcsolatban - reagált a társaság Rogán Antalnak a "Nemzeti Otthonteremtési Közösség" létrehozására vonatkozó javaslatára.
..
Két galaxis összeütközéséről készített képet a Hubble űrteleszkóp
Két galaxis összeütközéséről készített felvételt az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) Hubble űrteleszkópja. A két óriásból az ütközés után gigászi, ellipszis alakú galaxis alakul ki lassan - tudósított a Phys.org tudományos-ismeretterjesztő portál.
..
Erősíteni kell a házassághoz való pozitív hozzáállást
A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének (KCSSZ) és a hozzájuk hasonló civil szervezeteknek feladata, hogy a családhoz, a házassághoz, az anyasághoz való pozitív hozzáállást erősítsék - emelte ki a szervezet tiszteletbeli elnöke az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.
..
Zalaegerszegen 21 milliárdot meghaladó beruházás valósulhat meg
Zalaegerszeg félmilliárd forint támogatást kapott a Modern városok program keretében tervezett, 21 milliárd forintot meghaladó összegű fejlesztések előkészítésére - közölte a város polgármestere szerdán sajtótájékoztatón, a zalai megyeszékhelyen.
..
Több mint 550 ezer használt autót hirdettek eladásra 2015-ben
Összesen 556 ezer használt gépkocsit hirdettek eladásra Magyarországon 2015-ben, mintegy 1,8 millió forintos átlagáron az AAA Auto Csoport adatai szerint.
..
Megugrott a kereslet a csoknak megfelelő új lakások iránt
Az új támogatásokhoz kapcsolódó felfokozott várakozások miatt december 14-től január 6-ig az ingatlan.comon 30 százalékkal több keresés történt az új lakóingatlanokra az előző év azonos időszakhoz képest, mindez azt is jelzi, hogy rendkívül nagy az érdeklődés a csok feltételeinek megfelelő ingatlanok iránt - közölte a portál legfrissebb felmérése alapján.
..
Másfélszer többen optimisták az ország kilátásaival kapcsolatban, mint egy éve
2015 végén a magyarok majdnem fele (48 százalék) úgy vélte, összességében jól fog alakulni az ország számára a 2016-os év. 2014 decemberében csupán 34 százalékuk gondolta ugyanezt, tehát csaknem másfélszer többen optimisták.
..
Február közepétől lehet pályázni élelmiszeripari támogatásokra
Február 15-től lehet benyújtani a pályázatokat az élelmiszeripari fejlesztéseket segítő, 151 milliárd forint keretösszegű kiírásra - hívta fel a figyelmet Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára.
..
Az online üzenetek a legnépszerűbbek karácsonykor és szilveszterkor
A karácsonyi és szilveszteri jókívánságok küldésére az online felületek voltak a legnépszerűbbek 2015-ben, az MTI által megkérdezett távközlési szolgáltatók a mobilinternet-forgalmuk jelentős növekedését tapasztalták az előző évhez képest az év végi ünnepek alatt.
14. oldal / összesen: 94