2024.09.21 | Szombat
Máté, Mirella napja

Egyéb hírek
Keresés
13. oldal / összesen: 94
..
Napi 86 percet tölt a Facebookon az átlagos magyar felhasználó
Átlagosan napi 86 percet tölt a világ legnagyobb taglétszámú közösségi oldalán, a Facebookon az átlagos magyar felhasználó. Hétköznap pár perccel rövidebb, hétvégén valamivel hosszabb ez az idő - tudható meg a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesülete (MTE) által megrendelt, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa által finanszírozott kutatás összegzéséből.
..
A gravitációs hullámok igazolása az univerzum tanulmányozásának új lehetőségeit nyitja meg
A gravitációs hullámok létének igazolása új lehetőségeket nyit az univerzum vizsgálatára - mondta a csütörtökön bejelentett felfedezésben részt vevő egyik magyar kutatócsoport vezetője, Márka Szabolcs.
..
Csok - ingatlan.com: országszerte folytatódik a drágulás
A használt lakások vásárlásához, bővítéséhez biztosított családi otthonteremtési kedvezményének (csok) januárban életbe lépett módosításai hatására minimálisan ugyan, de nőttek az érintett ingatlanok négyzetméterárai - közölte az ingatlan.com.
..
Fókuszban az építőipar
Február 16-án építészeti fókusznapot tart a Business Network International (BNI) pilisvörösvári üzleti csoportja, amely a világszerte egyre sikeresebbé váló, jutalékmentes üzleti modellel kívánja megismertetni az Északnyugat-Pest megyei régió vállalkozásait.
..
A cégek határozottabban lépnek fel a kiberfenyegetésekkel szemben
A kiberbűnözők egyre merészebb és rugalmasabb aktivitása, a nagyobb károkozás miatt a gazdálkodó szervezetek fokozott éberséggel és határozottabb fellépéssel kezelik az informatikai kihívásokat - állapítja meg az amerikai Cisco Systems internetes hálózati berendezés gyártó és infokommunikációs szolgáltató vállalat éves kiberbiztonsági jelentése.
..
Több mint 200 ezren használják már a MÁV applikációját
Február első napjaira, azaz kevesebb mint egy év alatt átlépte a kétszázezres letöltés-számot a Vonatinfó, a MÁV-Start okostelefonokra telepíthető ingyenes utastájékoztató alkalmazása - közölte a vasúttársaság.
..
A lakásárak a válság előtti szintet közelítették tavaly
Tovább emelkedtek a lakásárak, tavaly a III. negyedévben a 2008 végén, 2009 elején tapasztalható nominális árakkal szembesülhettek a lakásvásárlók, a különbség 3,5 százalék volt a 2008-as csúcshoz képest - közölte az FHB Jelzálogbank Nyrt.
..
Több magyar utazik el pihenni télen, mint korábban
A korábbinál többen utaznak pihenni a téli időszakban, és többségük inkább belföldön tölti szabadidejét - áll a Budapest Bank MTI-nek hétfőn küldött közleményében.
..
Egyre népszerűbb a hallgatói gyed
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára szerint egyre népszerűbb a 2014-ben bevezetett diplomás gyed, amelyet havonta öt-hatszázan választanak.
..
Engedély nélkül sorsolhatnak ajándékot a kereskedők
Engedély nélkül, bejelentés után tarthatnak ajándéksorsolást a kereskedők, de ehhez több feltételnek kell megfelelniük - a részletes szabályok a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján találhatók.
..
Volkswagen: Európában nem kapnak kárpótlást a manipulált autók tulajdonosai
A Volkswagen ugyan megerősítette, hogy az Egyesült Államokkal ellentétben Európában nem fizet kártérítést a csoport (VW) dízelbotrányában érintett autók tulajdonosainak, az Európai Bizottság és a cég azonban további egyeztetéseket folytat az ügyben.
..
Mintegy 600 milliós kapacitásbővítés a bicskei Magyarmet Kft.-nél
Uniós források felhasználásával, 592 millió forintból hajtott végre technológiafejlesztést és kapacitásbővítő beruházásokat a magyar tulajdonú Magyarmet Finomöntöde Kft. a Fejér megyei Bicskén.
13. oldal / összesen: 94