2024.09.21 | Szombat
Máté, Mirella napja

Egyéb hírek
Keresés
12. oldal / összesen: 94
..
A bérfejlesztés járulhat hozzá a gazdaság fejlődéséhez
A bérfejlesztés járulhat hozzá a magyar gazdaság fejlődéséhez a következő időszakban - mondta Csath Magdolna közgazdász.
..
Digitális készségek nélkül lemaradnak a vállalkozások
A digitális felvilágosodás korában előbb-utóbb lemaradnak a versenyben azok a cégek, amelyek nem sajátítják el a digitális készségeket - fejtette ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön, a Google budapesti sajtótájékoztatóján.
..
Kibervédelmi intézet: egyre több a célzott informatikai támadás
Emelkedik a kormányzati informatikai rendszerek elleni célzott támadások száma - közölte az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szerdai ülésén a Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NKI) vezetője.
..
Kiugróan nőtt februárban a lakossági állampapír-állomány
Februárban 260 milliárd forinttal emelkedett a lakossági állampapírok állománya, kamatozó kincstárjegyből vásároltak a legtöbbet, még a hó eleji 25 bázispontos kamatcsökkentés előtt, de jól fogyott a féléves kincstárjegy és a prémium magyar államkötvény is - közölte az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
..
Tömegesen terjednek a felhasználók adatait hozzáférhetetlenné tevő zsarolóvírusok
Magyarországon is tömegesen terjednek a legújabb, a felhasználók adatait titkosítással hozzáférhetetlenné tevő zsarolóvírusok, amelyek egyik leggyakoribb képviselője a CTB-Locker - közölte az informatikai és információbiztonsággal foglalkozó Kürt Zrt.
..
A CSOK és az uniós pénzek menthetik meg a magyar építőipart
A magyar építőipar növekedését a kormányzati és Európai Uniós támogatások tették lehetővé 2015-ben, áll az Atradius építőipari piacelemzésében. A piacvezető hitelbiztosító tanulmánya szerint a fejlett országokban vége az építőipari recessziónak, míg Magyarországon tavaly a főleg EU-s pénzekből finanszírozott beruházások nyomán tudott 3%-kal növekedni az építőipar. A CSOK pozitív hatását rontja a munkaerőhiány. Az alvállalkozók késői kifizetése vagy a kisebb vállalatok készpénzhiánya azonban továbbra sem csak Magyarországra jellemző probléma.
..
Nőtt a reklámköltés 2015-ben
A reklámköltés 2015-ben 2,81 százalékkal nőtt és elérte a 194,37 milliárd forintot a 2014. évi 189,05 milliárddal szemben - mondta Hivatal Péter, a Magyar Reklámszövetség ügyvezetőségének tagja szerdán az Evolution&Mobil Hungary 2016 konferencián tartott sajtótájékoztatón.
..
Tartós fogyasztási cikkekre is többet költhettek a családok tavaly
A nem élelmiszer jellegű kiskereskedelmi forgalom bővült tavaly a legnagyobb mértékben, ami azt mutatja, hogy a családok tartós fogyasztási cikkekre is többet költhettek, főként az alacsony infláció és a növekvő reálbérek miatt - hangsúlyozta Lenner Áron Márk, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) belgazdaságért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán kedden, a kiskereskedelmi forgalom Központi Statisztikai Hivatal által kiadott adatait kommentálva.
..
A vállalatok többsége nyitott a felhőszolgáltatásokra
A vállalatok többsége pozitívan vélekedik a felhőről, 92 százalékuk az innováció felgyorsítása, 76 százalékuk új ügyfelek szerzése miatt kedveli a megoldást, azonban az átálláshoz kapcsolódó kérdések és bizonytalanságok egyre jelentősebbek - derült ki az Oracle amerikai informatikai óriáscég megbízásából készített nemzetközi felmérésből.
..
Ebbe a 3 dologba gondolj bele, mielőtt lakást vásárolsz!
Másról sem szólnak az ingatlanpiaci hírek, mint annak felélénküléséről és a lakások drágulásról, köszönhetően a családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) hatásának. Az új támogatás miatt nagymértékben megugrott a lakásvásárlás iránt érdeklődők száma, ám fontos, hogy a már elkészült, új vagy használt ingatlanok esetében is végiggondoljunk néhány dolgot, mielőtt megvennénk az ingatlant.
..
A globális mobiladat-forgalom 65 százalékkal nőtt egy év alatt
A globális mobiladat-forgalom 65 százalékkal nőtt 2014 negyedik negyedéve és 2015 negyedik negyedéve között - derül ki az Ericsson szerdán közölt mobilitási jelentéséből.
..
Csok - Otthon Centrum: az új és a használt lakások piaca is jelentősen nőhet idén
A családi otthonteremtési kedvezmény (csok) hatására nemcsak az új lakások forgalma, hanem a használt lakások iránti kereslet is jelentősen megnőhet idén - mondta az Otthon Centrum (OC) ingatlan franchise hálózat elemzési vezetője szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.
..
Elindult az EY idei Adóversenye – a fődíj egy New York-i tanulmányút
Elindult az idei EY INSIDE Adóverseny, amelyre felsőbb éves és frissen végzett jogász és közgazdászhallgatók jelentkezését várják. A nemzetközi esettanulmány-verseny hazai fordulójára március 20-ig lehet beküldeni a pályamunkákat. Az Adóverseny magyar döntőjének össznyereménye nettó 900 ezer forint, a győztes pedig egy New York-i látogatást nyer.
12. oldal / összesen: 94