2024.09.21 | Szombat
Máté, Mirella napja

Egyéb hírek
Keresés
11. oldal / összesen: 94
..
Cisco: a vállalatok csupán ötöde használta ki a digitalizáció üzleti lehetőségeit
A vállalatok csupán ötöde használta ki a digitalizációban rejlő üzleti lehetőségeket tavaly - derült ki a Cisco legfrissebb tanulmányából.
..
A kiskereskedők szerint megszilárdult a dohánykereskedelem új rendszere
A Magyar Dohány Kiskereskedők Egyesülete (MDKE) szerint napjainkban már megszilárdult a kiskereskedelem új rendszere, azonban továbbra is szükség van megfelelő szakképzésre, a szakképzett munkaerő utánpótlása érdekében - közölte az MDKE.
..
A postatörvény módosításáról egyeztettek a parlamenti pártok és a kormány
Konstruktív és jó hangulatú volt az egyeztetés a postatörvény módosításáról, remények szerint a hasznos megbeszélés eredményeként a parlamenti pártok támogatják majd a javaslatot - mondta Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkára kedden az egyeztetést követő sajtótájékoztatón.
..
Egymilliós támogatást kaphatnak gépjárművásárlásra a fogyatékos emberek
Egymillió forintra nőtt a fogyatékos emberek közlekedését, mobilitását segítő úgynevezett gépjárműszerzési támogatás - tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).
..
Női Vezetői Fórumot tartott a UPS Budapesten
A UPS Magyarország – a világ vezető logisztikai cégének hazai leányvállalata – megtartotta első Női Vezetői Fórumát Budapesten. Különböző iparágak női vezetői vitatták meg a vállalati vezetőkről alkotott képüket a mai gazdasági, üzleti életben. A témák közt szerepelt, hogy mit tehetnek hozzá a női vezetők a cég működéséhez, milyen nehézségekkel kell szembenézniük, és hogy változhatnak ezek a jövőben.
..
A webáruházak honlapjai még mindig hiányosak
A webáruházak honlapjain olvasható tájékoztatás még mindig nem teljesen megfelelő, hiányos és félrevezető - állapította meg a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének (FEOSZ) nagy webáruháztesztje.
..
Lassan konszolidálódik a cégvilág
Az Opten szerint a cégbíróságok által tömegesen indított kényszertörlési eljárások kifutnak, lassan csökken a megszűnő társas vállalkozások száma, a frissen indított felszámolási eljárások száma pedig alacsony szinten stabilizálódott, a válság és a kormány szigorú intézkedései konszolidálták a cégvilágot.
..
Munkába állnak a mentőmotorosok
Mától a mentőmotorosok is munkába állnak az Országos Mentőszolgálatnál (OMSZ).
..
Álláspályázatnak álcázott vírusra figyelmeztet a Kormányzati Eseménykezelő Központ
Spam-üzeneteken keresztül terjedő, kifejezetten vállalati humánerőforrás e-mail címekre küldött álláspályázatnak álcázott vírusra figyelmeztet a Nemzeti Kibervédelmi Intézethez tartozó Kormányzati Eseménykezelő Központ (GovCert).
..
A vidékfejlesztési program jelentős lökést adhat az agrárberuházásoknak
Az agráriumban tevékenykedő kis- és középvállalkozások több mint 60 százaléka valósított meg tavaly beruházást a Budapest Bank (BB) megbízásából végzett kutatás szerint. Az idén a kapacitásbővítéssel szemben a technológiai fejlesztések kerülnek előtérbe. A Vidékfejlesztési Program elindulása jelentős lökést adhat az ágazat beruházásainak.
..
Megkezdődött a nyári időszámítás
Megkezdődött a nyári időszámítás, az órákat egy órával előre kellett állítani. A változás érinti a közösségi közlekedést is.
..
Európai szállodaszövetség: regisztrálni kellene a lakáskiadókat
Az európai szállodaszövetség szerint regisztrálni kellene a megosztáson alapuló gazdaság (sharing economy) keretében működő, rövidtávú lakás-bérbeadással foglalkozókat - közölte a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége az MTI-vel az ágazat berlini tanácskozását követően.
..
Tavaly 110 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma
A foglalkoztatottak száma tavaly 110 ezerrel, éves átlagban 4 millió 210 ezerre emelkedett, a munkanélküliek száma pedig 35,5 ezerrel, 307,8 ezerre mérséklődött - olvasható a Központi Statisztikai Hivatal 2015-re vonatkozó munkaerőpiaci folyamatokat elemző kiadványában.
11. oldal / összesen: 94