2024.09.21 | Szombat
Máté, Mirella napja

Egyéb hírek
Keresés
10. oldal / összesen: 94
..
A jövő hét végén hatályba lép az elektronikus cigaretta használatát korlátozó szabályozás
Hatályba lép május 20-án az elektronikus cigaretta használatát korlátozó szabályozás, nem lehet majd e-cigarettát használni például a munkahelyeken és a játszótereken; a szabályt megszegők bírságra számíthatnak - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) Országos Tisztifőorvosi Hivatala.
..
Átalakul a könyvvizsgálók közfelügyeleti rendszere
Átalakul a könyvvizsgálók közfelügyeleti rendszere, miután a parlament kedden megszavazta a könyvvizsgálókról szóló törvény módosítását - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
..
Az agglomerációban a csok húzhatja az ingatlanpiacot
A budapesti ingatlanárak drágulásának következtében 2016 első negyedévében jelentősen megnőtt a kereslet az agglomerációban található ingatlanok, építési telkek iránt a családi otthonteremtési kedvezményt (csok) igénylők körében - ez derült ki a City Cartel ingatlanközvetítő hálózat adataiból.
..
Ingatlan.com: fehéríthetik az albérletpiacot az új adójavaslatok
Fehéríthetik az évi mintegy 100 milliárd forintos nagyságrendű albérletpiacot és drágulást is hozhatnak a szektorban az új adójavaslatok, miközben a munkáltatók által adható támogatás miatt a bérlőknek nem feltétlenül kell többet fizetniük.
..
Tovább emelkedtek a távközlési szolgáltatások árai tavaly
A hírközlési szolgáltatások (telefon- és internethasználat) lakossági árai 2009 óta fokozatosan emelkednek, 2015-ben 0,5 százalékkal kerültek többe az előző évhez képest, a tv-előfizetés pedig átlagosan 0,9 százalékkal volt drágább; mindeközben a fogyasztói árak átlagosan 0,1 százalékkal csökkentek - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Statisztikai Magyarország című kiadványából.
..
Tovább csökkentek a roamingdíjak az Európai Unióban
Tovább csökkentek szombaton az Európai Unió, valamint Izland, Norvégia és Lichtenstein területén a mobiltelefonálás és adatküldés roamingdíjai, amelyeket a magyarországi mobilszolgáltatóknak is alkalmazniuk kell.
..
Júliustól az elektronikus aláírást is elfogadják Magyarországon
Az elektronikus aláírás is érvényes, bizonyító erejű, és az unió egész területén elfogadott lesz a július elsején hatályba lépő új szabályozás szerint, így várhatóan szélesedik mind az elektronikus aláírást létrehozó technikai megoldások, mind az ezeket felhasználó szolgáltatók köre - hívta fel a figyelmet a Deloitte Legal jogi tanácsadó cég közleményében.
..
A Növekedési Hitelprogram a mezőgazdaság motorja
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Növekedési Hitelprogramja (NHP) áll a magyar mezőgazdaság növekedése mögött, áll az Atradius hitelbiztosító piacelemzésében. A piacvezető hitelbiztosító egyebek mellett finanszírozási szempontból vizsgálta az agráriumot. A tanulmány szerint 2009 óta kizárólag a mezőgazdasági hitelállomány tudott nőni, a gazdaság más szektorainak finanszírozása stagnált vagy romlott. A mezőgazdaság részesedése NHP második fázisára a kezdeti 14%-ról 28%-ra nőtt.
..
A fiatalok 33 százaléka elégedett pénzügyi helyzetével
A városi fiatalok a korábbi negyedévnél kevésbé voltak elégedettek jelenlegi helyzetükkel az első negyedévben, mint a megelőzőben, kilátásaikat azonban optimistábban ítélték meg - derül ki a K&H első negyedéves, 19-29 éves fiatalok elégedettségét mérő jóléti index felméréséből.
..
Elfogadták a légiutasok adatainak felhasználását szabályozó új uniós irányelvet
Az uniós országok belügyminisztereinek tanácsa elfogadta a légiutasok adatainak kezeléséről szóló új európai irányelvet, amelynek célja a terrorizmus és más súlyos bűncselekmények könnyebb megelőzése, felderítése és az elkövetők megbüntetése - közölte a tanács csütörtökön luxembourgi közleményében.
..
A személyre szabott informatikai megoldásoké a jövő
A megváltozott fogyasztói igények miatt a személyre szabott megoldásoké a jövő, a megkérdezett vállalatvezetők becslése szerint évente 18 százalékos bevétel-növekedést eredményezne, ha személyre szabott megoldásokat tudnának nyújtani ügyfeleik és munkavállalóik számára - közölte az Oracle amerikai informatikai óriáscég.
..
Új adatvédelmi szabályokat fogadott el az EP
Új adatvédelmi szabályokat szavazott meg az Európai Parlament (EP) csütörtökön, amelyek célja, hogy az internetezőknek nagyobb ellenőrzést biztosítson saját adataik felett, másrészt korszerű és egységes uniós adatvédelem jöjjön létre.
..
Pihenésre és baráti kapcsolatokra vágyik az átlag magyar
Amennyiben rendelkezne napi 30 perc szabadidővel, a magyar lakosság 40%-a legszívesebben a családi és baráti kapcsolatok ápolására, valamint pihenésre fordítaná azt - derül ki az 1. születésnapját ünneplő MentorFM mobilalkalmazás megbízásából az NRC által készített online kérdőíves, reprezentatív felmérésből. Szakmai ismereteik elsajátítására és saját maguk fejlesztésére a lakosság fele - saját bevallása szerint - elegendő időt fordít.
10. oldal / összesen: 94