2024.09.29 | Vasárnap
Mihály napja

Utazás
Keresés
7. oldal / összesen: 45
..
Jövőre várhatóan már a 18 évesek is szerezhetnek teherautó-jogosítványt
Az Európai Bizottság nem emel kifogást ellene, ha Magyarország a kormányzati terveknek megfelelően 21 helyett már 18 éves kortól lehetővé teszi a C kategóriás vezetői engedély megszerzését - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).
..
Kisebb közúti forgalomkorlátozásokat vezetnek be keddtől
Kisebb közúti forgalomkorlátozásokat vezetnek be a fővárosi Széll Kálmán térnél kedden - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).
..
A hétvégén pótlóbuszok járnak a ráckevei HÉV helyett egy szakaszon
zombaton és vasárnap pótlóbuszok közlekednek a 6-os, ráckevei HÉV helyett Tököl és Ráckeve között - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).
..
Csütörtökön és pénteken újra sztrájkolhatnak a Lufthansa légiutas-kísérői
Csütörtökön és pénteken újra sztrájkolhatnak a Lufthansa légiutas-kísérői, miután az UFO szakszervezet álláspontja szerint nem kapott jobb ajánlatot az eddiginél a nyugdíjazással kapcsolatban.
..
Bizonytalan az idei üzleti év kimenetele a terrorcselekmények miatt
A KLM (Koninklijke Luchtvaart Maatschappij) holland királyi légitársaság vezérigazgatója szerint az európai terrorista cselekmények bizonytalanná tették a 2015-es üzleti év kimenetelét, mivel nem tudni, hogy milyen hatásai lesznek a légiközlekedésre nézve. Pieter Elbers a légitársaság első Boeing 787 Dreamlinerének átadásán Amszterdamban beszélt erről.
..
Jelenleg az autók 70 százalékán van téli gumi
Egy novemberi - 150 autó vizsgálatán alapuló - felmérés szerint jelenleg az autók 70 százalékán van téli gumi - erről az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) és az Autónavigátor.hu portál képviselői számoltak be.
..
Autóklub: nem várható el a dugódíj a budapesti körgyűrű megépítéséig
A Magyar Autóklub (MAK) szerint nem várható el, hogy dugódíjat fizessenek a főváros vonzáskörzetében élők és a kényszerű átutazók mindaddig, amíg nem állnak rendelkezésre a teljes budapesti körgyűrű és az annak mentén tervezett P+R-parkolók, valamint az elővárosi vasútvonalak.
..
Az autós szakmai szervezetek üdvözlik a termékdíj átalányt
Az átalány termékdíj a korábbi bonyolult és áttekinthetetlen számítási rendszer után valamennyi importőr számára egyszerűsíti, olcsóbbá teszi az adminisztrációt, csökkenti a hiba kockázatát, így a büntetés veszélyét - közölte az Autós Nagykoalíció és a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete.
..
Keddtől használhatják az autósok az új P+R parkolót Kelenföldön
Befejeződött a második P+R parkoló építése a 4-es metróhoz kapcsolódóan a kelenföldi végállomásnál. Az autósok kedd reggel 8 órától használhatják a 485 férőhelyes parkolót, amely az épülő Budaörsi úti csomópont és a metróvégállomás őrmezői kijárata között helyezkedik el.
..
A BKK felülvizsgálja jegyellenőrzési rendszerét
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) felülvizsgálja jegyellenőrzési rendszerét, hogy a folyamat rugalmasabbá váljon - közölte a társaság.
..
Jövőre tovább csökkennek a roamingdíjak
Novemberben lép hatályba az Európai Parlament által elfogadott, egységes távközlési piacról szóló rendelet, amely alapján jövő tavasszal tovább csökkennek, 2017 június 15-től pedig megszűnnek a roamingdíjak - hangzott el a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).
..
Áthalad a megállón a 2-es metró három hétvégén
Megállás nélkül haladnak át a 2-es metró szerelvényei a fővárosi Széll Kálmán téren a következő három hétvégén - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).
..
Emelkedett az üzemanyagok ára
Emelte bruttó 3-3 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.
7. oldal / összesen: 45