2024.10.02 | Szerda
Petra napja

Utazás
Keresés
44. oldal / összesen: 45
Gasztrofesztivál lesz pálinkakóstolással a hét végén Göncön
Hamisítatlan betyáros vendégszeretet várja azokat a látogatókat, akik szeptember 6. és 8. között ellátogatnak a Pálinkás Gönczi Gasztrofesztiválra.
Szeptember 30-án végleg bezárja kapuit a budapesti Vidám Park
Szeptember 30-án végleg bezárja kapuit a budapesti Vidám Park, addig azonban zavartalan nyitva tartással és szombatonként éjszakai programokkal várja a látogatókat az intézmény.
Elektromos midibuszt tesztelnek a budai Várban
Elektromos meghajtású midibusz közlekedik a 16-os autóbusz vonalán, a budai Várba péntektől két héten keresztül. A Rampini busz a Siemens elektromos hajtásrendszerét használja.
KEKKH: interneten is pótolható az útlevél
Az útlevél pótlásával bővült az interneten intézhető ügykörök száma, és 2014 végéig további informatikai fejlesztéseket valósít meg a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH).
Egyre rövidebb ideig tart a nyaralás
Egyre kevesebben utaznak el egy egész hétre nyaralni, a magyarok többsége csak 3-4 éjszakára foglalt belföldi szállást az idei nyáron, ami 50 ezer forintba került, minden ötödik szállóvendég SZÉP-kártyával fizetett, a legnépszerűbb úti cél Siófok volt.
Újraindult a forgalom a 86-os főúton
Újraindult a járműforgalom a 86-os főúton a 11-es kilométernél, ahol este egy motoros súlyos sérüléseket szenvedett, amikor összeütközött egy kisteherautóval - tájékoztatta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtófőnöke.
Aláírta a BKK az új jegyautomaták beszerzéséről szóló szerződést
Aláírta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a tenderen nyertes T-Systems a megállapodást az új jegyautomaták gyártásáról, telepítéséről és üzemeltetéséről.
Uniós támogatással újul meg a bajai Duna Wellness Hotel
Az Új Széchenyi Terv keretében, 288,4 millió forintos uniós és magyar állami támogatással újul meg a bajai Duna Wellness Hotel műemlék épülete.
NFM: évi több milliárd forintos megtakarítást hoz a közútkezelői tevékenység átszervezése
A közútkezelői tevékenység racionalizálása évente több milliárd forint megtakarítást eredményez, a tervezett autópálya-mérnökségek beruházásainak elhagyása közvetlenül 4 milliárd forinttal mérsékli a központi költségvetés terheit, a felszabaduló források az országos közutak szolgáltatási színvonalának javítására fordíthatók - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).
E-útdíj - NFM: a tárca vizsgálja az Európai Bizottság kifogásait
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szakértői vizsgálják az Európai Bizottság e-útdíj rendszert érintő kifogásait. A tárca szerdai közleménye szerint a bizottság a közelmúltban küldte meg véleményét az idén júliusban bevezetett úthasználati díjrendszerről.
Jelentős megtakarítást hozott a SkyCourt építésénél a magyar fejlesztésű statikai szoftver
A magyar fejlesztésű ConSteel statikai szoftvernek köszönhetően a Budapest Airport új utasforgalmi csarnoka, a SkyCourt tervezésénél, megépítésénél 750 tonna acélt, 1800 munkaórát és 2 millió forint értékű energiát takarítottak meg - mondta Pintyőke Marcell, a Magyar Termék Nagydíjat nyert épület tervezését és kivitelezését is végző Kész Holding Zrt. marketing igazgatója szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.
Gázpalackokat szállító autó borult fel Sajószentpéternél
Oldalára borult egy dissou-gázpalackokat szállító teherautó a 26-os úton a Sajószentpéter előtti körforgalomban szerda reggel. A palackok szétszóródtak, gázszivárgás nem volt, a sofőr megsérült
Emelkedett az üzemanyagok ára
Emelte bruttó 4 forinttal a 95-ös benzin és 7 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt.
44. oldal / összesen: 45