2024.10.02 | Szerda
Petra napja

Utazás
Keresés
42. oldal / összesen: 45
A Duna Aszfalt nyerte a Kecskemétet északról elkerülő út építését
Az eredetileg becsült nettó 8,9 milliárd forint helyett nettó 13,6 milliárd forintért a Duna Aszfalt Kft. építheti meg a 445. számú, Kecskemétet északról elkerülő útnak az 5. számú főút és a 44. számú főút közötti szakaszát - az eredmény a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
Civil napot rendeznek a szlovákiai füleki várban
Első alkalommal rendeznek civil napot a szlovákiai Fülek várában szombaton azzal a céllal, hogy összefogják a városban működő magyar szervezeteket, és felhívják a figyelmet az egészséges lokálpatriotizmus szükségességére.
Csökkent a benzin, emelkedett a gázolaj ára
Csökkentette bruttó 6 forinttal a 95-ös benzin, illetve emelte bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. szerdán.
Októberben kezdődik a budapesti 3-as villamos vonalának felújítása
Október első felében elkezdődik a budapesti 3-as villamosvonal Mexikói út és Gubacsi út közötti szakaszának komplex felújítása.
A budapesti taxisok hatodánál találtak kifogásolnivalót
Hetven próbautazásból 11 esetben, nagyjából minden hatodik fővárosi taxisnál talált kifogásolnivalót közös ellenőrzésein a budapesti kormányhivatal fogyasztóvédelmi felügyelősége, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), valamint a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság.
Füstölt a metró Újpest-központ állomásánál
Füstölt egy metrószerelvény a 3-as metró Újpest-lözpont állomásánál kedd délben, az állomást és az aluljárót is kiürítették.
Az utolsó füstpróbát kezdik el a 4-es metró kelenföldi állomásánál
Az utolsó füstpróbát tartják keddtől az M4-es metró Kelenföld vasútállomás megállójában.
Javult a tóparti vendéglátósok forgalma a Balatonnál
A főszezon kedvező időjárásának és a minden korábbi nyárnál több és színvonalasabb programoknak köszönhetően átlagosan 10-15 százalékos forgalomnövekedésről számoltak be a Dél-Balatonnál partközeli vendéglátással foglalkozó mikro- és kisvállalkozások.
A V4-ek agrárkamarái a bioüzemanyagok támogatására szólítják fel a döntéshozókat
Csehország, Magyarország, Lengyelország és Szlovákia (V4-ek) agrárkamarai vezetőinek hétfőn Szekszárdon kezdődött háromnapos tanácskozásán a mezőgazdasági termelők képviselői a fenntartható, terményalapú bioüzemanyagok támogatására szólították fel az európai döntéshozókat.
Brüsszel a roamingdíjak önkéntes eltörlését várja a szolgáltatóktól
Az Európai Unión (EU) belüli mobiltelefonálás és adatküldés roamingdíjainak önkéntes kivezetését javasolja az Európai Bizottság a témáról készített rendelettervezetében - írta hétfői számában a Focus című német hírmagazin.
Közel 13,5 tonna sütőolajat adtak le a Mol-nak
Közel 13,5 tonna használt sütőolajat vittek a kutakra a Mol augusztus 12-étől szeptember 1-jéig tartó gyűjtőkampányában.
Kiugróan nőtt a Horvátországban nyaraló magyarok száma
A tavalyi augusztusi adatokhoz képest csaknem 17 százalékkal több magyar nyaralt a múlt hónapban Horvátországban, a legjelentősebb küldő állomok közül a második legnagyobb növekedést produkálva.
Közös járőrszolgálat indul a magyar-ukrán határon
Közös járőrszolgálat indul néhány héten belül a magyar-ukrán határon - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.
42. oldal / összesen: 45