2024.10.02 | Szerda
Petra napja

Utazás
Keresés
41. oldal / összesen: 45
Újra környezetbarát autók versenye az MVM Energia Futamon
Napelemes autók, különleges prototípusok, átalakított szériaautók, elektromos versenyautók és motorok versenyeznek szombaton a budapesti Széchenyi téren a III. MVM Energia Futamon.
Csökken az üzemanyagok ára
A Mol bruttó 7 forinttal csökkenti a benzin és 5 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán.
A Közgép vezette konzorcium nyerte az M4 autópálya Tisza hídjának tervezését és építését
A Közgép Zrt. által képviselt Acél-Híd Konzorcium nyerte az M4-es autópálya Tisza-hídjának tervezésére és kivitelezésére kiírt nyílt közbeszerzési tendert - közölte a Közbeszerzési Értesítő hétfőn.
Ma kezdődik az európai mobilitási hét Budapesten
Budapesten ma kezdődik az autómentes napot is magába foglaló európai mobilitási hét: szeptember 16. és 22. között különféle közlekedési eszközökkel, a főváros közlekedési érdekességeivel is megismerkedhetnek a látogatók.
Ombudsman: a parkolási pótdíj határidejét a postai értesítéstől kellene számolni
Az ombudsman szerint postai úton kellene értesíteni a jegy nélkül parkoló autósokat a pótdíj kivetéséről, és a befizetési határidőt csak a levél átvételétől kellene számolni. Szabó Máté ennek, és a parkolási panaszok kezelését szabályozó törvény megalkotásának érdekében a nemzeti fejlesztési miniszterhez fordult - közölte az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala pénteken.
Tovább csökkent a benzin ára
Tovább csökkentette, bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. pénteken, a gázolaj ára nem változott.
Nem emelkednek jövőre a vendéglátó-ipari jogdíjak
A vendéglátás és a turizmus négy meghatározó érdekképviseleti szervezete előzetes egyeztetést követően elfogadta az Artisjus jövő évre vonatkozó díjszabását. A zeneszerzők, előadók és kiadók vállalták, hogy nem emelnek jogdíjat, a háttér jellegű élőzene után fizetendő összeg az eddiginek a felére csökken.
Forgalomkorlátozások lesznek a NATO vezérkari főnökeinek budapesti látogatása idején
A NATO tagállamok vezérkari főnökeinek háromnapos budapesti értekezlete miatt hat kerületben forgalomkorlátozásra, illetve helyenként megállási tilalomra kell számítani - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM).
Szombaton mossák a budapesti Rákóczi hidat
Egy-egy forgalmi sáv részleges lezárása mellett mossák szombaton a budapesti Rákóczi hidat.
Ismét európai mobilitási hét Budapesten
Idén is megrendezik az európai mobilitási hetet és az autómentes napot a fővárosban. A szeptember 16. és 22. közötti programsorozat a fenntartható városi mobilitást népszerűsíti, ugyanakkor a közösségi közlekedés előnyei mellett a technikai fejlődés bemutatása is kiemelt szerepet kap.
Meghosszabbították a földgázüzemű autóbuszok beszerzését támogató pályázatot
Az eredeti határidőt egy hónappal meghosszabbítva, október 31-én 24 óráig várja a pályázatokat az Új Széchenyi Terv, Zöld Beruházási Rendszer keretében, a közösségi közlekedésben üzemeltetett földgázüzemű (CNG) autóbuszok beszerzését elősegítő alprogramban - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerdán.
Tovább csökken a benzin ára
Tovább csökkenti, bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. pénteken, a gázolaj ára nem változik - értesült piaci forrásokból szerdán az MTI.
Vidám Doboz Napok a fővárosi állatkertben
Kedvezményes áron látogathatják a hétvégén az italos kartondobozzal érkező 14 év alatti gyerekek a Fővárosi Állat- és Növénykertet a Vidám Doboz Napok program keretében.
41. oldal / összesen: 45