2024.10.01 | Kedd
Malvin napja

Utazás
Keresés
37. oldal / összesen: 45
Többmilliárdért épít forgalomirányító központot a GYSEV
Nettó 6 milliárd 150 millió forintra becsüli az ellenértékét a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. a hálózatán kiépítendő központi forgalomirányítás tervezésének és kivitelezésének, amelyre nyílt közbeszerzést írt ki a társaság - a felhívás a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
Drágul a benzin
Emeli bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változik - értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.
Drágult a gázolaj
Emelte bruttó 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a benzin ára nem változott.
Változnak a műszaki követelmények autóra, kerékpárra és motorra
A téli gumikra és a biciklilámpákra vonatkozó szabályok is változnak a legutóbbi Magyar Közlönyben megjelent rendelet értelmében, amely több ponton megváltoztatja az autó, a kerékpár és a motor forgalomban tartásának műszaki feltételeit rögzítő jogszabályokat.
MGE: 6,4 százalékkal több autót helyeztek forgalomba novemberben
Novemberben 4942 új személygépkocsit helyzetek forgalomba Magyarországon, 6,4 százalékkal többet, mint egy évvel korábban, az első tizenegy hónapban 6,5 százalékkal nőtt a forgalomba helyezett autók száma, 51 115 darabot ért el - közölte a Datahouse adatai alapján a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete hétfőn.
Drágult a gázolaj
Emelte bruttó 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a benzin ára nem változott.
BKK: nem késlekedett a közbeszerzési eljárás kiírása
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerint egyetlen napot sem késlekedett az új villamosok beszerzését célzó közbeszerzési eljárás kiírása a Fővárosi Önkormányzat vagy a BKK miatt, az ezzel kapcsolatos állítások hamisak.
Nem lett kevesebb taxi a fővárosban
Az első hónapok tapasztalatai alapján az új fővárosi szabályozás ellenére nem csökkent a taxisok száma Budapesten - közölte Komáromi Endre, a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (BKK) divízióvezetője a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara közlekedési- és logisztikai kollégiumának taxi és személygépkocsis személyszállítási tagozatának szegedi kihelyezett ülésén szerdán.
Drágultak az üzemanyagok
A Mol bruttó 2-2 forinttal emelte a gázolaj és a 95-ös benzin nagykereskedelmi literenkénti árát szerdán.
Közútfejlesztési programok könnyítik Békés megye elérhetőségét
Jelentős közúti és vasúti fejlesztési programok könnyítik Békés megye elérhetőségét a főváros felé - jelentette ki a Békés megyei kormánymegbízott csütörtökön Békéscsabán, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) részvételével rendezett sajtótájékoztatón.
Az útdíjbevétel a tervek szerint alakul
Az e-útdíjból szerdáig 63,5 milliárd folyt be, a bevétel az év végére eléri a tervezett 75 milliárd forintot - mondta Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára csütörtökön Budapesten, egy fuvarozói konferencián.
Emelkedtek az üzemanyagárak
Emelte bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin és 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.
Egy védelmi berendezés indokolatlan működése miatt füstölt a metró
Egy tűzoltópatron indokolatlan működése okozott füstjelenséget hétfő délután a 3-as metró vonalán, a tűzoltóság sem állapított meg tűzesetet a helyszínen - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI megkeresésére.
37. oldal / összesen: 45