2024.10.01 | Kedd
Malvin napja

Utazás
Keresés
36. oldal / összesen: 45
A turizmusban trendfordító év volt 2013
Trendfordító év volt a turizmusban a tavalyi, a KSH pénteken közzétett január-novemberi adatai szerint ugyanis Magyarországra egyre több külföldi vendég érkezik, miközben a belföldi vendégek száma is nő - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára pénteken Budapesten.
Nőtt a vendégéjszakák száma novemberben
A külföldiek által Magyarországon eltöltött vendégéjszakák száma 4,9 százalékkal, a belföldieké pedig 9,5 százalékkal nőtt tavaly novemberben az előző év novemberéhez viszonyítva, míg a szálláshelyek folyó áron számolt bruttó árbevétele 12 százalékkal nőtt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.
A Mol nyerte a Volán üzemanyag tenderét
Egyetlen ajánlattevőként a Mol nyerte a Volánbusz Zrt. nettó 5,8 milliárd forintos nyílt üzemanyag közbeszerzését - az eredmény a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
Csökkent a benzin és a gázolaj ára
Csökkentette bruttó 4 forinttal a 95-ös benzin és 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.
Tíz százalékkal több új személyautót adhatnak el az idén
Az idén várhatóan 62 ezer új személyautó talál gazdára, ez 10 százalékkal több a múlt évi eladásnál, de a piac konszolidációjáig még eltelik néhány év - mondta Erdélyi Péter, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) ügyvezető elnöke kedden sajtótájékoztatón Budapesten.
BKK: növelik a jegyárusító helyek számát
Az év eleji forgalomnövekedés miatt több helyen árulnak jegyet és bérletet a fővárosban, a beléptetéses jegyellenőrzést végző biztonsági őröktől is lehet vonaljegyet vásárolni, s meghosszabbították a jegypénztárak nyitva tartását - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfő este az MTI-vel.
Emelkedett a benzin ára
Emelte bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát csütörtökön a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott.
Csökkent az üzemanyagok ára
Csökkentette bruttó 7 forinttal a 95-ös benzin és 5 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.
Bővült az európai autópiac novemberben
Harmadik hónapja bővül az európai autópiac novemberben, amely úgy tűnik túljutott a mélyponton, 1,2 százalékkal több új személygépkocsit helyeztek forgalomba, mint egy évvel korábban - közölte kedden az európai autóipari szövetség (ACEA).
Számszerűleg korlátozná London az EU-bevándorlást
Évente legfeljebb 75 ezer külföldi EU-állampolgár települhetne le Nagy-Britanniában a brit kormány vasárnap kiszivárgott legújabb tervezete alapján.
BKK: az új biztosítóberendezés teljesíti az elvárt funkciókat
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerint a Siemens által gyártott új biztosítóberendezés a 2-es metró vonalán teljesíti az elvárt funkciókat.
Közel 11 milliárd forintos beruházással új vasúti híd épül Hatvanban
Új vasúti híd épül Hatvanban, a 10,8 milliárd forintos összköltségű beruházás az Új Széchenyi Terv keretében, 85 százalékos uniós támogatással valósul meg. Ezt Loppert Dániel, Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója és Szabó Zsolt Hatvan polgármestere, országgyűlési képviselő, útügyi miniszteri biztos jelentette be szerdán Hatvanban.
Drágult a benzin
Emelte bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott.
36. oldal / összesen: 45