2024.10.01 | Kedd
Malvin napja

Utazás
Keresés
34. oldal / összesen: 45
..
BKK: határérték alatti a 4-es metró zajszintje
Határérték alatti a 4-es metró által okozott zaj- és rezgésterhelés, ennek mértéke meg sem közelíti a jogszabályokban előírt mértéket - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV vezérigazgatója és igazgatóságának elnöke kedden az MTI-vel.
..
Kiemelt közút- és vasútfejlesztési programok Vas megyében
Nemzeti fejlesztési szempontból kiemelt közúti és vasúti fejlesztésekről tartott sajtótájékoztatót kedden Szombathelyen Kovács Ferenc (Fidesz), a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, útügyi miniszteri biztos, aki szerint továbbra is kiemelt cél a 86-os számú főút korszerűsítése, a 8-as főút Körmend és Rábafüzes közötti szakaszának négysávos autóúttá fejlesztése, valamint a Győr-Pápa-Celldömölk közötti vasútvonal villamosítása és részleges pályakorszerűsítése.
AAA Auto: közel 18 százalékkal több eladott autó
Az utóbbi hat év legjobb eredményét érte el 2014 elején az AAA Auto Csoport: az év első két hónapjában összesen 8911 autót értékesített, ami 17,5 százalékos növekedés 2013 azonos időszakához képest - közölte a társaság az MTI-vel kedden.
Az idősebb autók javítására dolgoztak ki programokat a márkaszervizek
Miután az új autók értékesítése visszaesett, a márkaszervizek kedvezményes árú programokkal vonzzák magukhoz az idősebb autók tulajdonosait - közölte a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete hétfőn az MTI-vel.
..
Megkezdi a BKK a "Százlábú híd" felújítását Budapesten
Megkezdte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a fővárosi "Százlábú híd" felújítását, de jelentős forgalomkorlátozásra csak áprilistól kell számítani - közölte hétfőn a BKK az MTI-vel.
Autópályákat is érintő újabb útfelújítási program indul
Az európai uniós forrásokat felhasználó, a gyorsforgalmi hálózatra is kiterjedő újabb útfelújítási programot jelentett be Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infrastruktúráért felelős államtitkára szombaton, az M3 Szilas pihenőhelyén tartott sajtótájékoztatón.
Boeing: 2500 teherszállító gépre lehet szüksége a távol-keleti térségnek 2035-ig
Az amerikai Boeing repülőgépgyártó szerint a távol-keleti, ezen belül a csendes-óceáni térségnek 2300 új teherszállító repülőgépre lehet szüksége a következő húsz évben, ehhez az igényhez igazítaná termékpalettáját az everetti cég - írta elemzésében a Flightglobal légiközlekedési szaklap.
..
Nem kedvez a magyar kiutaztatóknak a gyenge forint
Nem kedvez a kiutaztatással foglalkozó magyar utazási irodáknak a forint gyengülése, a beutaztatási tevékenységre azonban pozitív hatása van - mondta el Molnár Judit, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének (MUISZ) szóvivője az MTI érdeklődésére.
..
Drágul a gázolja, a benzin ára nem változik
A Mol bruttó 2 forinttal emeli pénteken a gázolaj nagykereskedelmi literenkénti árát, a benzint ára nem változik - értesült piaci forrásokból az MTI szerdán.
6 százalékkal bővülhet a belföldi turizmus az idén
Hat százalékos bővülést prognosztizál a belföldi turisztikai piacon 2014-ben a Szallas.hu, az internetes szállásközvetítő a SZÉP-kártya további elterjedésére, valamint a turisztikai szektorban tapasztalt innovációs kedvre alapozza várakozását.
..
Parkoló autók alatt szakadt be az úttest Tatabányán
Beszakadt az úttest két parkoló autó alatt a tatabányai Erdész utcában - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szerda hajnalban a honlapján.
A fél országban szerdán is tartós köd várható
Kilenc megyére és Budapest területére szerdára is figyelmeztetést adott ki a tartós, sűrű köd miatt a meteorológiai szolgálat.
..
Az egész országra figyelmeztetést adtak ki a sűrű köd miatt
Az egész országra figyelmeztetést adott ki a tartós, sűrű köd miatt keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat.
34. oldal / összesen: 45