2024.10.01 | Kedd
Malvin napja

Utazás
Keresés
31. oldal / összesen: 45
..
Kedden kezdődik a budapesti 1-es villamos felújításának újabb üteme
Kedden újabb üteme kezdődik el az 1-es villamosvonal felújításának és meghosszabbításának, emiatt némileg változik a villamos és a pótlóbuszok menetrendje is – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vasárnap az MTI-vel.
..
Eurocontrol: az európai légiforgalmi irányítás hatékonyságának növelése a legfontosabb
Az európai légiforgalmi irányítás hatékonyságnövelése a legfontosabb feladat az elkövetkezendő években, hogy fel tudja venni a versenyt az amerikai szolgáltatókkal - mondta Joe Sultana, az Eurocontrol egyik igazgatója pénteken Brüsszelben.
..
Emelkedett az üzemanyagok ára
Emelte bruttó 2-2 forinttal a gázolaj és a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.
Budapesten működik a legjobb repülőtér Kelet-Európában
A Budapest Airport elnyerte a legjobb kelet-európai repülőtérnek járó díjat a Barcelonában zajló Passenger Terminal EXPO 2014 nemzetközi kiállításon - közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.
..
Lufthansa: 14 órára helyreállhat a menetrend, de indulás előtt érdemes tájékozódni
Jelenlegi információk szerint csütörtök 14 órától a Lufthansa valamennyi, Budapestet érintő járata menetrend szerint indul és érkezik, de a légitársaság arra kéri az utasokat, hogy indulás előtt tájékozódjanak a www.lufthansa.com, vagy a www.bud.hu honlapon - közölte a Lufthansa magyarországi képviselete csütörtökön az MTI érdeklődésére.
Jelentős forgalomkorlátozásokra kell készülni a hétvégén a fővárosban
Budapest több kerületében lezárásokra, forgalomkorlátozásokra kell készülni a hétvégén - közölte a rendőrség honlapján szerdán.
..
Hatszáz csütörtöki járatát törölte a Lufthansa
Hatszáz járatát törölte csütörtöki menetrendjéből a német Lufthansa a földi kiszolgáló személyzet több repülőtérre kiterjedő sztrájkja miatt - közölte a légitársaság szerdán. Több repülőgép Budapestről sem indul el.
..
4-es metró - NKH: a próbaüzem befejeződött, folyamatban vannak a használatba vételi eljárások
Már folyamatban vannak a budapesti 4-es metrónál az utasforgalom megindításával összefüggő használatba vételi eljárások, az érdemi döntések meghozatala ezen a héten várható - közölte a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) kedden az MTI-vel. A hatóság tájékoztatása szerint a két hónapos utasok nélküli próbaüzem befejeződött, biztonságkritikus hiba nem merült fel.
..
Új autópálya csomópontot kap Érd és Törökbálint
Egyenként 1,2 milliárd forint tervezett építési költségen átépítik Érden az M7-es autópálya, míg Törökbálinton az M0-s és az M7-es autópályák csomópontját - jelentette be Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára hétfőn Érden sajtótájékoztatón.
..
Tovább nőtt januárban a belföldi turizmus
A turizmus a tavalyi rekordév adataihoz képest is markánsan nőtt az idén januárban, a belföldi turizmus adatai pedig különösen jól alakultak. Az utóbbi motorjaként is emlegetett SZÉP-kártyák év eleji feltöltései is tükrözik a januárban felpörgött vendégforgalmat - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szombaton az MTI-vel.
Vasárnaptól új forgalmi rend lép életbe a Baross téren
Vasárnaptól új forgalmi rend szerint közlekednek a troli- és autóbuszok Budapesten a Baross téren - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.
Motoros baleset miatt útzár van a főváros XX. kerületében
Súlyosan megsérült egy motoros, amikor személygépkocsival ütközött a főváros XX. kerületében a Nagysándor József utcában - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság (OKF) pénteken az MTI-vel.
Karbantartás lesz a jövő héten a Budavári Siklón
Karbantartás miatt a jövő héten hétfőtől péntekig nem jár a Budavári Sikló - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel pénteken.
31. oldal / összesen: 45