2024.09.30 | Hétfő
Jeromos napja

Utazás
Keresés
30. oldal / összesen: 45
..
Legyen béke az utakon címmel közlekedési kampány indult
Legyen béke az utakon címmel közlekedési kampány indult a Magyar Kerékpárosklub kezdeményezésére több szervezet közreműködésével annak érdekében, hogy javuljon a közlekedési morál - ezt a szervezők jelentették be csütörtöki sajtótájékoztatójukon.
..
KSH: februárban is nőtt az idegenforgalom
A kereskedelmi szálláshelyek vendégforgalma 10,6 százalékkal nőtt februárban az egy évvel korábbihoz képest. A külföldi vendégek 9,2 százalékkal, a belföldiek 11,9 százalékkal több éjszakát töltöttek el a szálláshelyeken, mint tavaly februárban - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Új néven fut az útdíjhoz kapcsolódó kezességvállalás és kamattámogatás
Az eddigi Széchenyi Útdíj Hitelprogram szerdától Útdíj Hitelprogram néven fut tovább, és megszűnik a kamattámogatás kincstári ellenőrzése - a módosító szabályok a legutóbbi Magyar Közlönyben jelentek meg.
..
Elkészítik Magyarország közútbiztonsági térképét
Uniós projekt keretében elkészítik Magyarország fő közlekedési útjainak közlekedésbiztonsági térképét, amelyet a Közlekedéstudományi Intézet (KTI) május végéig állít össze az elmúlt hónapokban készített mérés alapján.
..
Csökkent az üzemanyagok ára
Csökkentette bruttó 4-4 forinttal a gázolaj és a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.
..
Uniós számvevők: alacsony az uniós támogatással épült városi közlekedési projektek kihasználtsága
Az Európai Unió strukturális alapjaiból társfinanszírozott városi közlekedési beruházások kétharmadának kihasználtsága elmarad az elvárttól - állapítja meg kedden közzétett jelentésében az Európai Számvevőszék.
Használtautó.hu: élénkül a használtautó-piac
Tovább élénkült a használtautó-piac az idei első negyedévben - közölte a Használtautó.hu szakportál az MTI-vel hétfőn.
..
Szállodaszövetség: a hoteleknek is érdeke, hogy vendégeik SZÉP-kártyával fizessenek
Május 31-ig lehet elkölteni a SZÉP kártyákra 2012-ben feltöltött összegeket - hívta fel a figyelmet Kovács István, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének főtitkára, aki hangsúlyozta: a hoteleknek is érdeke, hogy vendégeik a Széchenyi pihenőkártyával fizessenek.
..
Jövő héten lemossák a Váralagutat, a Lánchidat és a Szabadság hidat
A jövő héten éjszakánként lemossák a Váralagutat, a Lánchidat és a Szabadság hidat, teljes lezárás mellett - tájékoztatta a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. az MTI-t.
..
Csökken a gázolaj ára
Csökkenti bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a benziné nem változik - értesült szerdán piaci forrásokból az MTI.
..
Emelkedett az üzemanyagok ára
Emelte bruttó 3 forinttal a gázolaj és 5 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.
..
Elkezdődött a Lufthansa-pilóták háromnapos sztrájkja
Sztrájkba lépett szerda nulla órakor 5400, a Lufthansánál és a Germanwingsnél szolgálatot teljesítő pilóta, a légitársaságok több ezer járatot töröltek emiatt.
Márciusban 22 százalékkal több személyautót helyeztek forgalomba, mint egy éve
Az idén márciusban 6166 új személygépkocsit helyeztek forgalomba, 1103 darabbal, 21,8 százalékkal többet, mint tavaly ugyanebben a hónapban - közölte a Datahouse Kft. kedden az MTI-vel.
30. oldal / összesen: 45