2024.09.30 | Hétfő
Jeromos napja

Utazás
Keresés
25. oldal / összesen: 45
..
Szallas.hu: a többség elutasítja a számlába beépített borravalót
A magyarok nagy része megszokásból ad borravalót, de maga akar dönteni annak mértékéről, a többség ezért elutasítja a számlába beépített szervizdíjat - derült ki a Szallas.hu friss felméréséből, amelynek eredményét kedden juttatta el az MTI-nek.
..
Kiterjeszti a ferdén tolatva parkolást a BKK a fővárosban
Kiterjeszti a ferdén tolatva parkolást a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a főváros több kerületében.
Uniós jogot sérthet a tervezett német úthasználati díj
Uniós jogot sérthet a tervezett német útdíjrendszer, amelynek az a célja, hogy bevonja a külföldi autósokat a német úthálózat fenntartásának és fejlesztésének finanszírozásába, a német autósok terheit pedig ne növelje.
..
Emelkedett a gázolaj ára
Emelte bruttó 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a benziné nem változott.
..
A gázolaj ára emelkedett, a benziné csökkent
A gázolaj nagykereskedelmi literenkénti árát bruttó 2 forinttal emelte, a benzinét 2 forinttal csökkentette szerdán a Mol Nyrt.
..
Kevesebbet utaznak belföldön a magyarok, de többet költenek
Többet költöttek a magyarok belföldi utazásaik során 2013-ban, mint egy évvel korábban, annak ellenére, hogy jelentősen csökkent az utazások száma és az eltöltött idő is - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal Jelentés a turizmus 2013. évi teljesítményéről című kiadványából.
ABB-Volvo-együttműködés elektromos hajtású buszok gyorstöltésére
Globális együttműködést alakított ki a svájci ABB gépipari konszern és a svéd Volvo Buses járműgyártó vállalat tisztán elektromos és villamos-hibridhajtású autóbuszok gyorstöltésére, valamint töltőállomás hálózatok városi telepítésére - tájékoztatta hétfőn az MTI-t az ABB magyarországi médiaképviselete.
..
Csökkent az üzemanyagok ára
Csökkentette bruttó 3-3 forinttal a gázolaj és a benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.
Csökkent az üzemanyagok ára
Csökkentette bruttó 4 forinttal a gázolaj és 2 forinttal a benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.
Kutató: túlértékelik magukat a wellness szállodák
A wellness szállodák magasabbra értékelik saját minőségüket, mint vendégeik - derül ki Karakasné Morvay Klára, a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) adjunktusának kutatásából.
..
Nőtt az üzemanyagok fogyasztása az első félévben
Az első félévben 5,3 százalékkal nőtt az üzemanyagok fogyasztása a magyar piacon az egy évvel korábbihoz képest, ezen belül a benziné 3,0 százalékkal, a gázolajé pedig 7,1 százalékkal emelkedett.
..
A belföldi vendégek húzzák az idegenforgalmat
Májusban a belföldiek 13,8 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken, mint egy évvel korábban, a külföldiek által eltöltött vendégéjszakák száma viszont 4,1 százalékkal kevesebb volt, így 2,9 százalékkal nőtt a vendégforgalom - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
A Skoda rekordszámú gépkocsit adott el az első félévben
A Skoda Auto csehországi autógyár rekordszámú - 522 500 darab - személygépkocsit adott el az idei első félévben. Ez éves szinten 12,5 százalékos növekedés - közölte az autógyár szerdán.
25. oldal / összesen: 45