2024.09.30 | Hétfő
Jeromos napja

Utazás
Keresés
23. oldal / összesen: 45
Elkészült a közlekedésfejlesztési stratégia
Elkészült a Nemzeti Közlekedési Infrastruktúra-fejlesztési Stratégia, amelyet a kormány már el is fogadott - közölte a Nemzeti fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedésért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten egy szakmai konferencián, az Urbania21 Szakkiállításon.
..
BKK: a központ javára döntött a bíróság a trolibusztender ügyében
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) javára döntött a bíróság a Közbeszerzési Döntőbizottsággal (KDB) szemben a trolibusztender ügyében.
..
Az Air France járatainak legalább a fele nem száll föl a sztrájk miatt
Az Air France légitársaság gépeinek legalább a fele nem száll fel hétfőn a pilóták sztrájkja miatt, de az arány nyolcvan százalékra is emelkedhet a nap folyamán - közölte a pilóták egyik szakszervezete, amely hosszú konfliktusra számít.
LMP: a kormány az elfogadott stratégia alapján fejlessze a közlekedést!
A Lehet Más a Politika (LMP) szerint jó irányokat fogalmaz meg a közelmúltban elfogadott nemzeti közlekedési infrastruktúra-fejlesztési stratégia, a párt ugyanakkor elvárja a kormánytól, hogy ha korábban nem is ezt tette, mostantól ennek szellemében tevékenykedjen.
..
MasterCard: 2020-ra Európában mindenhol lehet majd egyérintéssel és mobillal fizetni
A MasterCard 2020-ra Európa-szerte alapvető szabvánnyá szeretné tenni az egyérintéses fizetést - közölte a cég az MTI-vel csütörtökön, kiemelve, hogy ennek köszönhetően valamennyi kereskedőnél, ahol lehet MasterCard® és Maestro® bankkártyával fizetni, arra is lehetőség lesz, hogy a vásárlók egyérintéses bankkártyával és NFC-képes (közeli, néhány centiméteres hatótávolságú) mobiltelefonnal fizessenek.
..
BKK: az első nap csaknem ezren vettek jegyet vagy bérletet a MOL Bubira
Nagy érdeklődés fogadta a MOL Bubit (Budapest Bicikli), az első napon már csaknem ezer új felhasználó vett rá jegyet vagy bérletet - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.
..
Használtautó.hu: továbbra is visszatekerik a kilométerórákat
Továbbra is zavartalanul tekerik vissza a kilométerórákat a használtautókat értékesítők, annak ellenére, hogy tavaly július óta már szabadságvesztést is kaphatnak érte a büntető törvénykönyv (Btk.) szerint - közölte a Használatutó.hu szakportál csütörtökön az MTI-vel.
..
Emelkedett az üzemanyagok ára
Emelte bruttó 2-2 forinttal a gázolaj és a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.
Mobilparkolás - Csaknem 14 százalékkal nőtt a mobilparkolások száma
Mintegy 2,3 millió mobilparkolási tranzakciót hajtottak végre a felhasználók a nemzeti mobilfizetési rendszer július 1-jei indulása után eltelt két hónapban, ez 14 százalékkal több a tavaly július-augusztusihoz képest - közölte a Nemzeti Mobilfizetési (NMF) Zrt. hétfőn az MTI-vel.
Augusztusban is több új autót helyeztek forgalomba
Augusztusban és az év első 8 hónapjában is nőtt a forgalomba helyezett új autók száma Magyarországon - közölte a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) a DataHouse adatai alapján hétfőn.
..
Mától csak sárga taxikkal lehet utazni Budapesten
Mától csak sárga taxival lehet utazni Budapesten. Az új taxirendelet egy évvel ezelőtti bevezetése után minden taxisnak meg kellett újítania engedélyét, annak egyik feltétele volt a jármű sárgára színezése.
..
Emelkedett az üzemanyagok ára
A Mol bruttó 2 forinttal emelte a gázolaj és 4 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken.
..
Péntektől a Várkert bazárnál is megállnak a BKK hajójáratai
Péntektől a D11-es és a D12-es, valamint a hétvégenként közlekedő D13-as hajók a Várkert bazárnál is kikötnek, miután átadják a felújított kikötőt és a Lánchíd utcát - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.
23. oldal / összesen: 45