2024.09.30 | Hétfő
Jeromos napja

Utazás
Keresés
22. oldal / összesen: 45
..
KSH: 3,8 százalékkal nőtt a szálláshelyek forgalma augusztusban
Augusztusban 4,3 százalékkal több külföldi vendég 1,2 százalékkal több éjszakát töltött el a magyarországi szálláshelyeken, mint egy évvel azelőtt, a belföldi vendégek száma 8,0, az általuk eltöltött éjszakák száma 6,1 százalékkal nőtt. Együttesen a vendégek száma 6,3 százalékkal, a vendégéjszakáké 3,8 százalékkal emelkedett - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
..
Több száz kerékpártárolót alakított ki a BKK Budapest belvárosában
Több egyirányú utcában is lehetővé tette a kerékpárosoknak a kétirányú közlekedést és 430 kerékpártárolót alakított ki a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a főváros VI. és VII. kerületében.
..
Szallas.hu: 10 százalékkal bővült a belföldi turizmus a harmadik negyedévben
Idén a harmadik negyedévben 10 százalékkal bővült a belföldi vendégforgalom az előző év hasonló időszakához képest a Szallas.hu friss adatai szerint.
..
Átadták a BKK új ügyfélközpontját a Móricz Zsigmond körtéren
Megnyílt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) új ügyfélközpontja a XI. kerületi Móricz Zsigmond körtéren. Az önkormányzati és európai uniós forrásból megújult Gomba épületében kialakított ügyfélközpontot Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes és Hoffmann Tamás (Fidesz-KDNP), a XI. kerületi polgármestere adta át hétfőn.
Több száz fővárosi parkolóhelyet szabadítanak fel roncsautók elszállításával
Csaknem négyszáz roncsautót talált a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) szeptemberben Budapesten, amelyek elszállítását már megkezdték, ezzel parkolóhelyeket szabadítanak fel - tájékoztatta a FÖRI sajtószolgálata hétfőn az MTI-t.
..
Két éven belül tervet kell készíteni az alternatív üzemanyagtöltő állomások kiépítéséhez
Elfogadta hétfőn az Európai Unió szakminisztereit tömörítő tanács azt az uniós irányelvet, amely az alternatív üzemanyagtöltő állomások kiépítésének menetrendjét hivatott lefektetni.
..
Ismét sztrájkra készülnek a Lufthansa pilótái
Ismét sztrájkra készülnek a Lufthansa német légitársaság pilótái, mert újra sikertelenül zárultak a munkaadóval folytatott tárgyalások a korai nyugdíjazásról - közölte csütörtökön a pilóták érdekképviselete (VC).
..
Csökkent az üzemanyagok ára
Csökkentette bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.
Augusztusban is nőttek az európai autóeladások
Augusztusban a tizenkettedik egymást követő hónapban nőttek Európában éves szinten az újonnan gyártott személygépkocsik eladásai a JATO Dynamics piackutató közleménye szerint. A 29 vizsgált országból kilencben csökkent az új autók értékesítése, a tíz legfontosabb gyártó közül négynél volt csökkenés.
..
Ismét metrópótló buszok járnak a 3-as vonal egy szakaszán
A síncsereprogram folytatása miatt ezen a hétvégén sem járnak a 3-as metró szerelvényei a Nagyvárad tér és a Deák Ferenc tér között, helyettük pótlóbuszok viszik az utasokat.
A NAV közzétette az októberben elszámolható üzemanyagárakat
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban októberben alkalmazható üzemanyagárakat.
..
Csökkent az üzemanyagok ára
Csökkentette bruttó 2-2 forinttal a gázolaj és a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.
..
Jelentős forgalomkorlátozások lesznek a hétvégén Budapesten
Jelentős forgalomkorlátozások lesznek a hétvégén Budapest több fő útvonalán is rendezvények miatt: sem az Andrássy utat, sem a Lánchidat és környékét nem használhatják majd a közlekedők.
22. oldal / összesen: 45