2024.09.29 | Vasárnap
Mihály napja

Utazás
Keresés
17. oldal / összesen: 45
..
Húsz százalékkal több autót helyeztek forgalomba novemberben
Novemberben 5901 új személygépkocsit helyzetek forgalomba Magyarországon, 19,2 százalékkal többet, mint egy évvel korábban, az első tizenegy hónapban 20,1 százalékkal nőtt a forgalomba helyezett autók száma, s elérte a 61 399-et - közölte a Datahouse adatai alapján a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) hétfőn az MTI-vel.
..
A budapesti járatokat is érinti a Lufthansa pilótáinak sztrájkja
A Lufthansa német légitársaság pilótáinak hétfő délben kezdődő másfél napos sztrájkja miatt több Budapestre érkező, illetve onnan induló járatot töröltek.
..
Közel 30 százalékkal hatékonyabban működnek az Alstom metrók
A BKV szerint 27,3 százalékkal csökkent a 2-es metró vonalán futó szerelvények energiaigénye a szovjet-orosz Ev metrók hoz képest, ezt a teljesítményt a Siemens hatékonysági díjjal jutalmazta.
Forgalomkorlátozások lesznek az M1-es és M3-as autópályákon
Az M1-es autópályán Bicske térségében és az M3-as autópályán Mezőkövesd térségében sávlezárások miatt torlódásokra kell számítani csütörtökön - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-vel.
..
Egységes szabályozást szeretnének a taxisok
Egységes szabályozást szeretnének a taxisok annak érdekben, hogy mindenki egyenlő esélyekkel és egyenlő feltételekkel vehessen részt a versenyben - jelentette ki Dudás Zoltán, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara közlekedési, szállítási és szállítmányozási osztályának elnöke szerdán Szegeden.
..
Csökkent az üzemanyagok ára
Csökkentette bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin és 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.
Folyamatosan emelkednek az új autó eladások
Véget ért a 2008 óta tartó recesszió, amelyben az autókereskedők 60 százaléka ment tönkre, az utóbbi 14 hónapban újra és folyamatosan emelkednek az új autó eladások - hangsúlyozta Budapest főpolgármestere pénteken a Mobilitás autókiállítás és vásár megnyitóján Budapesten, a Syma csarnokban.
..
Csökkent az üzemanyagok ára
Bruttó 4-4 forinttal csökkentette a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.
..
Csökken az üzemanyagok ára
Csökkenti bruttó 4-4 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. – értesült piaci forrásokból az MTI szerdán.
..
Jövő év elején elkezdődhet a 3-as metró szerelvényeinek a felújítása
Jövő év elején elkezdődhet a 3-as metró szerelvényeinek a felújítása - közölte Tarlós István főpolgármester szerdán a M1 Ma reggel című műsorában.
Burkolatjavítás miatt szerdán lezárják az M7-es balatonvilágosi csomópontját
Nagyfelületű burkolathibák javítása miatt szerdán napközben lezárják az M7-es autópályán a balatonvilágosi csomópontban, a Nagykanizsa felé vezető oldalon a le- és felhajtóágat - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kedden az MTI-vel.
..
Jól jár az állam a közúti szállítás fejlődésével
A közúti fuvarozásban és személyszállításban dolgozik a foglalkoztatottak 3,5 százaléka, akik a bruttó hazai termék (GDP) 6 százalékát állítják elő, ezért az ágazat fejlődésével jól jár az állam, így támogathatja azt - mondta Vereczkey Zoltán, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete elnöke a szakmai szervezet konferenciáján kedden, Budapesten.
..
Rövidebb menetidő, sűrűbb vonatközlekedés az új vasúti menetrendben
Rövidebb menetidő, új, közvetlen összeköttetések és sűrűbb vonatközlekedés jellemzi a 2014. december 14-től életbe lépő vasúti menetrendet - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a MÁV-Start az MTI-vel kedden.
17. oldal / összesen: 45