2024.10.13 | Vasárnap
Kálmán, Ede napja

Munkahely
Keresés
99. oldal / összesen: 127
A Szerencsejáték Zrt. lett a legjobb magyar munkahely a nagyvállalatok között
A munkavállalók körében végzett felmérés szerint a Szerencsejáték Zrt. lett a legjobb magyar munkahely a nagyvállalatok között, míg a 250-1000-es létszámú vállalatok kategóriájában az FGSZ Földgázszállító Zrt., az ennél kisebb cégek versenyében pedig a gyógyszeriparban tevékenykedő Janssen-Cilag Kft. nyert - közölte a díjakat kiosztó Aon Hewitt humánerőforrás tanácsadó cég.
A termék mellett helyismeret és megbízható partner is kell
Külgazdasági szakdiplomaták szerint az eladható termék mellett helyismeretre és megbízható partnerre is szükségük van a hazai vállalkozóknak ahhoz, hogy sikeresek legyen a külföldi piacon.
Fogyasztóvédelmi referenst kell alkalmazniuk a nagyvállalatoknak, üzletláncoknak
Az Országgyűlés hétfői döntése értelmében fogyasztóvédelmi referenst kell alkalmazniuk a nagyvállalkozásoknak, üzletláncoknak. A parlament fogyasztóvédelmi rezsipontok létrehozásáról is határozott, ott a közműszolgáltatásokkal kapcsolatos ügyekben kaphat tanácsokat a lakosság.
Csoportos leépítés a magyar dohánygyártónál
Csoportos létszámleépítést jelentett be hétfőn a British American Tobacco (BAT) Magyarországon: a cég átszervezés keretében várhatóan 180 munkatársától válik meg - közölte a BAT az MTI-vel.
MKIK: a külföldi útdíj egy része is legyen levonható az iparűzési adóból
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) azt javasolja, hogy a külföldön megfizetett útdíj 7,5 százaléka is levonható legyen a helyi iparűzési adóból, hasonlóan a belföldi útdíjhoz.
Munkaügyi kerekasztal: év végéig kidolgozzák az ifjúsági garanciaprogram részleteit
Év végéig kidolgozzák a részleteit a 25 év alatti fiatalok munkanélküliségének csökkentését célzó ifjúsági garanciaprogramnak, amelyet az Európai Unió jövőre 15 milliárd forinttal támogat Magyarországon.
A Mol egyelőre a költségek megtérülését várja a mobilüzletágtól
A Mol Nyrt. már akkor is elégedett lesz a sajátmárkás mobil üzletágával a következő egy évben, ha a forgalom fedezi a mintegy 100 millió forintra tervezett marketingkommunikációs ráfordításokat.
Huszonegy éves csúcson a foglalkoztatás
Huszonegy éves csúcson van a foglalkoztatás, utoljára 1992-ben volt ilyen magas a foglalkoztatottak száma, a legfrissebb statisztikai adatok szerint 3 millió 990 ezren dolgoznak Magyarországon - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatásért felelős államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.
Súlyos gondot okozna az Erzsébet-utalványok kizárása az élelmiszer-vásárlásból
Súlyos gondot okozna az Erzsébet-utalványok kizárása az élelmiszer-vásárlásból az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) szerint, mivel a forgalomkiesésen túl munkahelyek elvesztését okozná, és maga után vonná az adóbevételek csökkenését is.
Engedélyezték az első PC-alapú pénztárgépet
Megjelent az első online adatkapcsolatra képes PC-alapú kassza a piacon, a Laurel Kft. Laura-WO.09.15-NCR-AEEX típusú gépe forgalmazási engedélyt kapott a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivataltól, további 27 PC-alapú kassza kérelmének elbírálása folyamatban van - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.
Gyártócsarnokot építtetett a PCI Formaöntöde Kft. Mohácson
Gyártócsarnokot építtetett és a napokban megkezdte a termelést a könnyűfémöntéssel és alumínium alkatrészek előállításával foglalkozó PCI Formaöntöde Kft. Mohácson.
GfK: a magyarok az európai átlag nem egészen 40 százalékából gazdálkodnak
Magyarországon az egy főre jutó nemzeti vásárlóerő 5009 euró, ami 38,9 százaléka az európai átlagnak - derül ki a GfK Hungária Piackutató Intézet hétfőn bemutatott, 2013. évi vásárlóerő-tanulmányából.
Negyedmilliárdos fejlesztés a Veritas Dunakiliti Kft.-nél
Negyedmilliárd forintos, ötödrészben az Új Széchenyi Tervpályázatán elnyert forrásból finanszírozott fejlesztést hajt végre a főleg üzemanyag-, olaj- és levegővezetékek összeszerelésével foglalkozó Veritas Dunakiliti Kft.
99. oldal / összesen: 127