2024.10.13 | Vasárnap
Kálmán, Ede napja

Munkahely
Keresés
98. oldal / összesen: 127
Új gépeket szerzett be, létszámot bővített a télre készülő Magyar Közút Zrt.
Mintegy 440 munkatársat felvéve, közel 4 ezer fővel és több új géppel készül a Magyar Közút Zrt. a hatáskörébe tartozó mintegy 31 ezer kilométernyi út hóeltakarítási, illetve síkosságmentesítési munkálataira az idei téli szezonban - közölte a társaság kommunikációs osztályvezetője hétfőn.
Az irodai papírhulladékok negyede bizalmas információkat tartalmaz
Az irodai papírhulladékok negyede bizalmas információt tartalmaz, ami az adatlopás veszélye mellett az adatkezelés miatt jogi kockázatot is hordoz - derül ki a Fellowes cég reprezentatív felméréséből.
Magyar cég gyártja a BMW első villanyautójának váltóházait
Magyarországon csaknem 10 ezer ember dolgozik a németországi BMW autógyárnak több mint 50 különböző beszállítón keresztül, a BMW vadonatúj, i3-as villanyautójához az alumínium váltóházakat az egyik magyarországi beszállító, a békéscsabai Csaba Metál Kft. gyártja.
Közel 250 millió forintból fejleszt mérnöki tudástárat a CEMI Kft.
Összesen 247,7 millió forintból innovatív technológiai és mérnöki tudástárat fejleszt a budapesti székhelyű CEMI Kft., a beruházással a vállalatok vagy önkormányzatok képesek lesznek online elérni megadott technológiai és műszaki leírásokat, legjobb gyakorlatokat - közölte a cég.
A járműipar főszerepet játszik a külkereskedelmi mérleg javulásában is
Elemzők szerint a külkereskedelmi mérleg javulása mögött is a járműipar jó teljesítménye, valamint a külső konjunktúra erősödése rejlik, és az év végéig a mérlegtöbblet további emelkedésére számítanak.
Szeptemberben 5,5 százalékkal nőtt az ipari termelés
Szeptemberben 5,5 százalékkal nőtt az ipari termelés az egy évvel korábbihoz képest - közölte előzetes adatok alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.
A sürgősségi ellátásban dolgozó szakemberek szerint sokkal több centrumra lenne szükség
A sürgősségi ellátásban dolgozó szakemberek szerint a jelenleginél sokkal több olyan centrumra lenne szükség az országban, ahol 24 órán át tudják fogadni és szakszerűen ellátni a súlyos állapotban lévő, illetve akut fájdalommal beérkező betegeket.
A Telekom a készpénztermelő-képesség javítására összpontosít
Éves szinten továbbra is bevételnövekedéssel és az EBITDA 9-12 százalék közötti - a sáv alsó széléhez közelebbi - csökkenésével számol a Magyar Telekom, emellett a vállalat a készpénztermelő képességének javítására koncentrál - mondta Szabó János gazdasági vezérigazgató-helyettes a vállalat harmadik negyedéves eredményeit ismertető sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.
Csökkent a Magyar Telekom nettó eredménye a harmadik negyedévben
Csökkent a Magyar Telekom Nyrt. nettó eredménye a harmadik negyedévben, míg tavaly ugyanebben az időszakban 14,8 milliárd forint volt a társaság részvényeseire jutó eredmény, addig az idén 37 százalékkal kevesebb, 9,3 milliárd forint, a visszaesést a társaság az alacsonyabb adózás előtti eredménnyel magyarázza.
Alstom: a magyar leányvállalatot várhatóan nem érinti a leépítés
Az Alstom-csoport 1300 fős leépítési terve várhatóan nem érinti a magyarországi leányvállalatot, az Alstom Hungária Zrt.-t - közölte a magyarországi cég az MTI-vel.
Megduplázná magyarországi üzleteinek számát az Euronics
Három éven belül több mint duplájára növelné magyarországi üzleteinek számát a hazai Euronics műszaki áruházláncot üzemeltető Vöröskő Kft., amely 2013-ra 43,8 milliárd forintos bruttó árbevételt vár a tavalyi 41,16 milliárd forint után.
Utalják az emelt összegű finanszírozást az egészségügyi alapellátásban
A napokban kapják kézhez egy összegben az egészségügyi alapellátásban dolgozók az emelt szintű finanszírozást, a visszamenőleg tíz hónapra járó összeg összesen 6,14 milliárd forint. Erről Szócska Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkára beszélt szerdán Budapesten.
Informatikai szövetség: 600 milliárd forint uniós támogatás kellene a szektornak
Az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) azt javasolja, hogy az infokommunikációs technológiai (IKT) szektor, GDP-arányos súlyának megfelelően legalább 600 milliárd forint közvetlen támogatásban részesüljön az EU-s társfinanszírozás keretében a következő uniós költségvetési ciklusban.
98. oldal / összesen: 127